Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
umazano stranišče

Začela se je straniščna revolucija!

STA/Ma.K.
31. maj 2017, 13:48
2
Velikost pisave:

Kitajske oblasti so v sklopu "nacionalne straniščne revolucije" na novo odprle ali nadgradile več kot 50.000 javnih stranišč. Školjke v njih so narejene tako, da se same očistijo. Do konca koledarskega leta načrtujejo nadgradnjo še 71.000 stranišč.

umazano stranišče
(Foto: iStockphoto)

Kitajska se je osredotočila predvsem na javna stranišča, ki jih pogosto obiskujejo turisti in ki ne veljajo za najbolj čista. V nekaterih javnih straniščih so namestili nove školjke, hkrati pa so zagotovili tudi več zasebnosti. Obenem so zaposlili nove sanitarne delavce.

"Na turističnih krajih so se obiskovalci hudovali nad nezadovoljivimi stranišči, nehigieničnimi razmerami in pomanjkanjem sanitarnih delavcev," je poročala kitajska tiskovna agencija Xinhua.

Xinhua je razkrila, da se razmere sicer izboljšujejo, saj je kar 80 odstotkov anketirancev v zadnji raziskavi dejalo, da so kitajska stranišča zadovoljiva. To je deset odstotkov več kot leta 2015.

Kitajske oblasti so ob novih straniščih mislile tudi na nepridiprave. S pomočjo tehnologije bodo skušale preprečiti krajo straniščnega papirja in ustaviti krajo celih rol papirja, kar se pogosto dogaja. Na nekaterih javnih sanitarijah so uvedli celo prepoznavo obraza, da bi ustavili tatove papirja. Obiskovalci bodo morali posebni napravi približati obraz, šele nato bodo dobili pripadajočo količino papirja. Če bodo tatove ujeli, jim lahko prepovedo vstop v zgradbo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kitajska sicer že vrsto let moške na straniščih s pisoarji spodbuja, naj "stopijo bližje in ciljajo natančneje" z napisom: "Majhen korak naprej, velik skok za civilizacijo."

umazano stranišče
(Foto: iStockphoto)

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 0,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0,0
glasov 0
Komentarjev: 2
Mejduš 05.06.2017 13:51:04
Nekateri so res brez spoštovanje,si milijo ah saj nima nobene izobrazbe,kar naj ta svinjarija počisti,so pač od takšnih staršev nič vrednih,ki se delajo heroji v resnici so pa barabe,je pa res da so tako zaščiteni da lahko marsikaj počne in mu nobeden nič ne more,da bi bil kaznovan ki je to si zaslužil,
 
bodipameten 04.06.2017 20:43:37
bolj je narod izobražen večji so svinjarji ker mislijo da bo nekdo za njimi čistil zaradi njihove izobraženosti in več denarja v denarnici
Več komentarjev