Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Zaljubljen par

Spolna vzdržljivost za 'šampione'

U.K.
20. julij 2018, 07:58
4
Velikost pisave:

Preberite si vaje, s katerimi boste dosegli 'nadčloveško' spolno vzdržljivost, ona pa se bo po seksu lahko samo obnemoglo smehljala.

Par na poti v spalnico
(Foto: iStock)

Prezgodnja ejakulacija je lahko precej neprijetna za moškega, saj je velika možnost, da se mu bo zgodila večkrat. Strah pred prezgodnjo ejakulacijo, nizka samozavest, jeza, sram, neizkušenost; vse to lahko vpliva na moški orgazem v obliki prehitre ejakulacije ali celo začasno impotenco. Oba pojava sta v glavnem (vsaj pri zdravem moškem) odvisna od psihološkega stanja.

Seveda je prezgodnja ejakulacija precej subjektivna. Za nekatere pare je prezgodaj, če moški doživi orgazem v manj kot dvajsetih minutah, za druge pa je prehitro, če se zgodi prej kot v minuti. Kakor koli že, preberite si nekaj nasvetov in vaj, ki vam bodo pomagali zadržati orgazem, kolikor dolgo boste želeli.

Par v postelji - 6
(Foto: iStock)

Razlogi za prezgodnjo ejakulacijo

Eden glavnih razlogov je neizkušenost. Skoraj vsi starejši moški lahko povedo, da trajajo njihovi spolni odnosi precej dlje, kot so v mladih letih. Izkušenost v tem primeru ne pomeni veliko število spolnih odnosov, temveč samozavest.

Hrepenenje

Hrepenenje je najbolj pogost razlog za prezgodnjo ejakulacijo. Pod hrepenenjem je mišljeno vzburjenje, ki ga moški ne more nadzorovati in lahko se zgodi, da niti ne opazi, kdaj pride čez točko brez vrnitve (točka, ko je orgazem neizbežen).

Jeza

Jeza je lahko zelo močan dejavnik pri orgazmu. Navsezadnje je izliv lahko tudi neke vrste ventil za sproščanje jeze. Gotovo je večina žensk že opazila, da je večina moških po orgazmu precej pasivnih. Moški, ki so iz kakršnega koli razloga jezni na svoje dekle ali zaradi česa drugega, bodo po vsej verjetnosti prej doživeli orgazem.

Strah

Strah pred prezgodnjo ejakulacijo, strah pred tem, kako se bomo izkazali, strah pred nenačrtovano oploditvijo, pred sestankom v službi – pravzaprav vsi strahovi, ki se nabirajo v nas med vsakodnevnimi opravili, lahko vplivajo tako na potenco kot prezgodnjo ejakulacijo. Tako kot pri jezi se lahko strahu znebimo čisto preprosto med pogovorom s svojo partnerico.

Sram

Sramovanje navadno nastopi, ko se prezgodnja ejakulacija ali impotenca zgodita prvič. Sramovanje, povezano s strahovi pred ponovitvijo situacije, lahko vedno znova vodi do prezgodnje ejakulacije in nenazadnje tudi do impotence. Impotenca in prezgodnja ejakulacija sta seveda lahko tudi posledica bolezni, zato se je dobro o tem posvetovati z zdravnikom.

Zaljubljen par
(Foto: iStock)To je nekako pet najbolj pogostih psiholoških dejavnikov, ki močno vplivajo na spolno vzdržljivost. Na srečo pa obstajajo tudi načini in vaje, kako izboljšati spolno vzdržljivost, in z rednim treningom lahko moški odvračajo orgazem, kolikor dolgo hočejo. Ob tem je treba omeniti, da ženskam ni nujno všeč večurni maraton, saj lahko po določenem času spolni odnos postane boleč.

Kako povečati spolno vzdržljivost

Hrana in fizična kondicija

Zdrava hrana pomaga pri spolni vzdržljivosti, še posebno so po tem znane borovnice. Na splošno je uravnotežena prehrana z veliko sadja, zelenjave in žitaric koristna tudi za spolnost. V kombinaciji z redno telovadbo poskrbimo ne samo za trenutno vzdržljivost, temveč tudi za potenco globoko v starost.

Dihanje

Med spolnim aktom lahko s pravilnim dihanjem preprečimo prezgodnjo ejakulacijo. Med odnosom je telo napeto, dihanje pa neenakomerno, hitro in včasih tudi zadržano. Nadziranje dihanja navsezadnje preusmeri pozornost od orgazma in podaljšuje akt.

Položaj za podaljševanje spolne vzdržljivosti

Najobčutljivejši del penisa je glavica, pravzaprav del pod sprednjim delom glavice, ki je neke vrste moški klitoris, in če je ta del preveč stimuliran, bo prišlo do orgazma. V misijonarskem (možno je tudi pri drugih položajih) položaju prodrite tako globoko vanjo, kot morete, in nato namesto da bi se premikali naprej in nazaj, raje krožite z medenico. Konica penisa ne bo tako močno stimulirana, kar bo podaljšalo dejanje, in jo pripeljalo do orgazma.

seksi ženska
(Foto: iStockphoto)

Krepitev mišic medeničnega dna
O Keglovih vajah čivkajo že ptički na drevesih, a kakor koli že, v resnici delujejo. Za tiste, ki teh vaj še ne poznate – gre za stiskanje mišic medeničnega dna. Da boste vedeli, za katere mišice gre, poskušajte med uriniranjem prekiniti curek. Med spolnim odnosom lahko uporabite isto vajo. Ko se približujete orgazmu, se ustavite in desetkrat stisnite mišice medeničnega dna. Dobro je, da o tem obvestite partnerico, da ne bo mislila, da doživljate srčni infarkt.

Preusmeritev misli

Preusmerite pozornost od orgazma na nekaj drugega. Premišljevanje o orgazmu namreč sproža odziv iz delov možganov, ki zanj skrbijo, kar pospeši proces, ki vodi do ejakulacije. Med spolnim aktom premišljujte o nečem drugem, recimo o nogometni tekmi. Vendar takšno preusmerjanje misli lahko vpliva na intenzivnost orgazma. Nekateri moški so tudi poročali, da vodi tehnika v začasno impotenco.

Kondomi in kreme

Debelejši kondomi bodo zmanjšali občutek na konici penisa in podaljšali čas do izliva ter seveda preprečili spolno prenosljive bolezni. Nekateri kondomi vsebujejo lubrikante, ki začasno omrtvijo živčne končiče na glavici. Vendar včasih vodijo do tega, da moški sploh ne more doživeti orgazma. Na podoben način delujejo tudi nekatere kreme, ki omrtvijo konico penisa.

Zaljubljen par v postelji - 5
(Foto: iStock)

Prekinitev akta

Najpogostejša metoda za preprečevanje orgazma je umik penisa iz nožnice. Moški mora, preden pride do točke brez vrnitve, takoj ustaviti stimulacijo penisa. Pri tem mora sodelovati tudi ženska. Po nekaj trenutkih se bo erekcija nekoliko omehčala in odnos se lahko nadaljuje. Ta tehnika ima nekaj prednosti, a tudi nekaj slabosti. Partnerica bo imela veliko časa, da tudi sama pride do orgazma, odlaganje orgazma privede do bolj intenzivnega orgazma pozneje. Slaba stran te tehnike je, da pride tudi pri partnerici do prekinitve, včasih tik pred njenim orgazmom, kar lahko pokvari razpoloženje.

Prekinitev pri masturbiranju

Alternativa prekinitvi pri spolnem odnosu je, da to tehniko uporabljate pri masturbiranju. Pred orgazmom je treba prenehati stimulacijo in nato vajo večkrat ponoviti. Kot pri praktično vsaki stvari na svetu je tudi tu treba biti zmeren, saj lahko pretiravanje vodi do bolečin v spolnem organu.

Vse te naštete tehnike bi morale pomagati pri praktično neomejeni spolni vzdržljivosti, a kot že rečeno, lahko gre pri prehitri ejakulaciji tudi za bolezen. Na splošno pa je najboljša tehnika pri spolnem odnosu, da se enostavno sprostimo in pustimo, da strast prevzame pobudo.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 2,6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2,6
glasov 96
Komentarjev: 4
 
vlab 21.01.2011 15:29:47
@sundancer,

čakej da lubica postane žena, haha
 
Saki97 21.09.2010 07:52:29
Med spolnim odnosom lahko uporabite isto vajo. Ko se približujete orgazmu, se ustavite in desetkrat stisnite mišice medeničnega dna. Dobro je, da o tem obvestite partnerko, da ne bo mislila, da doživljate srčni infarkt.

HAHAHAHA, ta ki je to napisal pa še ni našel te mišice, saj se med stiskanjem nič ne opazii HAHAHAHA razen če gleda analno odprtino HAHAHAHA
 
sundancer 23.05.2010 19:29:21
men pri ženi pride u treh minutah, lubico lohk pa pol ure pumpam...
laibah 09.09.2012 12:42:54
pol je žena bolj hot
Več komentarjev