Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Slovesnost ob dnevu Slovenske vojske

Slovenska vojska praznuje: na vidiku spremembe?

STA/N.J.
15. maj 2018, 08:12
0
Velikost pisave:

V spomin na današnji dan pred 27 leti, ko so slovenski naborniki vojaški rok začeli služiti izključno v Sloveniji, Slovenska vojska danes zaznamuje svoj dan. Na ponedeljkovi osrednji slovesnosti na Brdu pri Kranju se je predsednik republike Borut Pahor zavzel za celovito prenovo in okrepitev sistema nacionalne varnosti.

Varnost je "postala kompleksna zadeva", ki potrebuje strokoven in večplasten pristop. Svet je varnostno bolj ranljiv, krepi se negotovost in s tem povezano vznemirjenje. Krepi se "geopolitika", je na slovesnosti dejal Pahor. Slovenija se bo morala temu prilagoditi. "Na ravni države ni mogoče reagirati drugače, kot okrepiti sistem nacionalne varnosti," se je zavzel Pahor. Treba bo "celovito prenoviti in okrepiti celoten sistem nacionalne varnosti, od vojske do policije, prek obeh obveščevalnih služb do civilne zaščite". Prihodnja vlada po njegovem mnenju "ne bo smela odlašati s pripravo strateškega odziva na geopolitične in varnostne razmere v našem in mednarodnem okolju".

Med selekcijo za specialno enoto umrli trije
Tako je videti avto, ki ga je zmečkala patria

"Posodobitev sistema nacionalne varnosti je neodložljiva in takojšnja naloga nove vlade in celotne državne politike," je poudaril predsednik republike.

Obrambna ministrica Andreja Katič se je medtem zavzela zlasti za odgovornejše zavedanje o pomenu javne podobe Slovenske vojske. Biti pripadnik Slovenske vojske je časten poklic, biti vojaški voditelj pa vloga, ki temelji na zgledu, zaupanju in poštenju, je dejala na slovesnosti. Kot je dodala, sta čast in ugled ranljivi vrednoti, ki ju je treba varovati.

Slovenska vojska svoj dan zaznamuje 15. maja, v spomin na dogodek pred 27 leti, ko je Slovenija v učnih centrih na Igu in v Pekrah začela usposabljati svoje prve vojaške nabornike.

Tudi sicer v zadnjem času delovanje vojske zaznamujejo zlasti prizadevanja za izboljšanje pripravljenosti in opremljenosti. Zadnja ocena njene pripravljenosti, ki jo je pred dobrim mesecem predstavil Pahor, je namreč za delovanje v vojni še vedno nezadostna, za delovanje v miru pa je dobra.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glas 1
Komentarjev: 0
Več komentarjev