Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Potovanje

Na ta potovanja gredo lahko le samski!

N.J.
06. april 2018, 08:09
0
Velikost pisave:

Romantična potovanja v dvoje so ogrožena kot še nikoli! Naraščalo naj bi število tistih, ki potujejo samski in kot kaže, se trend ne bo ustavil.

Dopust
(Foto: Thinkstock)

Številni svojo sorodno dušo najdejo prav na potovanju in to je tisto, kar bi rad izkoristil Italijan Giuseppe Gambardella, ki je idejni vodja agencije SpeedVacanze (hitre počitnice, op. p.), agencije, ki organizira počitnice za samske.

Na potovanja se seveda ne odpravi vsak popolnoma sam in potem preživlja počitnice v samoti. Na počitnice odpotuje cela skupina turistov, vsi posamezniki pa so samski. In tako je možnost, da spoznate sorodno dušo, večja. Odstotek tistih, ki potujejo samski, se je v zadnjem obdobju povečal za 22 odstotkov, v naslednjih letih naj bi se število takih potnikov povečalo še za 9 odstotkov, pojasnjujejo pri agenciji. 

Spletna rezervacija potovanja
(Foto: Thinkstock)

Kam?

"Vsak turist, naj bo samski ali ne, ima svoj stil potovanja. Nekateri imajo raje avanturistična potovanja, drugi se raje sproščajo, tretji si želijo ogledov znamenitosti," je razložil generalni direktor SppedVacanze Robert Sberna. Kot pojasnjujejo, je največ takih, ki si želijo na avanturistične počitnice (20 odstotkov samskih). Tistih, ki se odločajo povsem instinktivno glede na to, kako prepričljive so fotografije in posnetki destinacij, je 15 odstotkov. Tistih, ki iščejo nove dogodivščine in uživajo v potovanjih ter izkoristijo vsako priložnost, da lahko kam odpotujejo, je okoli 14 odstotkov. Manj je med samskimi takih, ki si želijo le počivanja. Trend letošnjega leta so, kot je razložil Sberna, kombinirane počitnice, kot recimo New York in Maya Bay, Singapur in Bali, Vietnam in še kakšna lokacija. "Te omogočajo popolno doživetje," dodaja.

 

 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glasova 2
Komentarjev: 0
Več komentarjev