Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Moški pri krojaču

Šival je oblačila španskega kralja

L.P.
12. junij 2018, 08:55
0
Velikost pisave:

Krojač Jaime Gallo, ki je umrl leta 2015, je bil lastnik nenavadne trgovine z oblačili. Vzpostavil je eno najstarejših in najbolj uveljavljenih blagovnih znamk ročno izdelanih oblek v Španiji. Nahaja se ob vrsti modnih luksuznih trgovin na ulici Salamanca, v najbolj imenitni soseski Madrida.

Vse se je začelo leta 1948, ko je 16-letni Jaime Gallo vstopil v svet krojaštva. Delal je trdo, da se je naučil posla. Razvil je svoj enostaven, a eleganten stil. Leta 1972 je ustanovil svojo znamko, ki je hitro postala hit v Španiji. Za krojača so ga izbrali številni pomembneži, med drugim tudi španski kralj. Odkar je Jaime umrl, delavnico vodijo njegovi sinovi. Čeprav se je število strank pri krojaču skozi leta zmanjševalo, deloma zaradi močne konkurence industrijskega krojaštva, je Jaime Gallo ostal zapisan kot simbol kvalitete v državi.

Zaveza obrtnemu krojaštvu in ročni izdelavi

Vstopite v delavnico in občutek boste imeli, kot da ste se vrnili nazaj v preteklost. Mračna razsvetljava, debele preproge in moški, ki rišejo vzorce šivanja na lesenih mizah, dajejo miren, prefinjen občutek prostoru. Na hrbtni strani trgovine se odpirajo druga vrata v majhno delavnico, kjer skupina ljudi, ki sedi na kuhinjskih stolih, šiva obleke.

To je tisto, kar danes loči blagovno znamko Jaime Gallo od ostale industrije. Njen obrtniški, skoraj umetniški način izdelave oblačil. Obleke in majice so ročno izdelane. Pri tem so uporabljene trdne, visokokakovostne tkanine, uvožene iz celotne Evrope. Proizvodnja pa se nadaljuje kljub upadanju kvalificiranih spretnosti na trgu. Ker je za izdelavo obleke potrebnih več kot 70 ur dela, blagovna znamka jasno navaja, da se njihove obleke ne razlikujejo po konkurenčni ceni ali prefinjenosti, temveč tudi po »rezanju, tkanini, zavezanosti k umetniškemu prilagajanju, ročni proizvodnji in splošni kakovosti oblačila.«

Moški pri krojaču

Kako izbrati luksuzno prilagojeno obleko?

Postopek izbire obleke zajema predvsem poglobljen pogovor med krojačem in stranko, da obrtnik razume, za kakšno priložnost bo stranka nosila obleko, jakno ali srajco. Zanima jih tudi osebnost kupca, da bi ustvarili najboljša možna oblačila zanj.

Velik poudarek dajejo poslušanju strank. Tkanina je izbrana na podlagi pogovora med krojačem in naročnikom. Meritve so ključne v celotnem procesu. Krojač oblikuje obleko stranke na podlagi točnih številk, za katere potrebuje čas. Vsako obleko ustvari skupaj s stranko, kar preprečuje napake pri rezanju in šivanju.

Po nekaj tednih je kupec povabljen v delavnico, da vidi, kako nastaja oblačilo in poda morebitne pripombe. Ta postopek se lahko ponovi trikrat, da je obleka na koncu popolnoma prilagojena željam stranke.

Eno najbolj spoštovanih imen v svetu španskih moških oblačil

V tej krojaški delavnici je stranka v središču celotnega procesa in prejema osebno pozornost. Ekipa Jaimea Gallota se močno posveča svojim kupcem, kar naredi celotno izkušnjo edinstveno.

Če boste vsaj za kratek čas v španski prestolnici, si je oglejte delavnico, da preverite eno najbolj spoštovanih imen v svetu španske moške mode in videli boste, kako se oblačila iz 20. stoletja znajdejo v 21. stoletju.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 0,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0,0
glasov 0
Komentarjev: 0
Več komentarjev