Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

lasje

Lase vam 'odrolajo' kot travno rušo ...

N.J.
22. marec 2018, 07:53
5
Velikost pisave:

Izpadanje las je nekaj povsem običajnega. A ko se lasje prenehajo obnavljati, pride do plešavosti, ki prizadene kar okoli 40 odstotkov vseh moških do 30. Leta starosti. Zadnja leta so postale popularne pričeske, ki si jih tisti z redkejšimi lasmi težko omislijo, zato so našli rešitev tudi za take primere.

V največ primerih je moška plešavost genetska. Lasni mešički se zaradi hormona DHT (dihidrotestosterona), ki ga telo proizvaja iz običajnega testosterona, tanjšajo, prav tako se tanjšajo tudi lasje, vse dokler ne izpadejo. Pleša se običajno začne na predelu senc in na vrhu glave.

PREBERITE: 10 mitov o plešavosti, ki jim ne smete verjeti

PREBERITE: Preprečite plešavost!

Poleg genov in hormonov na nastanek plešavosti vplivajo še drugi dejavniki, kot so pomanjkanje železa, slabo delovanje ščitnice. Plešavost je lahko posledica jemanja določenih zdravil, stresa, glivičnega vnetja lasišča.

Ne glede na vzrok, se številni moški težko sprijaznijo z dejstvom, da njihovo lasišče ni več tako bujno poraščeno. Zato so pri One Head Hair izdelali prav posebno rešitev: poseben visokokakovostni lasni 'tepih', izdelan iz pravih kakovostnih las. Zaplato las s posebnim lepilom pritrdijo na sveže obrito lasišče. Lepilo naj bi ob običajni negi zdržalo 3–4 tedne, posamezni lasni vložek pa naj bi imel življenjsko dobo 4–6 mesecev, je navedeno na spletni strani proizvajalca.

Na prvi pogled je videti precej bizarno. A če pomislimo, da si tudi ženske vstavljajo lasne podaljške, je morda ta rešitev nekaj, kar obeta.

lasje
Prej in potem: sprememba je očitna. (Foto: arhiv proizvajalca)
Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 3,7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3,7
glasovi 3
Komentarjev: 5
24UBRISAN 02.04.2018 09:56:40
Na levi je ded, na desni pa pič....ca.
 
retropil 22.03.2018 17:00:06
ne se hecat fantje. če rata prehudo, enostavno obriješ, pa zgleda super. razni čopki, čez počesan, lasulje itd... to ne zgleda nikamor. sam ne se sramvat svojga izgleda, pa boste sigurno zgledal vredu.
devlon 26.03.2018 12:32:29
glava brez las je težko kdaj super.. Je pa res, da so v življenju gotovo kakšne hujše stvari
24UBRISAN 02.04.2018 09:57:41
Večina pravih moških je plešastih. Prave ženske to vedo...
Antitrust 14.04.2018 18:52:00
24ubrisan je pleško :)
Več komentarjev