Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
skok

Video: Posnetki najbolj norih skokov

N.J.
22. september 2017, 09:15
1
Velikost pisave:

Če skoki iz letala in prosti pad, pri katerem dosežejo hitrosti več kot 160 kilometrov na uro, za nekatere ekstremne športnike niso dovolj 'razburljiv' dogodek, potem so zanje bolj primerni recimo 'base' skoki. Pred vami je posnetek petih izjemno drznih skokov, ob ogledu posnetka pa se vam bodo skoraj zagotovo vsaj malo zašibila kolena.

BASE je kratica, sestavljena iz: Building – stavba, Antenna – antena, nenaseljen stolp, Span – most, obok, kupola in Earth – pečina ali kakšna druga naravna formacija. 'Base jumping' velja za enega najbolj nevarnih ekstremnih športov na svetu. Skačejo v prepade ali v globino z visokih stolpnic in drugih objektov, pri katerih imajo le nekaj kratkih trenutkov, da odprejo padala. Manevrskega prostora za napake pri tovrstnih skokih praktično ni in nemalo drznih športnikov je nekaj trenutkov adrenalina plačalo z življenjem

Za prvo žrtev velja Franz Reichelt, krojač, ki je s posebnim plaščem/padalom leta 1912 skočil z Eifflovega stolpa ter pri tem umrl.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 4,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4,0
glasov 6
Komentarjev: 1
ni_mi_vse_eno 22.09.2017 20:24:49
Za ubit dober ☺
Več komentarjev