Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

ritka - 1

Zato rabite žensko z okroglo!

N.J.
23. maj 2018, 15:15
3
Velikost pisave:

So vam bolj všeč obilne zadnjice ali tiste koščene? Če radi pogledate za zaobljenimi, obstaja tudi s študijo potrjen razlog. In to še ni vse.

Na Univerzi v Teksasu so pred časom opravili študijo, s katero so želeli določiti, kakšna je 'idealna ženska'. Visoka naj bi bil 168 cm, njene mere pa 99-63-91. Takšna ženska naj bi moškemu na podzavedni ravni sporočala, da je plodna in zdrava. 

Da naj bi bile ženske z večjo zadnjico bolj zdrave, saj jih maščoba ščiti, trdijo tudi nemški strokovnjaki, ki so rezultate študije predstavili v publikaciji Cell Metabolism.

Seveda ne gre tako preprosto - maščoba mora biti na pravem mestu. Tista, ki se nabira na predelu trebuha, ni znak zdravja, ravno nasprotno. Pozitivno naj bi na zdravje ženske vplivala maščoba, ki se nabira na predelu zadnjice in stegen. Obilnejša zadnjica in malce bolj zamaščen predel bokov naj bi preprečevali maščobi, da pride v notranje organe, do srca in pljuč ter tako zmanjšuje tveganje za možgansko kap in razvoj diabetesa, trdijo. 

Do tega ugotovitve so prišli s pomočjo opravljanja meritev in analiz s pomočjo magnetne resonance ter rednih zdravniških pregledov. Pri ženskah, ki imajo bolj 'hruškasto' postavo in normalno telesno maso, je po besedah avtorja študije Norberta Stefana, diabetika,  večja verjetnost, da ne bodo imele zdravstvenih težav kot ženske s telesom v obliki 'jabolka' (pri teh se maščobe kopičijo na predelu trebuha). Kot je poudaril vsaka maščoba ni le 'maščoba'. Podkožna maščoba na predelu stegen in zadnjice se bistveno razlikuje od maščobe na predelu trebuha, t.i. visceralne maščobe, ki povečuje tveganje za nastanek kardiovaskularnih bolezni, vodi h povišanemu holesterolu ter je povezana z diabetesom. Obseg trebuha pri ženskah naj ne bi bil večji od 80 cm, pri moških pa ne večji od 94 cm. 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 3,9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3,9
glasov 7
Komentarjev: 3
 
Gregib 24.05.2018 05:44:12
Pa kam smo prišli s tem vsiljenim Kardashiansko-renesančnim opevanjem bojlerjev. Polna ritka je že lepa za pogledat, ampak prtljažniki, ki se zdaj pojavljajo pa PMSM to niso...
Frane Šajn 23.05.2018 20:20:55
To sem vedno trdil lepa ritka prej malo večja kot manj lepo polna to je pojem seksualno privlačne ženske in ni ga junaka , ki bi se ji odpovedal razen če ni usmerjen na isti spol. Na taki ženski se vsakemu možakarju odpočije oko in kri sama od sebe pospešeno kroži po telesu. Ja res so privlačne.
 
SmartKid 23.05.2018 17:10:29
99 naj bi bile joške in ne rit
Več komentarjev