Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Prijatelji

Če si tipičen Slovenec, potem ...

N.J.
12. marec 2018, 08:20
1
Velikost pisave:

Če so 8. marca praznovale ženske, je dva dni kasneje naš dan - dan mučenikov. Preberite nekaj dejstev o tem dnevu in preverite, če ste (statistično gledano) tipični predstavnik moških v Sloveniji!

PREBERITE: Tipičen Slovenec je ...

Najprej nekaj o zgodovini praznika

Dan mučenikov izvira iz krščanskega izročila. Po tradiciji naj bi moški na ta dan prejeli simbolično darilo v obliki suhih sliv, trnja in klobase. Gre za spomin na čas vladavine cesarja Licinija v četrtem stoletju, ko se je ta sprl s cesarjem Konstantinom I. Velikim in v krščanstvu videl sovražnika, zato se je odločil kristjane spreobrniti ali odstraniti. Tudi vojakom na svojem območju je ukazal, naj se krščanstvu odrečejo ali pa bodo kaznovani s smrtjo.

PREBERITE: Pomemben razlog, zakaj rabite mišice!

Uprli so se

Štirideset vojakov elitne legije se je temu uprlo, zato so jih odpeljali do zamrznjenega ribnika v bližini mesta Sebaste na ozemlju današnje Turčije ter jih vrgli vanj. Čeprav jim je Licinij tik pred smrtjo ponudil še zadnjo priložnost in jim ob ribnik namestil kopel s toplo vodo, ki je bila namenjena spreobrnjencem, si je premislil le eden. A tudi ta ni preživel: potem ko je iz ledenega ribnika skočil v toplo kopel, naj bi ga po legendi zaradi nenadne spremembe temperature zadela kap. Ker naj bi se ga trpljenje vojakov zelo dotaknilo, se jim je v zadnjem trenutku pridružil eden od stražarjev, zato je bilo mučenikov na koncu vseeno štirideset.

PREBERITE: To so laži, ki jih izreče VSAKA ženska

Podarjene suhe slive, trnje in klobasa naj bi moške opozarjali, da se mučeništvo tudi v sedanjem času še ni končalo, v sodobnem času pa praznik omenjajo zlasti kot nekakšno šaljivo protiutež mednarodnemu dnevu žensk, ki je dva dni prej.

PREBERITE: Moški, za katerim norijo Slovenke

prijatelji v baru
(Foto: Thinkstock)

Tipičen Slovenec

Če ste moški in živite v Sloveniji, potem, kot navaja Statistični urad Republike Slovenije,
- ste eden od 1,02 milijona prebivalcev naše države.
- vam je morda ime Franc, Janez, Ivan, Anton ali Marko.
- imate na splošno nižjo izobrazbo kot ženske.
- ste v povprečju stari 41,1 leta.
- ste visoki povprečno 178 cm in tehtate povprečno 85 kg.
- boste verjetno dočakali nižjo starost kot vaše ženske vrstnice.
- ste na splošno manj zadovoljni s svojim življenjem kot ženske.
- ste manj izpostavljeni tveganju revščine kot ženske (13,0 % : 15,6 %).

Ne le en dan – ves vikend naj bo vaš!

Ker je prav, da tudi moški proslavimo svoj praznik, imamo predlog, kako lahko to storite. Od petka 9. marca do nedelje 11. marca si lahko priredite pravi 'fajterski' vikend! Vsak večer od petka do nedelje vas na KINO čaka po en izjemen film:
- petek, 9. marec: Unrivaled (Nepremagani)
- sobota, 10. marec: Here Comet the Boom (Odštekani profesor)
- nedelja, 11. marec: Rocky Balboa

Nekaj o filmih si lahko preberete v nadaljevanju!

UNRIVALED/Nepremagani (R); 2010

Igrajo: Hector Echavarria, Rashad Evans, Steven Yaffee

Ringo Duran, sin slavne argentinske kickbokserke, sanja o tem, da bi tudi sam nekoč postal profesionalni borec. Ko izve za tekmovanje, na katerem iščejo najboljšega še neodkritega borca mešanih borilnih veščin, se mu ponudi priložnost, da stopi v ring. Medtem ko ga prijatelji vzpodbujajo, da se prijavi na tekmovanje, pa sam dvomi, da je pripravljen sprejeti izziv. Tukaj pa se pojavi vprašanje ali bo zbral dovolj poguma, da uresniči svoje sanje in nadaljuje mamino zapuščino?

Sobota, 10.3.

HERE COMES THE BOOM/Odštekani profesor (R); 2012

Igrajo: Kevin James, Salma Hayek, Henry Winkler

Srednješolski učitelj biologije postane uspešen borec mešanih borilnih veščin, saj želi zbrati denar, s katerim želi preprečiti, da bi ukinili izvenšolske dejavnosti, na revni šoli, na kateri uči.

Nedelja, 11.3.

ROCKY BALBOA/Rocky Balboa (R); 2006

Igrajo: Sylvester Stallone, Milo Ventimiglia, Antonio Tarver

Trideset let po zadnjem boju, se Rocky Balboa vrne v ring, da bi zmagal še zadnjo borbo proti nasprotniku, ki je prvak v težki kategoriji.

boks
(Foto: Profimedia)

 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 1,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1,0
glas 1
Komentarjev: 1
 
tomi.passion@gmail.com 10.03.2018 20:33:26
Hvala, čeprav je prispevek bolj kot ne statistika, s privdihom infantilnosti, kjer se ob naštevanju nekakšnih filmov pravzaprav pokaže, kako družba dojema moške - avtorice članka sploh ne vedo, kaj bi pravzaprav ponudile moškim. AMpak vseeno hvala. Še to, mnogo lepše bi bilo, če bi se ženske na sploh bolj izkazale on spoštljivo ter iskreno voščile moškim, kot to same zahtevajo in pričakujejo za 8. marec. Aja, da ne pozabim, lani ste na isti dan objavili skoraj enak prispevek...malo več truda in pozornosti naslednje leto, drage pisateljice tovrstnih besedil.
Več komentarjev