Strip 6
Strip 6

Kofein

Arhiv
Almir: prej in potem

Almir (Gostilna): To pa je šokantna sprememba!

Koprčan Almir Begić, ki ga je širna Slovenija spoznala v šovu Gostilna išče šefa, v kateri je sicer slavil Valerio Lutman, je svojevrsten zmagovalec. Poleg tega, da si mnogi Slovenci želijo poskusiti njegove kreacije, ima za seboj še eno veliko zmago – shujšal je 60 kilogramov!

Anketa

Arhiv

Imate svoj domač seks posnetek?

seks posnetek
Slovenski kitarski virtuoz na Dunaju - 3

Neverjetno, kaj je uspelo Slovencu

U.K.
19. september 2012, 15:33
2
Velikost pisave:

Mladi slovenski kitarski virtuoz Nejc Kuhar se je prebil med finaliste prestižnega glasbenega tekmovanja v Londonu.

Slovenski kitarski virtuoz na Dunaju - 4
(Foto: osebni arhiv)

Z Nejcem smo pred časom že opravili intervju (ki si ga lahko ogledate tukaj) in je eden tistih živih dokazov, da Slovenija premore tudi izjemne mlade glasbenike v klasični glasbi. Nejc ni le odličen kitarist, temveč tudi izvrsten skladatelj in njegove kompozicije igrajo tudi na tujih odrih.

In Nejc se je med 164 tekmovalci uvrstil v finale 23. tekmovanja Haverhill Sinfonia Soloist Competition v Londonu, kjer se bo pomeril s kompozicijama J. S. Bach – Lute Suite BWV 997 in Vojislav Ivanović – Café No. 3. Gre za izjemno prestižno tekmovanje solistov, kjer se med seboj 'udarijo' glasbeniki na različnih instrumentih in Nejc je prvi klasični kitarist, ki se mu je uspelo prebiti na tekmovanje. V finalu lahko namreč nastopi 'le' 25 tekmovalcev.

Čeprav je že preboj v finale izjemen dosežek, pa verjamemo, da bo Nejc dosegel še več. A na rezultate bomo morali počakati do 29. septembra. Še pred tem pa si lahko v videu ogledate Nejčevo kompozicijo (Hommage a Erik Satie – poklon Eriku Satieu), ki jo je napisal še v srednji šoli.


 

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glas 1
Komentarjev: 2
Več komentarjev