Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
zabava na plaži

Kje se odvijajo najbolj divje poletne zabave?

Ma.K.
17. avgust 2017, 15:22
5
Velikost pisave:

Predstavljajte si kraje, kjer ste odrezani od preostalega sveta s kristalno čistim morjem, obkrožajo vas peščene plaže in vse, kar 'morate' početi, je, da se zabavate.

Sliši se precej utopično, a takšni kraji seveda obstajajo, vsaj za turiste. Najboljši 'žur' otoki so neke vrste pobeg iz realnosti, počitnice od vsakodnevnega življenja, ko lahko za teden ali dva pozabimo na vse težave in se popolnoma prepustimo uživanju. Vsi ti otoki imajo nekaj skupnega: vroče podnebje, divje zabave in dejstvo, da se maček najlaže preboli na plaži.

Mikonos, Grčija
Mikonos, Grčija (Foto: wikimedia.com)

Mikonos, Grčija
Mikonos ima fantastične plaže in velike možnosti za vse ljubitelje vodnih športov. Ponoči pa se razživijo zabave. Mikonos ima veliko barov, nočnih klubov in restavracij in večina je odprtih do jutranjih ur, nekateri pa se sploh ne zaprejo. Odličen otok za vse neutrudne 'žurerje', naj bodo stari ali mladi.

St. Lucia
Je otoška država v Vzhodnih Karibih, ki, tako kot ostali otoki na seznamu, ponuja intenzivno nočno življenje. Zdi se, da je na St. Lucii vsak dan sobota. Veliko število barov in nočnih klubov, zmešanih z ležernim načinom življenja, neomejeno količino ruma in ritmično karibsko glasbo, je recept za nore počitnice.

Otok Beachcomber, Fidži
Beachcomber se imenuje tudi 'Party Island', ki ga ljubitelji norih zabav nikakor ne smejo spregledati. Nihče ne ve, kdaj se je zabava na otoku začela, in kot kaže, se ne bo nikoli končala. Vsekakor otok za vse, ki se želijo popolnoma odklopiti, ob tem pa bi radi vse noči preplesali z eksotičnimi koktajli v rokah.

Jamajka
Jamajke skorajda ni treba predstavljati. Navsezadnje je otok, kjer se je rodila cela vrsta glasbenih zvrst,i kot so: reggae, ska, mento, rocksteady, dub, dancehall in ragga. Jamajka je tako raznovrstna, da bo vsak našel nekaj zase, a na seznamu je predvsem zaradi tega, ker ponuja prostor tudi bolj 'zrelim' ljubiteljem zabave, saj so zelo pogosti tudi jazz in blues festivali ter koncerti. Pravijo, da ko greš enkrat na Jamajko, nočeš nikoli več oditi.

Ibiza, Španija
Podobno kot Jamajka je tudi Ibiza eno najbolj priljubljenih in znanih zatočišč za 'žurerje' s vsega sveta. Ibiza je verjetno največji kraj za zabave v Evropi, morda celo na svetu. 'Otok' ima zelo dolgo tradicijo sproščenega pristopa k življenju in seveda k divjim zabavam. Že v šestdesetih so na otok množično zahajali hipiji.

Koh Pha Ngan, Tajska
Koh Pha Ngan, Tajska (Foto: wikimedia.com)

Koh Pha Ngan, Tajska
Slovi kot otok najboljših zabav na svetu. Nahaja se na jugovzhodu Tajske in je izvor tako imenovane Zabave ob polni luni (Full Moon Party). Po pripovedovanju naj bi leta 1980 skupina tabornikov iz navdušenja nad lepoto polne lune in plaže v zahvalo naravi priredila divjo zabavo. Dandanes se zabav, ko je luna polna, udeleži več kot 30.000 ljudi. Seveda se ne zabavajo samo takrat. Obstajajo še zabave, ko je luna na polovici, na treh četrtinah, eni četrtini in dnevih, ki so vmes. Žal v zadnjem času poskušajo oblasti omejiti te zabave in otok spremeniti v bolj družinsko letovišče. Upamo, da jim to ne bo uspelo.

Vsi ti otoki nimajo svojega čara samo zaradi zabav. So stične točke za enako misleče ljudi z vsega sveta, ki želijo za kratek čas pozabiti na globalne težave in samo uživati življenje.

 • Jamajka
 • Ibiza, Španija
 • Otok Beachcomber, Fidži
 • St. Lucia
 • Mikonos, Grčija
 • Koh Pha Ngan, Tajska
 • zabava na plaži
Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

 • Ocena članka: 2,7
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
2,7
glasov 12
Komentarjev: 5
wanthewan 21.04.2018 09:07:08
Koh Phangan, ena od najoljših destinacij za party željne popotnike....zame, prevelik đumbus in to 24-ur na dan...za dva, tri dni max.....potem je pa že mal tortura predvsem za ušesa
 
spiritualite100 01.02.2018 15:27:47
Ponudba za zavarovanje posojil Za vaše posojilo zahteva za oživitev vaših dejavnosti, bodisi za izvedbo projekta ali za nakup stanovanja ali pa potrebujete denar iz drugih razlogov preveč. Strinjam se, da vam pomagam z zneskom od 5000 do 10.000.000 € s stopnjo 3% letno in s trajanjem od 1 do 30 let. Prosim, prosim, da me kontaktirate za več informacij: E-pošta: reseaufinance510@gmail.com E-pošta: tmarjan24@gmail.com Whatsapp: +38651390291
Ardene 22.02.2018 09:14:42
zakaj tega ce'pca takoj ne izbrišete, admin?
 
DeBill 18.08.2017 12:08:44
jamajka, vse na kupu, lahk ti še ženo posiljjo pa tebe pretepejo in oropajo To je tretji svet in zame turizem ni skrivanje po hotelih ali obiskovanje varnih delov. Sicer pa so tretji svet tudi ZDA. Vem, da se mi kaj takšnega v dolini vrat pa naprej gor še ni zgodilo, žur je bil pa odpiljen..
 
opazovalec_ 18.08.2017 07:34:57
Te pa ni chroati najboljših zabav.. HAHA
Več komentarjev