Strip 61
Strip 61

Kofein

Arhiv
Damijan Merlak

Spoznajte Slovenca, ki služi milijone!

Damijan Merlak je skupaj z Nejcem Kodričem bitcoin borzo Bitstamp ustanovil sredi leta 2011, ko je bil en bitni kovanec vreden slabih pet ameriških dolarjev. Danes je ta vreden okoli 800 dolarjev, njuna borza pa je med največjimi na svetu - njen mesečni promet znaša okoli 250 milijonov dolarjev, kar je petkratnik prometa na Ljubljanski borzi.

Anketa

Arhiv

Kje ste spoznali svojo boljšo polovico?

zmenek
Slovenski kitarski virtuoz na Dunaju - 3

Neverjetno, kaj je uspelo Slovencu

U.K.
19. september 2012, 15:33
2
Velikost pisave:

Mladi slovenski kitarski virtuoz Nejc Kuhar se je prebil med finaliste prestižnega glasbenega tekmovanja v Londonu.

Slovenski kitarski virtuoz na Dunaju - 4
(Foto: osebni arhiv)

Z Nejcem smo pred časom že opravili intervju (ki si ga lahko ogledate tukaj) in je eden tistih živih dokazov, da Slovenija premore tudi izjemne mlade glasbenike v klasični glasbi. Nejc ni le odličen kitarist, temveč tudi izvrsten skladatelj in njegove kompozicije igrajo tudi na tujih odrih.

In Nejc se je med 164 tekmovalci uvrstil v finale 23. tekmovanja Haverhill Sinfonia Soloist Competition v Londonu, kjer se bo pomeril s kompozicijama J. S. Bach – Lute Suite BWV 997 in Vojislav Ivanović – Café No. 3. Gre za izjemno prestižno tekmovanje solistov, kjer se med seboj 'udarijo' glasbeniki na različnih instrumentih in Nejc je prvi klasični kitarist, ki se mu je uspelo prebiti na tekmovanje. V finalu lahko namreč nastopi 'le' 25 tekmovalcev.

Čeprav je že preboj v finale izjemen dosežek, pa verjamemo, da bo Nejc dosegel še več. A na rezultate bomo morali počakati do 29. septembra. Še pred tem pa si lahko v videu ogledate Nejčevo kompozicijo (Hommage a Erik Satie – poklon Eriku Satieu), ki jo je napisal še v srednji šoli.


 

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glas 1
Komentarjev: 2
Več komentarjev