Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Dlake na glavi - urejanje in stil - 1

Kocine na glavi – urejanje in stil

R.B.
25. maj 2010, 10:39
1
Velikost pisave:

Sveže obrit obraz je zelo predrecesijski, pravijo strokovnjaki za moški stil. Vendar je obrazne dlake treba negovati, če nočemo biti podobni volkodlaku.

Dlake na glavi - urejanje in stil - 3
Košata brada in dolgi lasje so lahko tudi znak modrosti. (Foto: wikimedia.com)

Današnja moda je pravzaprav individualistična. Vsak si izbere sam, kako bo izgledal. Obstajajo sicer neki trendi, vendar je vse veliko manj 'uniformirano', kot je bilo pred časom. Stil narekuje tudi izgled obraza in morebitnih brkov in brade. Ženske sicer ne marajo preveč kocinastih obrazov, vendar gtredo potihem rade s prsti čez dlake. No, kar se poljubljanja in seksualnih ritualov tiče, pa je to odvisno od vsake posameznice. Poglejmo, kaj lahko naredite sami, če imate za to potrebno opremo.

Vsaka brada in brki so različni. Veliko je odvisno od barve dlak, njihove debeline, oblike, dolžine in gostote. Pozorni morate biti na obliko obraza, saj mora biti oblika brade primerna obliki obraza, mora ga dopolnjevati. Če imate podolgovat obraz, primerno pristrizite dlake na licih, saj predolge lahko 'pokvarijo' prvotno obliko obraza. Po drugi strani pa bodite pazljivi, da vam predolge dlake na bradici ne bodo podaljšale že dolgega obraza. Prav nasprotno pa daljša bradica pride v poštev pri okroglih ali zelo ovalnih oblikah obraza. Ne pozabite, da je ostra meja med golo kožo in dolgimi kocinami na bradi lahko prav neestetska, zato poskusite s strojčkom narediti lep prehod. To vam bo še posebno koristilo na vratu.
Brado tudi čistite s šamponom in balzamom (če vam to ni preveč), saj slednji nevtralizira bazično okolje, ki ga ustvari šampon in s tem ustavi premočno maščenje brade iz lojnic.

Dlake na glavi - urejanje in stil - 2
Primerno oblikovani brada in frizura (Foto: People)

Zalizci so obvezna oprema nekaterih moških. Primerni so ob dobrih močnih laseh in predvsem kot optično širjenje ozkega obraza. Če imate okrogel obraz, so estetski le zelo tanki in komaj vidni, saj vam bodo konkretni zalizci obraz naredili preširok in zato bolj smešen kot pa bolj privlačen. Bodite pazljivi pri dolžini in širini. Če hočete primerno 'uravnotežiti' vaš obraz, ni nujno, da sta zalizca enako dolga. Večina obrazov je nesimetričnih, zato bo majhna razlika med dolžinama primernejša kot pa enaka dolžina.

Pričeske so odvisne od želja in posameznikov. Mi se bomo osredotočili na detajle na vratu in ob straneh. Kakršno koli pričesko ali tip las imate, vedno bodite pozorni na izenačevanje širine frizure s širino obraza, brade in vratu. Če boste imeli lasišče preveč široko, boste izgledali kot iz risanke. Sicer je za nekoga to lahko del življenjskega stila, vendar je to že druga zgodba. Pomembno je, da uravnotežite lase z brado. Pomemben detajl, ki sicer nima veze s sprednjim delom, je zadnja črta med lasiščem in kožo na vratu. Če imate širok vrat, naj bo ta črta ravna z okroglimi zaključki na vsaki strani. V primeru ozkega vratu pa mora biti črta blaga konkavna krivulja.

Bodite drugačni in zanimivi, saj je tak stil moderen. Imeti več las je 'in', nič ne bo hudega, če jih malo razmršite in pokažete upornost. Če radi nosite kratko frizuro, bo brada lep dodatek, saj imate tako na voljo neskončno možnosti urejanja.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 2,8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2,8
glasov 55
Komentarjev: 1
 
spiritualite100 16.02.2018 14:04:32
Ponudba za zavarovanje posojil Za vaše posojilo zahteva za oživitev vaših dejavnosti, bodisi za izvedbo projekta ali za nakup stanovanja ali pa potrebujete denar iz drugih razlogov preveč. Strinjam se, da vam bom pomagal pri znesku od 5000 do 10.000.000 € s stopnjo 3% na leto in s trajanjem od 1 do 30 let. Prosim, prosim kontaktirajte me za več informacij: tmarjan24@gmail.com
Več komentarjev