Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

masterchef

Tragična smrt tekmovalca šova Masterchef

N.J.
24. april 2018, 09:22
4
Velikost pisave:

29-letni zvezdnik angleške različice priljubljenega kuharskega šova Masterchef: The Professionals je v nedeljo tragično preminil, ko se je zgrudil le nekaj kilometrov pred ciljno črto londonskega maratona.

2:56:50 New P.B. �de06 - Amazing day @manchestermarathon perfect conditions, great support. Thank you SO much to everyone who has sponsored me, my dad and @brathaychallenges �de4c - I felt like running sub 3 was over ambitious particularly with how much has been going on this year so far. I am loving life right now, saying yes to every challenge. Thank you to my friends and family for always supporting me and giving me the confidence to just go for it. �de18 - Running has been amazing for me over the past 2 years, considering I only ran my first marathon 20 months ago, it’s helped me through grief, helped me de-stress, helped me process information after a long day and helped me menu plan! To anybody considering even entering a 5K this year I say go for it. Life happens outdoors. ✌️ - Onto @londonmarathon in 2 weeks time! �dc4a - #lifehappensoutdoors #marathon #manchestermarathon #raceday #manchestermarathon2018 #teamcameradude #chefswhorun #feedbelliesnotbins #mattsoire #marathonday #manchestermarathon #nutritionalgastronomy #running #runningchef #asicsgelnimbus #nikerunclub #sponsormeplease #brathay #brathaytrust #lakesistricttrained #�dfc3‍♂️

A post shared by Matt Campbell (@mattsoire) on

29-letnega Matta Campbella, profesionalnega kuharja iz Kendala v Veliki Britaniji, je približno 6,5 kilometrov pred koncem londonskega maratona obšla močna slabost. Nemočen se je zgrudil na tla, kljub hitri pomoči reševalcev pa je kasneje v bolnišnici umrl. 29-letnik je pred dvema tednoma sicer uspešno zaključil maraton v Manchestru in še pred tem maraton v francoski Provansi

Oddajo MasterChef Slovenija si lahko ogledate od ponedeljka do četrtka ob 21. uri na POP TV!

Matt je londonski maraton tekel v spomin na svojega očeta, ki ga je spodbudil k teku in je leta 2017 nepričakovano umrl. Večer pred maratonom je tako dejal: "Čeprav fizično ne bo prisoten, vem, da bo njegov duh z mano in tekel bom zanj." Ne le to, Matt je s tekom tudi zbiral sredstva za dobrodelno organizacijo Brathay, ki pomaga otrokom v stiski. Čeprav je bil njegov cilj zbrati 2000 angleških funtov, pa je po tem, ko se je razširila novica o njegovi smrti, znesek do 13. ure danes narastel že na 14.000 angleških funtov. 

Tragično, Mattu nikoli ni uspelo priti na cilj. Na maratonski preizkušnji, ki velja za najbolj vročo v zgodovini londonskega maratona, saj so se temperature povzpele vse do 25 stopinj, je zanj bil usoden vročinski udar. Tako je Matt postal že 12. žrtev londonskega maratona.

Matt, ki si je maraton želel zaključiti v treh urah, je svojo zadnjo fotografijo, na kateri pozira v družbi svojega prijatelja Toma Petersa v parku v Greenwichu, objavil le 10 minut pred začetkom maratona, ob fotografiji pa je zapisal: "Let's do this!" (op.a. "No, pa dajmo!").

Nekdanjemu kuharju pa so nekaj besed namenili tudi ustvarjalci šova Masterchef. "Šokirani in žalostni smo ob novici o smrti Matta Campbella, enega od štirih najbolj nadarjenih tekmovalcev lanskoletnega šova. Pravi privilegij je bil, da smo ga lahko gostili v šovu. Vedno se ga bomo spomnili po izjemno inovativnem kuhanju. Celotna ekipa izreka iskreno sožalje Mattovi družini in prijateljem."

Londonski maraton, ki je svoj krst doživel leta 1981, je eden največjih tovrstnih dogodkov na svetu. Letošnje leto je maraton uspešno zaključilo več kot 40000 tekmovalcev. 

 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glasovi 3
Komentarjev: 4
 
ninho 26.04.2018 03:36:26
se vid, da tudi če živiš ne vem kako zdravo, vsak enkrat umre.
 
Bflat 24.04.2018 20:35:31
pod tremi urami je pa huda-če ne gre, ne gre, moraš pazit in teči, kolikor gre.
Frane Šajn 24.04.2018 19:56:25
Bodo tudi to pripisali Ruski tajni službi "Đentlemeni!
 
PSIHOTERAPEVT 24.04.2018 13:11:14
Ni vam treba tect 42 km, to je neumnost, odvisnost od ideje itd..odtekli ga boste 1x2x v zivljenju mogoce 5x in potem se boste prenehali ukvarjat s tekom 90% jih to naredi. Tecite raje redno 3-4x tedensko 5-10 km in obcasno kaksen mali maraton.. pocutili se boste fantasticno! Nasvet bivsega profesionalnega atleta.
Več komentarjev