Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
Dream Symphony - 3

Graditi začeli najdaljšo jadrnico na svetu

R.B.
05. avgust 2011, 16:09
1
Velikost pisave:

Smo sredi poletja in na kratkih dopustih nam je dano opazovati morske lepotice. Še posebno so privlačne klasične jadrnice, ki zmorejo dosegati velike hitrosti ob prijetnem poletnem pišu. Pred kratkim se je začela gradnja največje na svetu.

Ob Egejskem morju je že sestavljena osnovna konstrukcija za lepotico velikanko, ki bo v dolžino merila kar 141 metrov. Gre za štirijadrni škuner z luksuzno opremo za še neznanega naročnika.

Dream Symphony - 1
Štirijadrni škuner bo lahko dosegal visoke hitrosti. (Foto: Superyachttimes.com)

Lepotico je sprojektiral arhitekturni biro Ken Freivokh Design v sodelovanju z arhitekti iz podjetja Dykstra. Poimenovali so jo Dream Symphony, zanjo so v Turčiji zgradili posebni, 160-metrski objekt, kjer bodo poleg nje sestavili še 55-metrsko Princess Maria in 43-metrsko Imagination.

Dream Symphony - 2
(Foto: Superyachttimes.com)

Osnovna konstrukcija školjke je že prestala vetrovne teste in hidrodinamične simulacije. Oba biroja imata že veliko izkušenj z megajadrnicami, saj so njihovi arhitekti med drugim narisali tudi legendarno in do sedaj največjo lepotico podjetja Perini Navi, ki nosi pomenljivo ime Maltese Falcon ('Malteški sokol').

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glasov 5
Komentarjev: 1
Vid Kraljic 08.08.2011 15:56:00
zakon barka. bi šu jadrat z njo
Več komentarjev