Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Seksi

Kaj si ženske želijo v postelji, a si ne upajo vprašati?

U.K.
12. julij 2018, 10:00
1
Velikost pisave:

Seks je lahko precej občutljiva tema. Ne nazadnje so tisočletja tabujev o spolnosti pustila svoje posledice. Večina žensk pa tudi moških je o erotičnih fantazijah precej molčeča.

moški in ženska
Pri spolnih fantazijah lahko gredo stvari hitro predaleč. (Foto: iStockphoto)

Vendar v glavnem za to ni razloga. Vsak posameznik ima svoje spolne fantazije. S tem ni nič narobe, prej nasprotno, fantazije odprejo popolnoma nova obzorja v spolnem življenju para.

Kar zadeva erotične želje in fantazije, pravzaprav ni nobenih omejitev, pomembno pa je, da se partner ali partnerica strinjata in da ne gredo čez mejo njegovih ali njenih zmožnosti ter želja. Med vsemi fetiši in fantazijami je pet bolj običajnih, ki si jih ženske želijo pogosteje, a v glavnem svojih partnerjev ne upajo prositi zanje.

Med najpogostejšimi je vsekakor oralni seks. Glavni razlog za to, da mnogo žensk niti ne dovoli oralnega seksa, čeprav si ga skrivaj želijo, je v neumnih stereotipih. Strah jo je glede vonja, dlačic, okusa ali celo videza njene vagine. Naloga moškega je, da preseže stereotipe in jo pripelje do tega, da se bo popolnoma sproščena predala užitkom. Seveda obstajajo dekleta, ki oralnega seksa ne marajo.
Treba je tudi priznati, da se veliko moških ne znajde najbolje na tem področju, ženske pa zelo nerade učijo moške o spolnosti. Poleg tega so si ženske med seboj različne in kar je všeč eni, ni nujno, da bo tudi drugi. Ampak ravno učenje pravih potez je lahko izjemno zabavno. Tudi moški ne sme biti sramežljiv in mora partnerico vprašati, kaj ji je všeč.

Prav neverjetno je, koliko žensk ima željo po 'mečkanju' v javnosti in mnoge bi z veseljem šle še dlje. Morda je seks v javnosti le korak preveč, v večini držav je ne nazadnje tudi prepovedan, vendar je skoraj zagotovljeno, da jo bo vroč poljub in dotik v javnosti zelo razvnel. Moški so v večini raje bolj diskretni, v glavnem je razlog erekcija in že omenjeni tabuji. Kakor koli že, veliko žensk se počuti seksi, če so 'poredne' v javnosti, saj s tem sporočajo okolici ne le, da so seksualna bitja, ampak da si jih nekdo želi.

Seks
Seks v javnosti je v večini držav prepovedan. (Foto: iStockphoto)

Nadvlada in podrejenost sta dve zelo pogosti spolni fantaziji tako pri moških kot ženskah. Ženske si pogosto želijo, da bi bile v podrejenem položaju, premagane (tudi moški imajo radi močne ženske), vendar je mnogim moškim pri tem neprijetno, saj se bojijo, da bodo izpadli kot posiljevalci. Zato je nadvlada/podrejenost najboljša za pare, ki si zaupajo in so že dlje časa v zvezi. Seveda je treba biti previden, da igra ne gre predaleč. Nadvlada ne pomeni sadizma ali mazohizma. Najbolje se je fantazije o dominantnosti lotiti postopoma, morda najprej s kakšno prevezo čez oči, nato z rahlim vezanjem rok in tako naprej. Pomembna je varnostna beseda ali stavek, ki partnerju pove, da mora nehati.
Po drugi strani mnogo žensk želi igrati dominantno tigrico. Nekateri moški se v to vlogo težko vživijo, saj je v nekem smislu to napad na njegovo moškost. Vendar ni dvoma, da moške vzburjajo močne, dominantne ženske, ki vedo, kaj hočejo – se pravi njega.

Seks
Šeškanje je precej bolj pogosta ženska fantazija, kot bi si mislili. (Foto: iStockphoto)

Šeškanje je precej bolj pogosta ženska fantazija, kot bi si mislili, in je v povezavi s prejšnjo točko. Seveda si le redke ženske želijo močnih udarcev, a nežno šeškanje pri nekaterih ženskah povzroči rahlo ščemenje v predelu spolnih organov. Vendar žensk ne bo upala prositi svojega partnerja, da bi jo našeškal. Razlogi so različni, v glavnem pa je treba priznati, da se sliši malce absurdno.
Ključ do prijetnega šeškanja je, tako kot pri dominaciji, v postopnih korakih in seveda komunikaciji. Lahko se začne z nekoliko bolj grobimi dotiki po njeni zadnjici, naslednjič pa že z rahlim udarcem. Če ji je všeč, so meje odprte.

Pri spolnih fantazijah lahko gredo stvari hitro predaleč. V nekaterih primerih obstajajo travme iz preteklosti, eden od partnerjev preprosto ni za te stvari ali pa se v vlogo preveč vživi. In prav zaradi tega je ključ do zdravega in zanimivega spolnega odnosa v komunikaciji.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 3,9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3,9
glasov 15
Komentarjev: 1
SonyGirl 02.06.2011 15:04:30
Butast članek.
Več komentarjev