Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
Največji penisi na svetu

Največji penisi na svetu

R.B.
09. april 2010, 14:27
1
Velikost pisave:

Moški so pogosto obremenjeni z velikostjo svojega orodja. Pravijo, da je tehnika pomembnejša od velikosti in oblike. Le kaj bi na to porekli živalski samci?

Največji penisi na svetu
Gorila nima kaj pokazati. (Foto: media.photobucket.com)

Ljudje in živali

Ljudje izhajamo iz opic in smo največji primati. Morda je evolucija tista, ki je poskrbela, da so moški samci najbolj obdarjeni med podobnimi vrstami. Samci goril, ki človeka močno prekašajo v telesni velikosti in teži, imajo reproduktivni organ velik za komaj opazno izboklino na istem mestu, kjer ga imamo tudi ljudje. Vendar debelina in dolžina njihovih penisov ne presega dimenzij obrabljenega svičnika.
Nekatere druge vrste opic take velikosti niti ne dosežejo. Kot večini živalim pa opicam majhnost očitno ne predstavlja problema.


Največji penisi na svetu
Sinja kita razkazujeta svoje bogastvo. (Foto: oceanlight.com)

Kdo ima najdaljšega?

Rekord najdaljšega reproduktivnega orodja po dolžini drži ena najbolj ogroženih živali, sinji kit. Ta največji sesalec, katerega svetovna populacija dosega število 15.000, ima penis dolg do 2,4 metra in testise težke do pol tone! Kar se dolžine tiče je kitov penis proporcionalno podobno velik kot človeški, saj se povprečno razmerje med dolžinami penisa in višino (pri kitih dolžino) telesa giblje tam okoli 13,5. Povprečna dolžina moškega penisa se giblje med 13 in 15 centimetri. Kiti imajo sposobnost, da nadzorujejo ukrivljenost svojega penisa, kar jim močno pomaga pri parjenju.

Pri moških je ukrivljenost bolj ali manj fiksna, v povprečju penisi najpogosteje zavijajo v levo (gledano iz lastnikove perspektive). Ukrivljenost je koristna pri spolnem odnosu le v primeru, če jo zna lastnik organa primerno izkoristiti.

Največji penisi na svetu-1
Argentinski raček se vzburja. (Foto: news.softpedia.com)

Je to raca na vodi?

Kaj pa ostale živalske vrste? Glede na višino ima argentinska jezerska raca (Oxyura vittata ) velikanski penis, ki ga ima v nevzburjenem stanju zvitega v telesu, natančneje v kloaki (luknji, ki služi tako za potrebe iztrebkov kot tudi za reprodukcijo). Ko pride do akcije, se račjemu samcu penis raztegne do celih 42 centimetrov, kar je dvakrat toliko, kot raček meri v dolžino! Je pa ena redkih ptic poleg raznih drugih vrst rac in gosi, ki sploh imajo penis.

In zmagovalec je ... školjka.

Rekord najdaljšega penisa glede na telesne proporce drži morski rak kleščar, ki zgleda kot školjka in je hermafrodit (obenem opravlja moško in žensko funkcijo). Raki spolno občujejo le s svojim najbližjim sosedom, saj so zelo statični. Po navadi prebivajo na trdnih podlagah, nasipih, pomolih, včasih tudi na kitih. Njihovi penisi so hkrati tudi največji telesni organi in do 40-krat večji od njihove telesne dolžine. Pogled na takega raka je torej pogled na velik penis.

Za marsikoga pa zna biti penis, v kolikor je velik, tudi problem.
Statistično gledano ima samo 15 odstotkov moških penis, daljši od 17 centimetrov, in samo trije odstotki moških imajo daljšega od 20 centimetrov.

Največji penisi na svetu-3
Školjkasti rak, nesporni rekorder (Foto: news.softpedia.com)

Največji do zdaj izmerjeni penis je meril kar 34 centimetrov, njegov ponosni lastnik je Jonah Falcon. Najmanjši kadar koli izmerjeni penis je meril samo 1 centimeter.

Za večino moških večjo težavo predstavlja manjši spolni organ. Zaradi 'kratkega' imajo pomanjkanje samozavesti in težko najdejo dekle. Za prej omenjene živali pa težko rečemo, da bi s svojimi reproduktivnimi organi imele kakršne koli probleme.
Narava vedno poskrbi, da se to uredi in tako bi lahko bilo tudi pri ljudeh.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 2,5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2,5
glasov 84
Komentarjev: 1
 
saavik256 12.04.2010 09:41:52
Torej še enkrat ... "moški samci" ? Za razliko od "ženskih samcev" ? :) Pa nikar se ne trudite z brisanjem komentarja, rajši popravite to bedarijo. :)
Več komentarjev