Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Pametna denarnica - 1

Denarnica, ki jo preprosto morate imeti

N.J.
19. julij 2017, 09:05
3
Velikost pisave:

Pred nekaj leti bi si težko predstavljali, da je lahko denarnica 'pametna'. A razvoj na področju tehnologije je tako hiter, da bomo sčasoma verjetno pozabili, kako smo lahko sploh živeli z navadnimi, nič kaj 'pametnimi' predmeti. Naslednja v seriji je pametna denarnica, ki poleg osnovne funkcije denarnice vključuje še 5 pametnih.

Pametna denarnica - 2
(Foto: Kickstarter)

Na leto naj bi izgubili okoli 30 milijonov denarnic. Vsake 3,5 sekunde nekdo na svetu izgubi telefon. Kar 44 odstotkov turistov uporablja prenos podatkov med potovanju. Vse skupaj je lahko precej bolj preprosto z revolucionarno denarnico Volterman, ki je sicer precej klasičnega videza, a združuje 5 pomembnih funkcij, podatke navaja proizvajalec.

Denarnica deluje kot prenosna polnilna postaja ((2.000 mAh, 2.600mAh ali 5.000 mAh), s katero lahko mobilni telefon polnite prek kabla ali brezžično. Z uporabo te denarnice lahko poskrbite, da je ne boste nikoli nikjer pozabili, saj se ob oddaljitvi od denarnice vklopi alarm. Pav tako se alarm vklopi, če vzamete denarnico, pozabite pa telefon. Ker deluje tudi kot Hotspot za brezžično povezavo, lahko v tujini pozabite na visoke stroške gostovanja v drugih omrežjih. Kot zagotavlja proizvajalec, je uporaba intereta prek denarnice 3-krat cenejša, kot če bi uporabljali običajen prenos podatkov.

Pametna denarnica - 5
(Foto: Kickstarter)

Denarnici in mobilnemu telefonu lahko tudi sledite, s čimer ste zaščiteni pred morebitnimi tatovi oziroma denarnico lahko najdete, če jo kje pozabite. Kje se denarnica nahaja, lahko sledite v živo. Ker ima vgrajeno tudi mini kamero (4 mio slikovnih točk), lahko, ko javite, da je ukradena, vidite, kdo je vašo denarnico odprl. Kamera se avtomatsko sproži, ko jo kdo odpre in vam pošlje fotografijo. Vsemu, kar se dogaja z vašo denarnico, lahko sledite prek aplikacije (različici za operacijska sistema iOs in Android).

Obstaja več različic – od najmanjše, ki je primerna za nošenje 8 kartic, do največje, ki je že kot nekakšna majhna torbica, saj vanjo lahko vložite poleg 10 kartic celo potni list, kakšne druge dokumente in svoj telefon.Denarnica je odporna na vodo. V debelino meri 11 mm in tehta 120 g.

Magnetni polnilni kabel ima tri različne nastavke, tako da lahko polnite naprave različnih proizvajalcev.

Pametna denarnica - 6
(Foto: Kickstarter)

 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 4,8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4,8
glasov 10
Komentarjev: 3
slovenc79 03.08.2017 00:44:07
jaz pazim, kje jo imam, in nimam teh problemov. zakaj se meni še nikoli ni zgodilo, da bi izgubil denarnico ali telefon? in zakaj se enim zgodi to vsakih par mesecev? ljudje, ki ne znajo pazit na svoje stvari, bojo vedno imeli težave, pa naj izumijo kakršnokoli novo tehnologijo.
ZaPravicnoDruzbo 20.07.2017 18:28:27
in kje je navedena cena??
moho70 30.07.2017 16:17:11
drage so.
Več komentarjev