Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte
Dolina Soče-naslovna

Top 10 doživetij v Sloveniji

L.P.
22. junij 2018, 10:59
4
Velikost pisave:

Zdaj, ko se bliža čas dopustov, boš zagotovo kam odpotoval. Morda se boš odpravil v daljne dežele, ali pa boš raziskoval našo domačo državo. Preveri naš izbor top 10 doživetij v Sloveniji.

Postonjska jama

Ena najbolj znanih znamenitosti v Sloveniji je zagotovo Postonjska jama. V sebi skriva številne raziskane in tudi neodkrite poti. Do sedaj so raziskovalci odkrili že več kot 24 kilometrov rovov. V Postonjski jami je izredno znana tudi človeška ribica. Seveda pa ne moremo mimo stalagmitot, stalaktitov in jamskih stebrov, ki podpirajo jamo. Stalna temperatura v jami se giblje med osem in deset stopinj celzija, zato se poleti v njej lahko prijetno ohladite.

Bled

Bled je najbolj znano slovensko turistično naselje. Slovi po svojih kremnih rezinah ter blejskemu jezeru. Od slovenske prestolnice Ljubljane je oddaljen približno pol ure vožnje in predstavlja odličen enodnevni izlet za pohajkovanje in sprostitev.

Predjamski grad

Predjamski grad je znan po zgodovinskemu človeku Erazmu Predjamskemu, ki je v njem živel. V gradu je zanimivo pogledati zbirko vrednejših predmetov, ječe ter okenske line, ki so bile namenjene obrambi gradu. Pod gradom pa stoji tudi druga najdaljša slovenska jama. Dolžina dosedanjih odkritih rovov meri trinajst kilometrov.

Could get used to these views �de3b

A post shared by Chlo (@chloback_) on

Jezero Jasna v Kranjski Gori

Če vas bo pot zanesla v Kranjsko Goro, priporočamo, da se ustavite tudi pri jezeru Jasna. Sestavljata ga dva medsebojno povezana umetna jezera ob sotočju potokov Velike in Male Pišnice. Ob jezeru boste imeli veličasten razgled na Julijske Alpe. Videli pa boste tudi kip bronastega kozoroga.

Slap Peričnik v Kranjski Gori

Če ste bolj pohodniški tip človeka, pa se iz Kranjske Gore odpravite do slapa Peričnik. Nahaja se v Triglavskem narodnem parku. Od tam teče v ledeniško dolino Vrata, kjer se izliva v potok Bistrica. Peričnik se deli na dva dela. Zgornji Peričnik je visok šestnajst metrov, spodnji pa kar 52.

Piran

Piran je obmorsko mesto, ki skriva v sebi številne stvari. Od značilnih ozkih ulic, do osrednjega trga, kjer uzremo kip znanega skladatelja Giuseppa Tartinija. Na piranski plaži se lahko tudi sončimo in vržemo v hladno morje.

Tromostovje

Tromostovje je sestavljeno iz treh mostov, ki prečkajo reko Ljubljanico ob zavoju reke pod grajskim gričem. Nahaja se v centru slovenske prestolnice in povezuje osrednji Prešernov trg ter Mestni trg. Če boste namenili ogled Tromostovja, se sprehodite še skozi Ljubljano in si oglejte druge znamenitosti kot je Ljubljanski grad, Zmajski most ter stara Ljubljana.

Velika planina

Velika planina je odlična izbira za pohodniški izlet. Prepoznavna je po pastirskemu naselju, kjer lahko opazite tipično arhitekturo koč. Strehe so krite z značilnimi smrekovimi skodlami, ki segajo zelo nizko. Nekoliko višje pa se nahaja kapela Marije Snežne. Jama Veternica pa je najbolj poznana naravna znamenitost planine.

Logarska dolina

Logarska dolina leži v Kamniško–Savinjskih Alpah. Razdeljena je na tri dele. Spodnji del Log (mokri, ilovnati travnati svet), srednji del Piest (gozdnati svet) ter zgornji del Kot (gozdnati in gruščnati svet). Logarska dolina je ena izmed najlepših ledeniških dolin v Evropi.

Soška dolina

Soška dolina poteka vzdolž toka reke Soče od severozahodne Slovenije pa vse do Goriške, kjer se dolina odpre v široko ravnino. Nastala je kot posledica delovanja Soškega ledenika. Ločimo jo na zgornji in spodnji del. Spodnja dolina Soče sega od Mosta na Soči na severu do Solkana na jugu. Zgornja dolina Soče pa je znana po treh krajih, Tolminu, Kobaridu in Bovcu. Skrajni severni del Zgornje doline Soče je Bovška kotlina, južni del pa se zaključi pri Mostu na Soči.

 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glasovi 3
Komentarjev: 4
Apostol1 08.07.2018 08:21:53
Slap Peričnik se nahaja v Kranjski Gori , slava bedaku ki je to napisal , ker vsi vemo da se slap nahaja malo izven Mojstrane ob cesti ki vodi do Aljaževega doma.
 
posojila386 06.07.2018 06:17:49
Financiranje in naložbe Pozdravljeni, jaz sem gospod Ivan Tomaslavič, poslovnež s slovenskim poreklom, a prebivam v Faso. Strinjam se, da vam pomagam v znesku od 5000 € do 10.000.000 € s stopnjo 3% letno in s trajanjem od 1 do 30 let E-pošta: posojila386@gmail.com Viber: +22 995608568
Jonikus 07.06.2018 14:29:20
tromostovje v Lj top doživetje??
Crillin 08.07.2018 18:31:59
lol
Več komentarjev