Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Bakterije

Znanstveniki svarijo pred mutiranimi bakterijami 

U.K.
09. julij 2018, 13:06
0
Velikost pisave:

Vse pogostejši ‘izleti’ v vesolje predstavljajo veliko nevarnost za vse nas na Zemlji. 

Ruski znanstveniki so na mednarodni vesoljski postaji napravili poseben eksperiment poimenovan Biorisk. In izsledki so precej zaskrbljujoči. Znanstveniki so na postajo prepeljali več vrst mikroorganizmov in ugotovili, da so mnogi med njimi sposobni preživeti v vesolju. In ne le to, bakterije so tudi mutirale in kot takšne predstavljajo veliko grožnjo življenju na Zemlji. Ruski znanstveniki so sporočili, da mutirane bakterije kažejo veliko odpornost na antibiotike. Človeštvo bije nenehno vojno z bakterijami, te pa dejansko zmagujejo, saj so čedalje bolj odporne na antibiotike. Tako so postale smrtonosne nekatere vrste bakterij, ki so bile v preteklosti relativno nenevarne. “Dokazali smo, da lahko organizmi preživijo v vesolju. Hipotetično je možno, da lahko na planete pridejo substance iz vesolja, iz drugih planetov. Potencialno tudi na Zemljo. Prav tako je možno, da bi se te substance prenesle iz Zemlje na druge planete,” so zapisali v poročilu.  

ISS - mednarodna vesoljska postaja
Znanstveniki so izpostavili bakterije razmeram v vesolju. (Foto: iStock)

To dejansko (vsaj do neke mere) potrjuje teorije o tem, da bi lahko življenje na Zemljo prišlo iz vesolja, seveda pa študija sama po sebi teorij ne dokazuje. Bakterije, ki so bile poslane v vesolje in so se sedaj vrnile, po mnenju znanstvenikov predstavljajo tveganje in potrebno bi bilo ustvariti varnostne protokole. Mutirane bakterije bi namreč lahko potencialno celo izbrisale človeštvo iz Zemlje. 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 0,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0,0
glasov 0
Komentarjev: 0
Več komentarjev