Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Sinji kit

Sram naj jih bo: ubili so ogroženega sinjega kita 

U.K.
14. julij 2018, 08:33
1
Velikost pisave:

Islandski kitolovci so dejali, da so kita ujeli po nesreči, a jim nihče ne verjame. 

Kitolovci so ubili in razrezali orjaškega sinjega kita, ki spada med ogrožene živalske vrste. To naj bi bil prvi kit te vrste, ki so ga kitolovci ubili v petdesetih letih. V oceanih naj bi bilo v tem trenutku okoli 17.000 primerkov teh čudovitih živali, ki lahko zrastejo preko 30 metrov v dolžino in veljajo za največje živali na Zemlji. Domneva se, da bodo meso sedaj prodali na Japonsko, kjer velja za specialiteto. Kita so ubili kitolovci ladje Hvalur 8 podjetja Kristjan Loftsson. Iz podjetja so sporočili, da so kita ubili po pomoti in da med lovom niso vedeli, da gre za ogroženo vrsto.  

Vendar pa organizacije kot so Sea Shepard opozarjajo, da so ladje v službi podjetja letos ubile 22 kitov, od tega več ogroženih vrst. “Posamezne kose ogroženih vrst zmešajo z drugimi tako, da inšpektorji ne morejo vedeti, da gre za ogrožene vrste,” so sporočili iz Sea Sheperda. Lov na sinjega kita je prepovedan v vseh državah na svetu in strokovnjaki opozarjajo, da ni možnosti, da bi orjaka (ali orjakinjo) izkušeni lovci na kite zamenjali za kakšno drugo vrsto. In tako se poraja vprašanje ali je to res prvo tovrstno kriminalno dejanje, ki so ga zagrešili islandski kitolovci. Vprašanje pa je tudi, ali bo podjetje vendarle moralo odgovarjati za svoja dejanje, a se naravovarstveniki bojijo, da ne bodo.  

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 0,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0,0
glasov 0
Komentarjev: 1
 
joannon200 14.07.2018 18:50:45
Financiranje in naložbe Pozdravljeni, jaz sem gospod Ivan Tomaslavič, poslovnež s slovenskim poreklom, a prebivam v Faso. Strinjam se, da vam pomagam v znesku od 5000 € do 10.000.000 € s stopnjo 3% letno in s trajanjem od 1 do 30 let E-pošta: posojila386@gmail.com Viber: +22 995608568
Več komentarjev