Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Slovenski sestrici burita domišljijo – ju poznate? - 3

Slovenski sestrici - skoraj (pre)vroči

U.K.
08. junij 2012, 15:13
Velikost pisave:

Le malo stvari je lepših kot zimsko jutro, ki se dobesedno utaplja v soncu. Prekaša ga le lepo zimsko jutro, preživeto v družbi seksi deklet.

23-letni Samanta in Amanda Šabić nista neznanki na slovenski modni sceni, saj se lahko pohvalita s "fotoshootingi" za številne revije, nastopi v videospotih, nastopili sta tudi v filmu in tako naprej. A čeprav je fotografija vredna tisoč besed, smo se vseeno morali z njima pogovoriti, da smo izvedeli, kakšni sta punci zunaj fotografskih luči. Kaj so njune sanje, kaj jima je všeč pri moških, kaj ju odbija … In priznamo, da se je bilo med intervjujem zelo težko osredotočiti na delo.

Dekleti smo namreč našli med fotografiranjem pri našem najbolj slavnem modnem fotografu, Deanu Dubokoviču, ki ga najverjetneje poznate po slavnem oglasu porjavelih ženskih ritk.

Njuna kariera se je začela že nekje pri šestih letih, ko sta se začeli ukvarjati s plesom. Amanda, nagajivka v rožnatem perilu, se s plesom ukvarja še danes. No, prvo fotografiranje sta opravili še v osnovni šoli, prvi profesionalni "fotoshooting" pa nekje pri šestnajstih letih.

Amanda
Amanda (Foto: Dean Dubokovič)

"Najlepše pri poziranju je to, da ko boš star 70 let, boš lahko pokazal svojim vnukom, kako seksi si bil," je s hudomušnim nasmehom pripomnila Amanda.

"Poziranje je zelo podobno igri, vživeti se moraš v vlogo," pa je dejala Samanta, resno dekle v črnem perilu.

In prav to je od njiju želel Dean, prikazati dva različna karakterja na fotografiji. Se pravi ustvariti kontrast med sestrama. Tako je Samanta zaigrala resno/hladno fatalno žensko, Amanda pa navihanko, ki z igrivostjo zapeljuje kamero in vse za njo.

Vprašali smo ju tudi glede morebitnih slabih izkušenj in potrdili sta, da se dogajajo slabe stvari, a so dokaj redke. V njunem primeru je neki fotograf brez njune vednosti navkljub pogodbi prodal njuno fotografijo, ki se je nato znašla na argentinski paradi ponosa. Seveda se dogajajo tudi ponudbe "seks za promocijo/biznis", a tega dekleti nista in ne bosta nikoli uporabili. Sta pa potrdili, da je lahko ta posel iz tega stališča tudi nevaren. V enem primeru sta morali dobesedno zbežati s prizorišča, v tujini pa so lahko stvari še precej hujše.

"Dekleta morajo biti trdna, previdna in zelo dobro vedeti, v kaj se spuščajo," je pripomnila Amanda.

A vsaj v Sloveniji so modni fotografi in vsi, ki nekako spadajo v ta posel, večinoma korektni, saj je trg tako majhen, da se govorice o raznih "lumparijah" zelo hitro razširijo.

Verjetno ni treba posebej omenjati, da je pri poziranju videz pač ključen. Dekleti sta omenili, da se sicer za fotografiranje najraje pripravita kar sami, saj se najbolje poznata, a da je to večinoma odvisno od naročnika. Pomembna je tudi prehrana, a nimata nobenega posebnega prehranjevalnega načrta. Pravzaprav se tu in tam radi "pregrešita" s hitro hrano. Pomembna je seveda tudi telesna aktivnost.

Povprašali smo ju tudi o njunih idolih in Amanda je po kratkem razmisleku izpostavila Kim Kardashian. Dejala je, da so ji všeč manjše ženske z velikimi oblinami. Samanta je dejala, da je njen idol seksi Bolgarka Nicoleta Lozanova. Ni kaj, punci imata odličen okus.

In seveda najpomembnejše vprašanje, kaj ju najbolj privlači pri moških.
"Samozavest, oči (pogled), ritka, rdeče 'boksarce' in še enkrat samozavest," sta dejali skoraj soglasno.

Slovenski sestrici burita domišljijo – ju poznate? - 6
Samanta (Foto: Dean Dubokovič)

A fantje pazite, med samozavestjo in samovšečnostjo je precej tanka meja, in če jo prestopite, potem pri sestrah nimate nobene možnosti. Po drugi strani ju odbijajo nespoštovanje, arogantnost, ljubosumje in predvsem nečistoča.

Kot že rečeno, sta dekleti nenehno fizično in psihično aktivni, kar tudi morata biti, saj poziranje ni tako preprosto, kot se morda zdi na prvi pogled. Fotomodel mora tudi po pol ure in več stati v isti pozi v visokih petah. Ali pozirati v bikiniju pri minus petnajst.

"Včasih se mi vse telo trese, a moram biti nasmejana," je dejala Amanda, vendar še v isti sapi dodala, da kljub vsemu izjemno uživa. In to se takoj vidi. Nasmejani sestri sta na fotografiranju kar žareli od pozitivne energije.

Zanimalo nas je tudi, ali ju na splošno zanima kakšen šport. In Samanta je takoj poudarila, da obožuje nogomet in da je največja "fenica" Barcelone na svetu.

No, če smo prej dejali, da je najpomembnejše vprašanje, kaj ju pri moških privlači, smo se seveda motili. Za moške je gotovo najpomembnejše vprašanje, če sta se že kdaj slekli in seveda kje bi te fotografije lahko dobili.

Na veliko razočaranje je odgovor ne, na naše veliko veselje pa to ne pomeni, da se ne bi. A sta zatrdili, da le pod posebnimi pogoji. To pomeni, da bi morale biti fotografije umetniške in najverjetneje črno-bele.

Sestri sta tudi najboljši prijateljici, a vendar njune poti le nista tako skupaj, kot bi si marsikdo želel. Dogaja se namreč, da če se nekje pojavi ena, ljudje avtomatično pričakujejo tudi drugo sestro. Se pravi, si predstavljajo, da sta skupaj najmočnejši, kar nikakor ne drži.

"Skupaj sva močni," je dejala Samanta, "a sva vsaka posebej še močnejši."

In tudi načrti za prihodnost se med njima razlikujejo. Obe sta priznali, da znata biti trmasti, v smislu da ne pustita, da bi ju kdor koli nadvladal ali nadziral. To pomeni, da sta finančno neodvisni. Amanda je dejala, da si želi ustvariti svoje podjetje, za katero že ima načrt, a še ne želi izdati ničesar. Samanta pa se vidi v vodah modne kreacije, saj je izjemno talentirana slikarka. Oglejte si nekaj njenih slik in skic proti koncu galerije.

Samo poziranje je zanju pravzaprav bolj hobi, zato vsaj za zdaj niti ne poskušata prodreti v tujino, sta pa dejali, da bi dobro ponudbo vsekakor sprejeli.

"Dekle, ki začenja v tem poslu, mora biti samozavestno, zvesto svojim načelom, previdno in ne sme biti pretirano zaupljivo. Predvsem pa stvari ne sme jemati preveč resno," sta za konec dejali sestri.

 • Slovenski sestrici burita domišljijo – ju poznate? - 3
 • Slovenski sestrici burita domišljijo – ju poznate? - 6
 • Slovenski sestrici burita domišljijo – ju poznate? - 5
 • Slovenski sestrici burita domišljijo – ju poznate? - 4
 • Slovenski sestrici burita domišljijo – ju poznate? - 7
 • Slovenski sestrici burita domišljijo – ju poznate? - 2
 • Amanda
 • Galerija: Samanta Šabić - 6
 • Galerija: Samanta Šabić - 5
 • Galerija: Samanta Šabić - 4
 • Galerija: Samanta Šabić - 3
 • Galerija: Samanta Šabić - 2
 • Galerija: Samanta Šabić - 1
Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

 • Ocena članka: 3,6
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
3,6
glasov 98