Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Postonjska jama-naslovna

Prihajajo edinstvena petzvezdična doživetja

L.P./sta
01. junij 2018, 09:12
0
Velikost pisave:

Slovenska turistična organizacija (STO) z današnjim dnem odpira poziv za edinstvena petzvezdična doživetja. Najboljši, avtentični in premium produkti se bodo odslej lahko ponašali z nazivom Slovenija Unique Experiences (edinstvena doživetja Slovenije) in bodo uradno priporočeni s strani STO.

Na STO so se za poziv odločili, ker "potrebujemo enotno razumevanje, kaj sploh je petzvezdično doživetje", je pojasnila Miša Novak iz organizacije na zelenem dnevu slovenskega turizma v ponedeljek v Cerknem. Gre za orodje, prek katerega želi STO ponudnike spodbujati k razvoju premium produktov, pri tem pa jim bo pomagala v obliki seminarjev, coachinga in širše.

"Smo v dobi novega pojmovanja luksuza," je prepričana Novakova. Ne gre namreč več nujno za klasično petzvezdično infrastrukturo, pač pa za odlična doživetja, zato je tudi Slovenija lahko petzvezdična destinacija.

Produkti, označeni s Slovenia Unique Experiences - recommended by Slovenian Tourist Board, bodo posebej izpostavljeni, ko bodo turisti raziskovali možnosti preživljanja časa v Sloveniji. Za ponudnike izbranih produktov bo znak prinašal dodatno izpostavljenost in vidnost, njegova posledica pa bo tudi povečevanje kakovosti, razlikovanje in razvoj lastne zgodbe. Za obiskovalca bo kot skrbno izbrana zbirka edinstvenih doživetij zmanjševal tveganje in olajševal izbiro. Za STO oziroma državo pa projekt pomeni uresničevanje zelene turistične obljube.

Šlo bo za produkte z najrazličnejših področij, na primer dobrega počutja, dejavnosti v naravi, kulture, gastronomije in podobnega. Poziv bo odprt vse leto, predvideni pa sta dve odpiranji prijav letno, spomladi in jeseni. Letošnje je predvideno za oktober.

Kakovost doživetij bo presojala petčlanska komisija, ki jo bodo sestavljali en predstavnik STO in štirje zunanji strokovnjaki. Če bodo projekt na podlagi pridobljenih podatkov, vključno z video predstavitvijo, označili kot petzvezdičen, bo v roku petih mesecev sledil še obisk skritega gosta, ki bo navedbe iz prijave preveril na terenu.

Vsebinsko bodo sicer produkte presojali glede na kriterije v 10 sklopih - lokalno, avtentično, edinstveno, izkustveno, zeleno, butično, premium, dodana vrednost, desezonalizacija ter (kvalitativno ocenjena) petzvezdičnost. Poziv je sicer odprt le za doživetja, ki so že na voljo na trgu oziroma se že izvajajo.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 0,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0,0
glasov 0
Komentarjev: 0
Več komentarjev