Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Timotej Lampe Ignjić

Slovenski skejter, ki niza uspehe enega za drugim!

Nadja Jurca
13. april 2018, 08:54
0
Velikost pisave:

Timotej Lampe Ignjić je v skejterskih krogih že zelo znano ime. Že 9 let se udeležuje tekmovanj po  vsem svetu in niza uspeh za uspehom. V polno zasedenem urniku je našel nekaj časa tudi za nas.

Timotej Lampe Ignjić

Leta 2020 bomo na olimpijskih igrah lahko prvič spremljali tudi skateboarding, kar pomeni posebno prelomnico za ta šport. Tega se veseli tudi Timotej Lampe Ignjić, ki se že intenzivno pripravlja na kvalifikacije za OI. »Definitivno bom dal vse od sebe, da bi se udeležil OI in zastopal Slovenijo, če bo to le mogoče,« pravi.

Kot pojasnjuje, trenira dvakrat na dan. En trening opravlja na deski in vadi trike, ki jih bo izvajal na tekmovanjih, drugi trening se odvija v fitnesu ali gimnastični dvorani in na tem treningu je poudarek na pridobivanju kondicije in moči. Treninge je v zimskem času, ko je pri nas zunaj skorajda nemogoče trenirati, izvajal kar čez lužo. »Zaradi boljših pogojev sem čez zimo veliko hodil v Los Angeles, kjer je toplo in lahko vsak dan treniraš. Ko sem v Sloveniji, pa v zimskem času treniram v notranjem skateparku.«

Timotej Lampe Ignjić

Kot pravi, na tekmovanja v glavnem potuje sam. Potovanja so sestavni del življenja profesionalnega športnika, a predstavljajo tudi določen napor. »Potovanja so definitivno naporna, ko je treba leteti na drug konec sveta in te časovna razlika utrudi. Ponavadi imamo že takoj drugi dan trening in nato kvalifikacije, tako da smo zelo utrujeni, vendar se hitro navadiš na ta življenjski slog,« pravi in dodaja, da je pri vsem skupaj izjemno pomembna tudi podpora družine. »Zelo veliko me ni v Sloveniji. To, da me družina zelo podpira, pa mi veliko pomeni.« Veliko pa mu seveda pomeni tudi podpora javnosti. »Lepo je videti, ko te nekdo podpira in ti želi, da boš dosegel dober rezultat,« dodaja.

Nedavno se je mudil na Japonskem, kjer se je udeležil še Fise World stopa v Hirošimi in dosegel odlično 14. mesto. Vsak rezultat, ki ga doseže, se zasidra v njegov spomin, največjo težo doslej pa pripisuje 1. mestu na Pannonian Challenge Pro in 5. mestu v skupnem seštevku FISE World Series 2017, kar je izjemno.

Pa je pri nas mogoče živeti od skateboardinga?

»V tujini je lažje že zato, ker imaš zelo dober park praktično na vsakem vogalu in lahko stalno treniraš. Pri nas so se razmere definitivno izboljšale v zadnjih dveh letih, veliko novih skateparkov se gradi, veliko mladih se odloči za ta šport in vse se razvija v pravo smer,« je prepričan Lampe Ignjič, ki takrat, ko ne trenira in se ne mudi na tekmovanjih, čas najraje preživlja kar z družino in bližnjimi.

Sicer pa nadebudni športnik poleg tega, da pridno trenira in se udeležuje tekmovanj, snema reklame in filme. »Že kot otroka so me vedno zanimali akcijski športi in velik del mojih sanj so bile tudi reklame in filmi. Želja po tem je bila velika, nisem pa vedel, ali bom to res kdaj počel,« je zaupal. A sledil je svojim sanjam in začele so se uresničevati. »Trdo sem delal. Upošteval sem nasvet, da če za nekaj trdo delaš se trud poplača,« ponosno pove 26-letnik, ki ima jasno zastavljen cilj: veliko trenirati, potovati na tekmovanja in uspešno izpeljati vse izzive, ki se mu bodo ponudili in projekte, ki se jih bo lotil.

Timotej Lampe Ignjić
(Foto: @cedricderodot)

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glasovi 3
Komentarjev: 0
Več komentarjev