Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Stolp Jeddah-naslovna

Tako zgleda bodoča največja stolpnica na svetu

L.P.
13. junij 2018, 08:59
0
Velikost pisave:

Največja stolpnica na svetu je Burj Khalifa, ki se nahaja v Dubaju. V višino meri več kot 828 metrov. V gradnji pa je že nova stavba, ki naj bi presegla trenutno vodilno zgradbo. Gre za stolp Jeddah v Savdski Arabiji, ki naj bi bil visok 1000 metrov.

Level 21 ... It's Happening !#tallestbuildingintheworld

A post shared by Jeddah Economic Company (@jeddahtower) on

Cena konstrukcije bodoče najvišje stavbe na svetu je ocenjena na več kot milijardo evrov. Stolp Jeddah bo razbohoten na 5,3 milijona kvadratnih metrov. Na tem prostoru bodo kraljevali domovi, hoteli, pisarne in turistične atrakcije. Videli boste več kot 252 trgovin. V centru boste lahko uporabljali tudi največjo teraso na svetu, ki bo visoka 664 metrov in razprostrta na 500 kvadratnih metrih.

V stolpu Jeddah bo kraljeval tudi petzvezdični hotel Four Seasons in 97 podružničnih apartmajev. Pisarne bodo v sedmih nadstopjih, kjer bo tudi 325 apartmajev.

Pri gradnji največje stolpnice na svetu gre torej za zelo ambiciozen in velikopotezni projekt, ki bo predvidoma dokončan leta 2020.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 4,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4,0
glas 1
Komentarjev: 0
Več komentarjev