Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Putin

Vladimir Putin izginil!

N.J.
13. marec 2015, 14:15
44
Velikost pisave:

Kje je ruski predsednik Vladimir Putin, se zadnje dni sprašujejo v številnih svetovnih medijih. V Kremlinu so morali v četrtek posebej poudariti, da se Putin dobro počuti, potem ko so se v javnosti pojavile govorice o njegovem domnevno šibkem zdravju, nekateri pa celo ugibajo, ali je bil morda ugrabljen ali celo likvidiran.

Eden izmed možnih razlogovnaj bi bil po poročanju švicarskih medijev ta, da naj bi Putinova ljubica Alina Kabajeva rodila in da naj bi bil na očetovskem dopustu. Nekdanja gimnastičarka in Putin naj bi bila v razmerju, pred nekaj dnevi pa naj bi jo sprejeli v bolnišnici St. Anne's Hospital v Švici, kjer naj bi povila njunega skupnega otročka. Ali je res ali ne, bi lahko ostala skrivnost za vse večne čase, saj Putin osebnih podatkov ne mara deliti z javnostjo, njegova zasebnost pa je ood vselej skrbno varovana skrivnost.

Razlogi za 'zaskrbljenost' javnosti

Putin se je v zadnjem obdobju veliko pojavljal v medijih, zdaj pa naenkrat poniknil. Nazadnje se je v javnosti pojavil 5. marca, ko se je sestal z italijanskim premierjem Matteom Renzijem, od tedaj pa je preložil obisk Kazahstana, v Rusiji pa so se sprožile številne govorice o tem, kaj bi lahko bil razlog za njegovo odsotnost. Iz Kazahstanske vlada je neimenovani zaposleni dejal, da je videti, kot da bi Putin zbolel.

Ne sme pokazati šibkosti

62-letnik ves čas ohranja podobo zdravega, vitalnega, možatega in neustrašnega predsednika in le redko se zgodi, da se dlje časa ne pojavi v javnosti. »Z njegovim zdravjem je vse v redu,« je povedal Putinov tiskovni predstavnik Dmitry Peskov za moskovsko radijsko postajo.

Vladimir Putin
(Foto: Reuters)

Putin je medtem prestavil tudi že srečanje za podpis sporazuma s predstavniki separatistične gruzijske pokrajine Južne Osetije in se ni prikazal na sestanku z varnostno agencijo FSB. Peskov je dejal, da je prvi obisk Putin prestavil na prihodnji teden, Putinova prisotnost na sestanku z varnostno agencijo pa po njegovih besedah ni bila predvidena. Putin naj bi se, kot je dejal Peskov, ves ta čas udeleževal raznih sestankov, »vsi sestanki in srečanja pač niso odprti za javnost«. Na vprašanje, ali je Putinov stisk roke še vedno trden, je Peskov odgovoril; »Zlomi vam roko.« Odgovoru na vprašanje, kdaj bo mogoče Putina spet videti na televiziji, se je ves čas spretno izogibal. »Takoj ko se pokaže sonce ... in zadiši po pomladi, se ljudem pojavijo blodnje,« je za tiskovno agencijo izjavil Peskov.

Vodo na mlin javnosti prilivajo tudi nekateri mediji. Spletna stran RBK je recimo poročala, da so posnetke Putinovega srečanja z regionalnimi guvernerji in ženskami ob dnevu žena v resnici posneli že pred časom vnaprej, a Peskov tudi to zanika.

Vladimir Putin smuča v Sočiju - 5
(Foto: Reuters)

Nazadnje se je to, da se Putin dlje časa ni pokazal v javnosti, zgodilo leta 2012, ko je odpovedal številna potovanja zaradi šepanja, v Kremlinu pa so tedaj dejali, da je šlo za poškodbo pri športu. Putin si šepanja v javnosti že zaradi imidža, ki si ga je ustvaril, ne more privoščiti. Govorice o zdravju ruskih predsednikov so v Moskvi sicer že skoraj stalnica. Putinov predhodnik Boris Jelcin je imel namreč kar nekaj zdravstvenih težav, prav tako je bilo veliko govora tudi o Leonidu Brežnjevu in njegovem zdravju.

Javnost izjavam Peskova ne verjame in še naprej dvomijo, da je s Putinom vse v najlepšem redu. Nekateri sumijo, da ga je zadela kap, drugi celo, da so ga likvidirali, so se pa že večkrat tudi pojavile govorice o tem, da ima Putin raka. Kaj se zares dogaja z njim, bo po vsej verjetnosti jasno prav kmalu.

Putin - 3
Putin s hčerkama
Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 3,7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3,7
glasov 6
Komentarjev: 44
 
Dusan Marc 17.03.2015 08:19:07
Verjetno je kaj takega pojedel in ga je v črevesju zvilo sedaj pa na školjki čepi. Brez skrbi, kmalu se bo prikazal in precej bo smrdelo za njim.
ipsidipsiloreumadministratumidiotum 16.03.2015 09:47:10
Jaz ne vem zakaj se ne razpišete o našem pahorju, ki ga vidimo mogoče dva do trikrat na leto. Bolj bode v oči njegovo ne delo kot pa zakaj se nek predsednik druge države ne pojavlja na TV. Popovci in ostali novinarčki. Prvo počistite pred svojim pragom šele kasneje poglejte čez prag k sosedu.
 
Ciymbalta 14.03.2015 06:48:01
Bedarija tako so pisali za Severno Korejo kaj je že predsednik da ga ni pol pa se je prikazal Putin si je verjetno vzel dopust pol se bo pojavil likvidiral ga ni nihče ker bi bila že tretja svetovna
Klimova 13.03.2015 22:46:07
Cel halo, ker je Vladimir izginil za par dni, a ne? Zakaj pa ne napišete, da je vzdolž meje fronte med Ukrajino in NovoRusijo vedno bolj napeto in da se kopiči orožje na obeh straneh? Amerosi bojo Ukrajince založili z bojno opremo v vrednosti 75 milijonov dolarjev. Drago jih bo koštala tale njihova požrešnost in še bridkejši bo njihov poraz
Klimova 14.03.2015 02:33:42
Vladimir je bil na obisku, samo ne v porodnišnici...Z Ramzanom morata uskladiti še par zadev..
rekapaka 13.03.2015 20:48:24
Mici je rekla: Rusov ne maram! Majo tanke pa tope!
Jasnovidec Cosmos 13.03.2015 20:45:20
Bil je na smučanju kjer je malo bolj močno posijalo sonce in mu čez plešasto čelo zažgalo še tisto malenkost katero je imel v glavi.
 
ubogislovenci 13.03.2015 20:17:12
Smuča...
 
olaf45 13.03.2015 19:03:56
z njim sigurno ni nič narobe!človek je športnik v najboljši kondiciji zato je brez veze razpravljat!!
 
korintos23 13.03.2015 18:30:03
Že dolgo ga ni, par dni nazaj pa pišejo da je onega pokojnega ravno on dal pospraviti!
 
asdfdhshas 13.03.2015 18:13:11
CRŁN| ŽE!!!
Več komentarjev