Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Šest bizarnih športov v moderni dobi

Šest bizarnih športov v moderni dobi

U.K.
12. julij 2018, 14:42
3
Velikost pisave:

Če se poglobimo globoko v športne discipline, lahko ugotovimo, da so prav vse nekoliko nenavadne. Vendar obstajajo športi, ki izstopajo.

Maraton: ljudje proti konjem
Torej, obstajajo ljudje in obstajajo konji. V glavnem vemo, da so konji fizično precej močnejši od ljudi, a klub temu ne manjka tistih, ki z njimi tekmujejo in to v maratonu. Pravzaprav je tekmovanje 'popularno' le v Walesu in tekmovalci se spopadejo s progo, ki je dolga približno 35 kilometrov, se pravi nekoliko manj od klasičnega maratona. In vendar se je v zgodovini tega športa zgodilo dvakrat, da sta zmagala človeška tekmovalca.

Šest bizarnih športov v moderni dobi - 4
Maraton: ljudje proti konjem (Foto: weirdworm.com)

Hokej z monocikli
Hokej velja za enega najbolj 'možatih' športov na svetu. Nenazadnje združuje hitrost, moč, spretnost, smrtonosno orožje na nogah in lesene palice, s katero udarjajo po črnem ploščku, ki lahko človeka tudi ubije. Hokej z monocikli vsaj na prvi pogled ne izgleda tako možat kot hokej na ledu in, če smo iskreni, enostavno ne more biti. Vsekakor ni preprosto voziti monocikel in pri tem še paziti na žogo ter soigralce. Pravila pri tej igri so precej stroga. Palica se ne sme dotakniti tal, istočasno pa je ne smejo nikoli dvigniti nad višino bokov.

Šest bizarnih športov v moderni dobi - 1
Hokej z monocikli (Foto: weirdworm.com)

'Palcoborba'
Tudi rokoborba velja za precej možat šport, čeprav ko gledamo dva orjaka, ki se prepotena objemata in poskušata drug drugega spraviti na tla, bi lahko malce premislili glede tega. Po drugi strani lahko govorimo tudi o wrestlingu, ki pa je pravi šport bolj ali manj samo v Mehiki. Popularna oblika rokoborbe je tudi polaganje rok. Obstaja pa še rokoborba s palci na nogah. V Veliki Britaniji (verjetno edini državi, kjer ta šport obstaja) imajo celo lige, kjer tekmovalci tekmujejo med seboj in se potegujejo za naslov najmočnejšega nožnega palca v Veliki Britaniji.

Šest bizarnih športov v moderni dobi - 2
'Palcoborba' (Foto: weirdworm.com)

Calcio Fiorentino
Calcio je zgodnja oblika ameriškega nogometa, igra pa je nastala v Italiji, nekje v 16. stoletju. Pravila so preprosta. Pomerita se dve ekipi, ki morata spraviti žogo prek golove črte, pri tem pa lahko uporabljajo roke in noge. In v čem se potem igra razlikuje od ameriškega nogometa? Kot prvo, igrajo jo v veliki peščeni kotanji, poleg tega nimajo nobene zaščitne opreme. In kar je še bolj noro, dovoljeni so udarci z glavo, s pestjo, komolcem in celo davljenje. Vsekakor šport za gladiatorje.

Šest bizarnih športov v moderni dobi - 3
Calcio Fiorentino (Foto: weirdworm.com)

Metanje škratov
Takšen je originalni prevod tega 'športa', ki se zdi precej poniževalen, vsaj za enega od sodelujočih. V resnici gre za metanje malih ljudi, ki so oblečeni v posebne obleke z 'ježki'. Tekmovalci mečejo male ljudi v steno, ki je prav tako obložena z ježki in tako nabirajo točke. Igra je kar popularna v Novi Zelandiji, preostali svet pa za to igro v glavnem še ni slišal.

Šest bizarnih športov v moderni dobi - 5
Metanje škratov (Foto: weirdworm.com)

Sepak takraw
Je zelo popularna igra v južni Aziji in nekoliko podobna odbojki, a se žoge, ki je narejena iz ratana (vrsta palme), igralci ne smejo dotakniti z rokami. Sepak takraw je igra, kjer igralci prikažejo izjemno mero spretnosti, ki jo enostavno moramo občudovati. Oglejte si video te neverjetne igre.

 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 3,3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3,3
glasov 28
Komentarjev: 3
SixtoRodriguez 21.07.2018 21:01:09
calcio po italijansko pomeni nogomet
 
mikson2000 23.08.2011 08:40:12
metanje škratov zmaga:D
 
JeronimoJ 26.06.2011 18:00:40
Sepak takraw - noro. Gibčni so kot mačke. :)
Več komentarjev