Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Maldivi

Tudi med Slovenci izredno priljubljena destinacija, kjer pa so vsi – ločeni!

Ma.K.
11. avgust 2017, 12:20
6
Velikost pisave:

Na kaj pomislite ob besedi Maldivi? Verjetno na prelepe bele peščene plaže, turkizno morje, večno sonce, bungalove, romantično uživanje v dvoje, nikakor pa ne na ločitev. A ravno po tem naj bi bilo to otočje najbolj znano. Prebivalci naj bi bili namreč preprosto preveč pohotni, da bi celo življenje ostali v zakonu z eno osebo.

Maldivi, razpršena skupina 1.200 majhnih otočkov daleč od juga Indije, so na fotografijah resda videti kot delčki raja na zemlji. Bungalovi, ki so videti, kot da lebdijo nad kristalno čistim morjem, palmove veje, ki se mirno zibljejo v lahnem vetriču in popolno podnebje so krivi, da je ta destinacija po svetu znana kot 'otočje tisočih medenih mesecev'. A v resnici naj bi bilo to pravzaprav otočje ločitve, piše spletni portal Ozy.

MALDIVES NAMED AMONGST WORLD’S MOST ROMANTIC DESTINATIONS ------------------------------------ Maldives has been named one of the most honeymoon-worthy destinations in the world. Brides, the premier bridal magazine published by American media giant Condé Nast, announced last week winners of its annual Honeymoon Awards. The Maldives secured the fourth spot from a list that includes the 20 most romantic destinations in the world. Listing the Maldives, Brides described the “lush, picture-perfect islands” of the Maldives as being “light years beyond your average beach destination.” Private-island resorts — like the recently opened Soneva Jani, St. Regis Maldives Vommuli and Four Seasons Maldives Private Island at Voavah — are ringed by colourful coral reefs teeming with fish, it said. The American bimonthly magazine suggested honeymooners travelling to the Maldives to “spend your days snorkelling, scuba diving, and lounging on the deck of your over-water villa; by night, dine by candlelight on freshly caught fish and organic veggies followed by a stargazing sesh with a NASA-worthy telescope.” Other winners of the Brides Honeymoon Awards include French Polynesia, Hawaiian Islands, Bali, Thailand, Fiji, South Africa, St. Lucia, Turks & Caicos, Costa Rica, Seychelles ,St. Barth, Jamaica and Dominican Republic. In its announcement of this year’s winners, Brides said picking the perfect honeymoon destinations was no easy feat, considering different factors such as the countless romantic destinations, endless hotel options and limited vacation time. The list was compiled through a partnership with A-list agents at Virtuoso, a global network of more than 15,000 luxury-travel specialists, it added. Maldives has won several global and regional accolades for being amongst the romantic destinations in the world. Surveys and studies analysing travel trends have also shown that a healthy majority of travellers that choose the Maldives are honeymooners. Via Maldives Insider : �dcf8 @ismailniyaz �dcf8 @moniquedecaro

A post shared by Maldives islands (@maldives.islands) on

V povprečju trikrat ločene

Po podatkih Združenih narodov naj bi bila v povprečju 30-letna prebivalka Maldivov že ločena – in to ne enkrat, niti dvakrat, temveč najverjetneje kar trikrat. In to je samo povprečje. Maldivi so čisto zares lastniki ne preveč častitljivega rekorda v stopnji ločitev na svetu in so si s tem prislužili celo mesto v znameniti Guinessovi knjigi rekordov. Drugo in tretje mesto po številu ločitev zasedata Belorusija in Združene države Amerike.

Za primerjavo: na Maldivih je 11 razvez na tisoč prebivalcev v letu dni, v Belorusiji in Združenih državah Amerije pa so le 4 ločitve na tisoč prebivalcev na letni ravni. Samo od sebe se torej postavlja vprašanje: zakaj je na Maldivih toliko ločitev?

Good times & tan lines ------------------------- �dccd shangri-la �dcf8 @hawkhassaan

A post shared by Maldives islands (@maldives.islands) on

Pred poroko imajo malo (ali nič) spolnih odnosov

»Pohota,« v odgovor pojasnjuje Anthony Marcus, predstojnik katedre za antropologijo na Univerzi John Jay v New Yorku. V eni izmed svojih knjig je celotno poglavje posvetil fenomenu ločitev na Maldivih. Če povzamemo: Marcus pojasnjuje, da gre v primeru Maldivov za večinsko muslimansko prebivalstvo, kjer je spolnost pred poroko močno stigmatizitana oziroma celo prepovedana.

Zato se večina prebivalcev pred sklenitvijo zakonske zveze ne predaja strastem, čeprav govorimo o državi, za katero je značilna vroča, strastna glasba in kjer je mogoče na vsakem koraku videti ženske v bikini kopalkah – turistke, seveda. Zato krdelo pohotnih 18-letnikov, ki si želijo nujno doživeti svojo prvo spolno izkušnjo in spolnost prakticirati na dnevni ravni, edino rešitev za potešitev svoje potrebe vidi v zakonu – pa tudi če jim soproga ni ravno preveč všeč, da o ljubezni niti ne govorimo. Poroka na Maldivih namreč ni nek velik dogodek: matičarju plačate slabih 10 evrov, nekaj deset prijateljev povabite na poročno slavje v bližnjo restavracijo in to je to.

Mladostniške zablode

No, kot večina odločitev, ki jih sklenemo pri 18 letih, se tudi tista o zakonu po nekaj letih ne zdi več tako sijajna kot nekoč. Na njihovo srečo so tam v uporabi liberalni zakoni o razvezi. V skladu z njimi lahko moški, ki je tudi edini, ki lahko zahteva ločitev, samo pred pričami jasno in glasno trikrat reče, da se želi ločiti, in spet  postane samski gospodič. Brez kakršne koli papirologije, brez vlačenja po sodiščih. In tako lahko povsem legitimno začne iskati novo spolno partnerico ... pardon, soprogo.

Sunset in the #Maldives �dc99 �dcf7 @danicaspi

A post shared by WTP �ddfa Travel & Hotels (@worldtravelpics) on

Spremembe

Prebivalci Maldivov se s tezo ameriškega profesorja nikakor ne strinjajo in so, jasno, našli povsem drugo razlago za pogostost ločitev. Po njihovem prepričanju naj bi se, upoštevajoč, da je večina poseljenih mest zelo majhnih, vsi romantični odnosi hitro spreminjali v prave telenovele z veliko smeha, solz, drame, kar naj moškim ne bi bilo ravno po godu. Če se kdaj usedete v kakšen bar na Maldivih, boste, če boste razumeli jezik domačinov, skoraj zagotovo slišali  kakšno izmed nesrečnih zakonskih zgodb, saj se domačini radi zbirajo in jamrajo o tem, kako so prekleti zaradi najbolj promiskuitetnih žena na svetu.

Imejte v mislih, da ta država, ki se nahaja samo približno meter in pol nad gladino morja, že sama po sebi ustvarja vzdušje, da je treba do popolnosti »izkoristiti vsak nov dan, kot da je zadnji«, zato po logiki domačinov seveda nima smisla vztrajati v slabem in nesrečnem zakonu.

Six Senses Laamu, @ Laamu Atoll Maldives Six Senses hotel is the first luxury resort in Laamu Atoll (also known as Laamu Atoll) Maldives. Laamu atoll is located approximately 249.88 kilometers south of the Maldivian capital, Male and can be reached by a 35-minute flight from Male international airport and just an 25-minute boat ride from kadhdhoo Airport on Laamu Atoll.�df34�df34�df1e�df0e�dfdd�df05I believe that everybody should experience this part of the world �df0e❤️❤️ Maldives Hithadhoo South Laamu Atoll amazing impression, #theplacetobemaldives #Maldives#happyholidays #holidays #holiday #TagsForLikesApp #TagsForLikes #vacation #winter2016 #2014 #2017 #happyholidays2018#presents #parties #fun #happy #family #love

A post shared by Niyaa9988 (@niyaa9988) on

A stvari se vseeno nekoliko spreminjajo, zlasti potem ko so prebivalke Maldivov leta 2011 zahtevale in dobile pravico, da tudi same zaprosijo za ločitev. Sicer je pri njih to mogoče opraviti samo prek sodišča, pa vendale to možnost dojemajo kot velik korak v smer večjih pravic in dostojnosti žensk. Medtem Združeni narodi in maldivske oblasti organizirajo različna posvetovanja in delavnice, s katerimi želijo pohotne najstnike odvrniti od misli, da brezglavo skočijo v zakonski stan.

A v vsem tem poročnem in ločitvenem kaosu obstaja tudi (vsaj) ena pozitivna plat: če je seks pred poroko stigmatiziran in prepovedan, za ločene to pravilo ne velja več. Torej se lahko ločeni (na skrivaj) predajajo strastem brez misli na poznejše obveznosti in skrbi.

I'm here in Maldives...amazing

A post shared by NW (@nancywu5) on

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 4,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4,0
glasovi 3
Komentarjev: 6
 
tmarjan24 09.01.2018 15:13:26
Ponudba za zavarovanje posojil Za vaše posojilo zahteva za oživitev vaših dejavnosti, bodisi za izvedbo projekta ali za nakup stanovanja ali pa potrebujete denar iz drugih razlogov preveč. Strinjam se, da vam pomagam z zneskom od 5000 € do 10.000.000 € s stopnjo 3% letno in s trajanjem od 1 do 30 let. prosim, prosim kontaktirajte me za več informacij. E-pošta: reseaufinance510@gmail.com E-pošta: tmarjan24@gmail.com Whatsapp: +38651390291
 
RamzesII 14.08.2017 10:08:57
Nič pa o tem kako je s skrbništvom otrok in preživninami tam, ako po ločitvi ostanejo otroci.
DeBill 16.08.2017 11:16:33
pa kaj bi o tem, to tem narodom iz indije in afrike težko razložiš
črnogled 12.08.2017 18:40:59
Zakaj se sploh poročajo,če se naskakujejo kot zajci?Nič ni narobe,če skačejo vse vprek,sam zakaj se poročiti?
 
Victorinox 12.08.2017 09:40:14
Pameten le eno kvalitetno si dobi.
zelolepo 12.08.2017 12:14:48
se strinjam, a večina žal ne misli tako, ker mislijo, da niso frajerji in frajerice, če jih ne preiskusijo več
Več komentarjev