STIL

Kako se obleči, da boste videti bolje?

10.11.2017, 7:03
Kdor misli, da mišice zrastejo same od sebe, če le popijete kakšno merico proteinov in dvakrat tedensko obiščete bližnji fitnesstudio, se pošteno moti. V vsak gram mišične mase je vloženega veliko truda. Če nimate volje, da bi se posvetili vadbi, so vaše mišice malce uplahnile, a bi bili radi videti super, je pred vami nekaj napotkov, kako se obleči, da ne izdate svoje neoblikovane postave že na daleč.

obleka naredi človeka
obleka naredi človeka

Naj najprej razčistimo – ne, ne pravimo, da bi morali biti vsi moški mišičasti in izklesani. Vzdrževanje top forme je izjemno naporno in za marsikoga skorajda misija nemogoče. Pa tudi konstitucijsko smo si različni in nima vsak takšne konstitucije, da so ramena enkrat širša od bokov. Ključno je, da se v svojem telesu dobro počutite in da ste zdravi. Če pa želite poleg tega še dobro izgledati, ko korakate po svetu, poudariti prednosti in skriti slabosti, je treba upoštevati spodnje napotke, kako se obleči, da ne izdate svoje neoblikovane postave že na daleč.

Spodnji nasveti prav pridejo tudi za tiste, ki v resnici imajo dobro razvite mišice, bi jih radi pokazali, poudarili, a preprosto ne znajo.

'V'-oblika

Verjetno so sanje vsakega moškega imeti čim širša in čim bolj čvrsta ramena, močan hrbet in ozek pas. To tvori tisto tipično 'V'-obliko, ki prevzame marsikatero žensko. Ko kupujete obleke, se osredotočite na takšne, ki poudarijo ramena in optično zožijo pas. Če ste v pasu nekoliko širši, nikar ne kupujte oprijetih majic, ki bodo naredile vaše 'šlaufke' še vidnejše. Razmislite o kakšni polo majici. Rokavi naj se lepo prilegajo vašim bicepsom, odpet gumb ali dva (nikar ne odpenjajte vse gumbov na majici!) bodo optično razširili vaš prsni koš in ustvarili na videz širša ramena. Če je majica iz primernega materiala, ki lepo pade in se vas ne oprime povsem, boste poleg vsega še skrili trebušček. Če imate obratno težavo, da ste presuhi, izmerite nekoliko bolj ohlapna oblačila, ki vam bodo dodala 'maso'.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Šivi rokava

Ko kupujete majico, bodite pozorni na šive na predelu ramen. Če izberete majico, pri kateri ramenski šiv sega še niže od ramen, je videti, kot da niste dovolj 'veliki' za to majico.  Ramena bodo videti ožja, kot dejansko so. Šiv naj poteka točno po ramenih in se konča tik nad koncem ramen. Da rokav lepo pade in se oprime mišice.

Ključ je v prileganju

Če oblečete prevelike, preširoke majice, niste videti bolj mišičasti. Vtis dajete, da vam je ali vse preveliko ali da ste premalo samozavestni, da bi pokazali svoje čare. Izberite tejlirana oblačila, ki so vam prav in niso ne preširoka ne preozka. Če obiskujete trgovine, kjer imajo oznake za razna oblačila, pri majicah sledite napisu slim-fit! Dober način, kako skriti ljubezenske obročke, če jih imate, in poudariti širino ramen, je, da si nadenete prilegajoč jopič. Ta naj ima okrepljen ramenski del in naj bo tejliran in z ovratnikom na ostrejši V-izrez. Ne zapenjajte ga!

Tudi ko oblečete klasično srajco in hlače, raje izberite tejlirano srajco in jo 'zatlačite' v hlače in si omislite pas. Široka 'kvadratasta' srajca, po možnosti čez hlače, bo poudarila širino celega trupa, ne le ramen.

Ne izogibajte se beli!

Če niste zares premočni, se beli nikakor ne izogibajte. Če imate kakšen kilogram premalo, bela lahko poudari vaše adute, če ste lepo izklesani, pa tako nimate kaj skrivati in boste v beli ustvarili še boljši vtis. Če ste vajeni temnih majic in se jim niste pripravljeni odpovedati, poudarite svoj ožji del – omislite si svetlejše jeans hlače. V kontrastu bo temna poudarila širino vaših ramen, če boste tako samozavestnejši, pa boste tako ali tako hodili še bolj zravnano in boste videti bolje.

Vse je v drži

Ste premalo samozavestni in menite, da je vaš trebuh morda malce prevelik? Se ne počutite dobro, ker mislite, da imate 'joškice'? Če zaradi tega ne upate stati strumno in poravnati ramen, delate največjo napako. Če potisnete ramena malce naprej, ste videti kot kup nesreče. Ramena niso videti široka, ampak boste videti 'podrti', prsni pa ne bodo napete, ampak bodo bolj ohlapne – rezultat: vsem znane 'male boobs'. Zato razprite prsni koš in stojte pokončno, samozavestno. Če še niste samozavestni, boste tako gotovo hitreje postali.

In za konec naj še dodamo, res ni vse v popolni obliki mišic. Če imate še tako atletsko postavo, boste videti prav klavrno, če ne boste stali pokončno. Pomembno je, da se vi dobro počutite in da znate prav vsak kilogram mase vašega telesa dobro nositi.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke