Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
Rambo Amadeus

Slovenca za Črno Goro

U.K.
19. marec 2012, 15:45
2
Velikost pisave:

Miha Knific je režiral spot Rambu Amadeusu za pesem Euro Neuro in kot je pri Rambu že običajno, se je okoli pesmi dvignilo precej prahu.

Rambo Amadeus, predstavnik Črne Gore na Eurosongu 2012, ki bo v Bakuju (Azerbajdžan) se je na televiziji Črne Gore (RTCG) predstavil z pesmijo EuroNeuro in novim videospotom slovenskega režiserja Mihe Knifica.

Rambo Amadeus na Orto festu-2
(Foto: Miro Majcen)

Rambo v svojstveni ‘balkanski angleščini’ v njem lastnem ‘edutainment’ stilu, komentira trenutno situacijo v Evropi. V času političnih, ekonomskih in gospodarskih mahinacij nam predlaga le ‘zdravo kmečko pamet’ in dobro mero humorja. Pri nastajanju pesmi je z aranžmajem sodeloval tudi Magnifico.

Spot je producirala agencija MAPA pod kreativno taktirko producentke Radmile Vojvodic. Režiral ga je Miha Knific, snemalca sta bila Aljoša Korenčan in Aleksandar Pavlovič.

„Balkanski vestern je tako kot večina spotov za Evrovizijo, ki je tudi promocijski trenutek držav, sneman na turističnih lokacijah Bara, Ade Bojane, Svetega Stefana, Becića, Kotorja, Perasta. Vendar smo si dovolili malce bolj drzen pogled. Pogled z osla. Skozi atrakcije Črne Gore Rambo Amadeus jaha na oslu. Rambo je v spotu tisti mali človek, ki se znajde kjerkoli in kadarkoli, v kakršnikoli situaciji. A na koncu vseeno vedno konča, kjer je začel. Vedno se najde “osel”, ki ti vzame zasluženo,“ je o izdelku, ki ima na youtubu že preko 350.000 ogledov, povedal Knific.

Miha Knific je uveljavljen slovenski režiser, ki s svojimi izdelki navdušuje tako doma kot na tujem. Po sredinem premiernem predvajanju pesmi in spota v TV programu RTV Črna Gora se je tudi tokrat dvignilo veliko prahu. Mnenja so deljena - od negodovanja, da pesem ni dovolj šablonska za Eurosong pa do navdušenja nad drznostjo in jasnim sporočilom tako pesmi kot spota.Že v nekaj dneh si je spot na internetu ogladalo preko 180.000 gledalcev. Dežujejo pa tudi vabila držav udeleženk letošnjega Eurosonga da tudi njihove televizije želijo predvajati spot in imeti Ramba v gosteh v predevrovizijskih oddajah.
 

‘Vabilu, da bi sodeloval z Rambom, sem se odzval z navdušenjem, sploh ko sem slišal pesem. Aktualnost pesmi je tista, ki ji daje njeno ostrino in s katero se ukvarja tudi spot. Rambove inteligentne domislice v pesmi smo še nadgradili v spotu… Osel oziroma oslica Anči je bila odlična. Pregovorna oslovska trma nima zveze pri najbolj delavni in poslušni živali, s katero sem snemal,’ je še povedal Knific. ‘To da gre za evrovizijsko pesem, mi je le povečalo izziv. Ne zato, ker bi bil velik fan Eurosonga, pač pa zato, da Eurosongu vrnemo kakovost, resnično kakovost, ki jo je nekdaj imel, in z Rambom in Euro Neuro je to korak bližje… in bo letošnja vsekakor nekaj posebnega. Nekoč je bil Dan ljubezni, danes Euro Neuro… so taki časi pač.”

Pesem vsekakor ni klasična Evrovizijska popevka, ki se neke ustaljene forme trdovratno drži že desetletja, a tu in tam se v njej le znajdejo provokativni umetniki, ki s svojimi sporočili želijo zbuditi ljudi.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glasovi 4
Komentarjev: 2
 
LaFemme 19.03.2012 16:51:47
Ah, potem se pa Slovenci obremenjujemo koga bomo poslali na Eurosong in da si ja ne bomo naredili sramote...
Več komentarjev