Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte
Metropolitanski muzej umetnosti-naslovna

10 najbolj popularnih muzejev na svetu

L.P.
24. maj 2018, 13:34
0
Velikost pisave:

Si strasten ljubitelj umetnosti in na vsakem potovanju obiščeš kakšen muzej? Preveri katerih med svojim raziskovanjem sveta ne smeš preskočiti.

Louvre (Paris, Francija)

Gre za najbolj znan francoski muzej. V njem si lahko ogledate raznovrstne zbirke, od srednjega veka, francoske revolucije ter številne umetnosti (egipčansko, grško, etruščansko, rimsko umetnost in umetnosti vzhodnih civilizaciij). V Louvru hranijo tudi veliko umetnino Leonarda da Vincija Mona Liso.

Britanski muzej (London, Velika Britanija)

V tem muzeju si lahko med drugim ogledate: stare Egipčane, Grke in Rimljane, srednji vzhod, Britanijo, Evropo in prazgodovino, Azijo, Afriko, Oceanijo in Združene države Amerike.

Guggenheimov muzej (Bilbao, Španija)

Guggenheimov muzej je prisoten v New Yorku, Benetkah in v Blibau. Slednji je osredotočen na umetnost iz sredine dvajsetega stoletja do današnjih dni. Vidite lahko avtorje kot so: Joseph Beuys, Robet Rauschenberg in Jeff Koons.

Metropolitanski muzej umetnosti (New York, ZDA)

Razstave v tem muzeju lahko razdelimo glede na lokacije in teme. Vidimo lahko različne umetnosti: starodavne bližnje vzhodne, egipčanske, azijske, grške in romanske, islamske, evropske skulpture in dekorativne umetnosti, orožje in oklepe, sredjeveško in sodobno umetnost, glasbene inštrumente in podobno.

Muzej Vasa (Stockholm, Švedska)

Muzej Vasa vsako leto obišče približno milijon in pol obiskovalcev. Naj bi šlo za najbolj obiskan skandinavski muzej. V njem si obiskovalci ogledajo ladjo iz 17. stoletja, ki so jo rešili po potopu.

Muzej Akropolis (Athene, Grčija)

Ta arheološki muzej se osredotoča na atensko akropolo. Trenutne razstave v muzeju so: arhaične barve, akropola iz LEGO kock ter Eleusis in velike skrivnosti.

The ‪#AcropolisMuseum‬ celebrates International ‪#MuseumDay‬ on Wednesday 18 May 2016 with free entry for its visitors, as well as activities about the ‪#Parthenon‬ Sculptures and workshops about the relationship of ancient people with lions. #museumday2016 #ig_athens #greece Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, με μοναδικές δράσεις για τα γλυπτά του Παρθενώνα και ειδικό αφιέρωμα στο λιοντάρι που γοήτευε τους αρχαίους με την αξιοθαύμαστη δύναμή του. Την ημέρα αυτή η είσοδος για τους επισκέπτες θα είναι ελεύθερη.

A post shared by Acropolis Museum (@theacropolismuseum) on

Vatikanski muzej (Rim, Italija)

Vatikanski muzej ponuja muzejski del, vrtove in arheološki del. V muzejskem delu sta najbolj znana dela Sikstinska kapela in St. Peter Basilica. V arheološkem delu pa boste zagledali nekropole.

Šanghajski muzej znanosti in tehnologije (Šanghaj, Kitajska)

Ta muzej je eden najbolj obiskanih na Kitajskem. Ponuja razstave s številnimi tematikami kot so: otroci, roboti, živali, zdravje in drugo.

S t r a n g e #shanghai #architecture #building #china #vscocam #torvelXChina

A post shared by Panot Dumkhum (@torrdottd) on

Muzej Reina Sofía (Madrid, Španija)

Španski muzej kraljice Sofie ima razstavljeno umetnost 20. stoletja iz Madrida. Poudarki muzeja so zbirke dveh največjih mojstrov 20. stoletja, Pabla Picassa in Salvadorja Dalija. Najbolj znana slika v muzeju je Picasova Guernica.

Van Goghov muzej (Amsterdam, Nizozemska)

Kakor že ime pove gre za muzej umetnosti Vincenta van Gogha. Lansko leto ga je obiskalo več kot dva milijona obiskovalcev. Bil je najbolj obiskan muzej na Nizozemskem.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glasova 2
Komentarjev: 0
Več komentarjev