strip62
strip62

Kofein

Arhiv
Damijan Merlak

Spoznajte Slovenca, ki služi milijone!

Damijan Merlak je skupaj z Nejcem Kodričem bitcoin borzo Bitstamp ustanovil sredi leta 2011, ko je bil en bitni kovanec vreden slabih pet ameriških dolarjev. Danes je ta vreden okoli 800 dolarjev, njuna borza pa je med največjimi na svetu - njen mesečni promet znaša okoli 250 milijonov dolarjev, kar je petkratnik prometa na Ljubljanski borzi.

Anketa

Arhiv

Kje ste spoznali svojo boljšo polovico?

zmenek
Izredno prefinjena Octo Maserati - 1

Izredno prefinjena Octo Maserati

M.J.
28. marec 2012, 14:22
0
Velikost pisave:

Na tržišču je moč izbirati med številnimi zapestnimi urami z avtomobilsko tematiko. Toda na žalost se pri veliki večini njih logotip ali ime proizvajalca bohoti popolnoma neupravičeno. Zlasti zaradi dejstva, ker jih proizvajalci ur odtisnejo na že obstoječe modele.

Izredno prefinjena Octo Maserati - 3
Uro poganja izredno natančen in tehnično zahteven avtomatski kronografski kaliber GG7800. (Foto: arhiv proizvajalca)

S tem pa se izgubi tudi vsa ekskluzivnost, kateri se pri Maseratiju niso želeli odreči, pa čeprav je potrebno uro obrniti okoli, da se pokaže maseratijev logotip. Pri izdelavi Octa, so Bulgarijevi inženirji upoštevali dizajn in mehanično natančnost avtomobilskega proizvajalca in s tem uri dali pravi avtomobilski pečat.
Uro Octo Maserati poganja izredno natančen in tehnično zahteven avtomatski kronografski kaliber GG7800, katerega so izdelali izdelali v Manufacture de Haute Horlogerie Bulgari, v švicarskem mestu Le Sentier. In namesto, da bi se poslužili običajnega prikaza časa z 12-urno številčnico, so na vrhu ure namestili retrograde prikaz minut, na ostale pozicije pa prikaz minut, časa in kronografskih funkcij.

Izredno prefinjena Octo Maserati - 4
Šele zadnja stran razkrije sodelovanje med podjetjema Maseratijem in Bulgari. (Foto: arhiv proizvajalca)

Mehanizem s 45 kamni se lahko pohvali z 38 urno rezervo navitja, varno pospravljen pa deluje v 45-milimetrskem ohišju iz poliranega jekla. Tega prekriva na praske obstojno in antirefleksno steklo na prednjem in zadnjem koncu. Številčnica v modri barvi ponazarja prednji del maseratija, na roko pa si jo je moč pritrditi s pomočjo pasu iz telečjega usnja. In če ste se vprašali, koliko stane ura, vam lahko ponudimo samo odgovor: ''Najverjetneje veliko,'' kajti proizvajalec cene še ni izdal.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 4,2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4,2
glasov 5
Komentarjev: 0
Več komentarjev