Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
Slovenski kitarski virtuoz na Dunaju - 3

Neverjetno, kaj je uspelo Slovencu

U.K.
19. september 2012, 15:33
2
Velikost pisave:

Mladi slovenski kitarski virtuoz Nejc Kuhar se je prebil med finaliste prestižnega glasbenega tekmovanja v Londonu.

Slovenski kitarski virtuoz na Dunaju - 4
(Foto: osebni arhiv)

Z Nejcem smo pred časom že opravili intervju (ki si ga lahko ogledate tukaj) in je eden tistih živih dokazov, da Slovenija premore tudi izjemne mlade glasbenike v klasični glasbi. Nejc ni le odličen kitarist, temveč tudi izvrsten skladatelj in njegove kompozicije igrajo tudi na tujih odrih.

In Nejc se je med 164 tekmovalci uvrstil v finale 23. tekmovanja Haverhill Sinfonia Soloist Competition v Londonu, kjer se bo pomeril s kompozicijama J. S. Bach – Lute Suite BWV 997 in Vojislav Ivanović – Café No. 3. Gre za izjemno prestižno tekmovanje solistov, kjer se med seboj 'udarijo' glasbeniki na različnih instrumentih in Nejc je prvi klasični kitarist, ki se mu je uspelo prebiti na tekmovanje. V finalu lahko namreč nastopi 'le' 25 tekmovalcev.

Čeprav je že preboj v finale izjemen dosežek, pa verjamemo, da bo Nejc dosegel še več. A na rezultate bomo morali počakati do 29. septembra. Še pred tem pa si lahko v videu ogledate Nejčevo kompozicijo (Hommage a Erik Satie – poklon Eriku Satieu), ki jo je napisal še v srednji šoli.


 

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glas 1
Komentarjev: 2
Več komentarjev