Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
Največji seksualni miti - 4

Največji seksualni miti

R.B.
10. avgust 2010, 16:23
2
Velikost pisave:

Priznajmo si, da hočemo vse več in več seksa. Mediji nas torpedirajo z golo kožo, umazanimi zgodbami o penisih in vaginah ter ogromnih oprsjih. Marsikdo misli, da zato ve veliko seksu. Bi testirali svoj seksualni IQ?

Erotična zgodba
Več o seksu vemo, bolje seksamo. (Foto: iStockphoto)

Človeška vrsta se širi z reprodukcijo, ljudje smo 'programirani' za seks, želimo se reproducirati. Čim več. Vsaj moški. Na smrtni postelji si bo vsak moški med drugim tudi želel priznati, da je v življenju od žensk potegnil največ. In one od njega. Vendar v praksi moški v povprečju seksualno nismo zadovoljeni, navkljub porastu natalitete in širokemu naboru žgečkljivih informacij.

Preverite nekaj seksi mitov, ki vam bodo morda odprli oči o nekaterih namenih in lastnostih seksa in boste zato od seksa imeli več.

1. Kemija naj bi bila po mnenju mnogih prvi razlog, da kandidata za seks ali celo kaj več lahko sploh prideta skupaj. Vendar človekovo telo ni programirano za popoln seks, saj strast ne izhaja iz naravnih bioloških hotenj, temveč iz dobre obveščenosti in sproščenosti. Poleg 'založenosti' z informacijami je pomembna tudi želja po seksu, saj v odkrivanju novih užitkov vzdržujemo visoko seksualno motivacijo.

Največji seksualni miti - 1
(Foto: iStockphoto)

2. Veliko žensk misli, da imamo moški večjo potrebo po seksu kot ženske. To nikakor ni res, saj moški libido večkrat dnevno upade, vendar moški temu ne posvečamo veliko pozornosti, razen če se zgodi neposredno pred seksom. Ženske uspešno prikrivajo svoje napade strasti in jih tudi bolje zatirajo, kar izhaja iz socializacije in ženskih preteklih položajev v družbi. Zato moški, ki smo po naravi lovci in moramo delati prvi korak, velikokrat izpademo seksualno intenzivnejši in napadalnejši.

3. Mladi ljudje mislijo, da se seksualni libido močno zmanjša ali celo preneha, ko človek pride v drugo polovico življenja in na starost. Vendar se je treba zavedati, da libido nikoli ne ugasne, tudi pri zelo starih ljudeh ne. Pri mnogih je nizek libido posledica slabega zdravja, neprimernega življenjskega stila, slabe prehrane in razvad. Starost ni vzrok za nizek libido.

Največji seksualni miti - 3
Tudi stari ljudje si želijo seksati in tudi seksajo! (Foto: iStockphoto)

4. V povezavi s prejšnjim mitom je v zadnjih letih popularno tudi razmišljanje, da starejši moški zelo težko doživijo erekcijo brez viagre. Tudi to ni res, saj je erektilna disfunkcija povečini povezana z boleznimi in slabim življenjskim stilom, ne pa s starostjo.

5. Afrodiziaki v določeni hrani, kot so črna čokolada, med, tigrov penis, plavut morskega psa, španska muha in ostale, nimajo nobenega znanstveno dokazanega učinka na seksualno vzburjenje. Je pa res, da določeno hrano lahko spremlja seksualni spomin, ki se ponovi vsakič, ko pojeste npr. košček čokolade. Če ste jo jedli ob ali pred izredno dobrim spolnim odnosom, se lahko naslednjič, ko boste ugriznili vanjo, močno vzburite.

6. Oralni seks ni varnejši (kar se tiče bolezni), kot sta analni ali vaginalni, kot zmotno verjamejo nekateri slabo izobraženi najstniki ali celo starejši. V vseh treh primerih gre za izmenjavo telesnih tekočin med sluznicami, zato je tudi mogoče prehajanje bakterij, virusov in drugih zajedavcev. Večja možnost okužbe se pojavi takrat, ko je sluznica krvaveča, vendar je možnost okužbe tudi brez krvi možna in dokaj pogosta.

7. Prezgodnji izliv ni samo stvar fantov in mladih moških, saj ga doživljajo tudi starejši moški. Če moški doživi zgodnji orgazem, to ni posledica spolnega razvoja, temveč določenih seksualnih frustracij, ravni adrenalina, pogostosti seksualnih odnosov, izkušenosti in ravni testosterona. Prezgodnji izliv ima malo fizioloških in veliko psiholoških vzrokov.

8. Razmišljanje o sosedovi lepotički med seksom z vašim dekletom NI greh niti kakšna čudna anomalija. Seks se začne v možganih in tam traja vse do orgazma. Neobremenjen moški se prepušča seksualni fantaziji, in če s svojim dekletom nimata problemov pri seksu in v odnosu, potem tudi razmišljanje o drugih dekletih ni napačno ali celo patološko. Dobro pa je stvar zadržati zase.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 3,9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3,9
glasov 20
Komentarjev: 2
 
kundalinigirl 22.10.2014 18:05:27
Možgani so itak naš največji seksualni organ,vse se začne v glavi.
 
Enacvetka 11.08.2010 10:04:06
Zadnji ga zmaga...svašta
Več komentarjev