Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Fantovščina

Nasveti, da bo fantovščina stekla čim bolj gladko!

Moškisvet.com
01. marec 2016, 07:59
5
Velikost pisave:

Bliža se čas porok in z njimi povezane zabave - fantovščine in dekliščine. Poslavljanje od samskega stanu postaja vedno bolj razvratno, vedno bolj kruto, včasih celo preseže meje dobrega okusa in najboljši prijatelji se naslednji dan nočejo več poznati. Zato je dobro, da se pri organizaciji držite določenih pravil in ne počnete česa, kar bi nato obžalovali in bi vas lahko stalo prijateljstev ali celo zakona.

Fantovščine in dekliščine so v zadnjih letih tudi v naših urbanih središčih dobile velik pomen. Čeprav stereotipi o fantovščinah nujno vključujejo popivanje in striptizete, pa lahko ta, za nekatere nepozaben dogodek, vendarle načrtujemo malce bolj temeljito. S tem se bomo izognili neljubim spodrsljajem, ki lahko pozneje resno zaznamujejo  ženina, bodoči zakon ali pa prijateljstvo med udeleženci.

Spoštovanje tradicije

Fantovščine niso nekaj novega, kar bi se razvilo šele v zadnjih letih oziroma kar bi prišlo iz Združenih držav kot nekateri "novejši" prazniki, na primer valentinovo. Fantovščine izvirajo iz starogrških časov, pri nas pa so bile pomemben del poročnega obreda že v predvojnem obdobju. Takrat krutih zabav in danes modnih mučenj niso poznali, se je pa moral bodoči ženin izkazati pri domačih opravilih, kot je na primer oranje s plugom ali pranje perila v bližnjem potoku. Dobra fantovščina naj torej pokaže vsaj malo spoštovanja do tradicije in tradicionalnih gospodinjskih opravil.

Maček
Glavobolu se po fantovščini ni mogoče izogniti. (Foto: iStockphoto)

Kdo se zabava in kdo ne?

Pri nekaterih fantovščinah ni najbolj jasno, ali se zabavajo prijatelji ženina ali ženin sam. Na tistih običajnih, bolj „normalnih“ fantovščinah je v prvem planu bodoči ženin, ki si ga prijatelji sicer radi privoščijo, a ga kljub temu povabijo medse in je prvi med enakimi. Na bolj krutih fantovščinah, ki se ponavadi ne končajo najbolj prijateljsko, pa ženina povsem izolirajo, celo zaklenejo v  posebej za to izdelano kletko, in se zabavajo brez njega, na njegov račun seveda. Šlo naj bi za neke vrste kazen, ker se poslavlja od samskega stanu. A pozor, pretiravanje lahko uniči še tako zabavno fantovščino. 

Taksi, prosim!

Fantovščine so dogodki, kjer se pretakajo velike količine žganih in malo manj žganih pijač, kar pomeni, da nihče izmed udeležencev ni sposoben varnega upravljanja z avtomobilom. Ker nesreča ne počiva in nihče noče, da bi se fantovščina sprevrgla v družinsko tragedijo, je zelo pomembno, da se ustrezno načrtuje tudi logistika. Najem kombija oziroma še bolje taksijev, ki bodo vse „žurerje“ pripeljali domov, je še najmanj tvegana rešitev.

Seznam gostov

Za fantovščino niso primerni kar vsi prijatelji in kolegi, ki so vam blizu. Nekateri izmed njih ne znajo uživati v tovrstnih zabavah oziroma jih znajo s svojim karakterjem celo pokvariti. Na fantovščinah se mora bodoči ženin popolnoma odklopiti in zadnja stvar, o kateri bi moral skrbeti, je počutje ostalih prisotnih. Če je kateri izmed potencialnih gostov problematičen, ga je lažje odkljukati in ga ne povabiti. Lažje bo on prebolel nevabilo kot pa ženin uničeno fantovščino. Sorodniki neveste? Niti pod razno. Ne naredite te napake.

Alkohol
Zadostne količine alkohola so nujno potrebne. (Foto: iStockphoto)

Hrana, pijača, cigare

Ne komplicirajte glede hrane. Fantovščina ni poroka, kjer se meniji sestavljajo mesece pred dogodkom. Najbolj enostavno je najeti katering ali še lažje, poklicati najboljšo picerijo v mestu in naročiti različne vrste pic, za vsakogar nekaj. Pijača je najpogosteje v domeni lokala, kjer se fantovščina odvija, vsekakor pa mora biti dovolj piva. Žgane pijače so prav tako obvezna sestavina vsake dobre fantovščine, pri čemer ne smemo pozabiti tudi na nealkoholike. Tudi takšni se najdejo. Sokovi, kokakola in energijske pijače bodo dobri tudi za mešanje z žganimi pijačami. Ko je glava že polna, se ob „resnih“ pogovorih prileže tudi kakšna dobra cigara, zato je pomembno, da so pri roki oziroma v ustreznem humidorju.

Športne igre kot uvod

Fantovščina kot dogodek naj ne bi bila samo nočna zabava, pač pa naj bi trajala cel dan. Morebitnim tradicionalnim domačim opravilom lahko sledijo športne igre. Zadnje čase je zelo aktualen paintball, ravno prav moška igra, polna adrenalina. Tudi nogomet, ki ga že dolgo niste igrali s prijatelji, lahko naredi dobro podlago za nepozaben večer. Še ideja iz Združenih držav. Američani se radi preizkusijo v kazinojih, sploh, če fantovščino priredijo v Las Vegasu.

Fantovščina
Striptizete popestrijo skoraj vsako fantovščino. (Foto: iStockphoto)

Striptizete – obvezen del igre

Vsak ženin pričakuje, da mu bo druščina pripeljala striptizeto (ali več). Zato je dobro, da se njegovi prijatelji že precej pred fantovščino dogovorijo, kako bodo zadevo izvedli. Najslabše je, če se o tem začnejo pogovarjati nekje sredi večera, ko se začnejo dolgočasiti. Prvič, lahko se zgodi, da so najboljše slačipunce že zasedene in zagotovo si ženin ne želi imeti opravka s kakšno izmed ostarelih dam, ki se še niso sprijaznile, da so jih leta povozila. Zakaj mu ne bi privoščili nekaj iz njegovih fantazij, na primer sočno Brazilko? Drugič, vnaprej se je treba dogovoriti glede vsega, predvsem pa plačila, da ne pride pozneje do nesoglasij glede tarif in/ali uslug, ki se pričakujejo od nje. Tretjič, treba se je znati obnašati, sicer se lahko obisk striptizete konča z obiskom urgence. Vsaka resna striptizeta ima pred vrati varnostnika.

'What happens in Vegas, stays in Vegas'

Američani imajo zanimiv rek, in sicer da kar se zgodi v Vegasu, tam tudi ostane. Dogajanje na fantovščini naj ostane v glavah znotraj kroga udeležencev. To je zelo pomembno, saj sistem "rekla-kazala" do ušes neveste še prehitro prinese neko svojo različico dogodkov, ki se dejansko sploh niso zgodili. Ne glede na to, kakšne zgodbe so se odvijale, kaj je počela striptizeta, koliko je kdo prenesel alkoholnih pijač in še česa – kar se je dogajalo tisti večer, naj ostane med štirimi stenami. Znani so primeri, ko neveste zaradi razvratnih fantovščin ženinovih prijateljev niso več nikoli hotele videti. Tega pa si verjetno nihče ne želi.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glas 1
Komentarjev: 5
Petra Marinšek 1 01.07.2016 16:24:13
Smo pravi profesionalci na področju fantovščin, zato če rabiš pomoč obišči našo spletno stran: stagpartyljubljana.com
Ira Sanctus 02.03.2016 11:41:23
Zakaj pa ste na naslovnici objavili sliko, na kateri je eden od teh fantov Velenju v Maxu kradel stekelnico whiskija??? A z svojim razkazovanjem ne zasluži dovolj, da bi si ga lahko kupil???
watever 01.03.2016 17:37:34
Fantovščine se razlikujejo po svetu, tradicije niso povsod enake butale butalske
 
anyssa 01.03.2016 10:30:21
Moje izkušnje: imel je fino fantovščino, jaz pa dekliščino - po polnoči pa vsi skupaj.... Pa še epilog: imela sem groznega moža :(((((
kajenje je zdravo 01.03.2016 09:38:44
Očitno se pr vas požvižgate na novo zakonodajo o tobaku in veselo reklamirate cigare. Upam, da vas kakšn inšpektor udar po žepu.Drugo pa, ne prepisujte od Butalcov ameriških, kdo od naših si bo pa prvošču "Brazilko", razen če mislte, da je LaToya iz Brazilije, namest Bosne.
Več komentarjev