Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

moški kadi v postelji z žensko

Drage dame, moški nismo krivi!

N.J.
13. oktober 2017, 15:42
0
Velikost pisave:

Zdaj pa iskreno: kolikokrat vas je draga že napadla, da niste dovolj pozorni, kako lahko pozabite na tako pomembne dogodke, kot so obletnice, 'obmesečnice' in podobno, zakaj je večkrat ne presenetite s kakšno pozornostjo? Končno je tudi znanost dokazala, da moški za to pač nismo krivi.

Raziskava, ki so jo opravili v Zürichu, še enakrat več potrjuje, da ženski in moški možgani delujejo nekoliko drugače. Ženske naj bi bile bolj radodarne, saj naj bi v obdarovanju in deljenju našle večje zadoščenje kot moški, pravijo. 

moški sledi ženski
(Foto: Thinkstock)

Del preizkusa je bil, da so moškim in ženskam dali možnost podeliti ali obdržati določen znesek denarja, pri tem pa so opazovali aktivnost možganov. Ženski možgani naj bi se bolj intenzivno odzvali ob obdarovanju, altruističnem ravnanju, medtem ko naj bi se moški možgani aktivirali bolj ob tem, ko so nekaj obdržali zase. Če ženske bolj razveseljuje to, da dajejo, je moškim ljubše to, da vzamemo – in obdržimo.

Rezultati razisiskave so bili objavljeni v reviji Nature Human Behavior. Kot zatrjujejo, je to še en v vrsti dokazov, da so moški po naravi večji individualisti in bolj tekmovalni, čeprav, kot dodaja Alexander Soutschek, ki je sodeloval pri izvedbi raziskave, te lastnosti niso prirojene, ampak smo od otroštva pač tako vzgajani. Nekaj normalnega se nam zato zdi, da so ženske bolj pozorne in radodarne, moški pa bolj egoistično naravnani.

Če drugače obrnemo - tudi moški se ne moremo preveč pritoževati, če ženska reče, da bi rada zapravljala ... to je očitno v njeni naravi. 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 3,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3,0
glasova 2
Komentarjev: 0
Več komentarjev