Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Michael Schumacher

Schumacherjeva menedžerka jasna: »Situacija v družini je težka!«

Ma.K.
07. julij 2016, 08:17
35
Velikost pisave:

Dve leti in pol minevata od hude nesreče sedemkratnega svetovnega prvaka v formuli 1 Michaela Schumacherja. Vse od takrat javnost ugiba o resničnem zdravstvenem stanju 47-letne dirkaške legende. Njegova menedžerka in tiskovna predstavnica Sabine Kehm je na nedavnem dogodku javnosti znova ponudila nekaj skopih informacij o njegovem stanju.

Michael Schumacher
Britanski mediji so tako pred nedavnim pisali, da naj bi zdravljenje dirkaške legende stalo kar 191.000 evrov na teden, njegova družina pa naj bi za oskrbo v prvih dveh letih od nesreče zapravila že 15 milijonov evrov.

O zdravljenju nekdanjega nemškega dirkača v formuli 1 Michaela Schumacherja je bilo napisanega že veliko. Njegova tiskovna predstavnica Sabine Kehm občasno stopi pred javnost in vsaj nakaže, kako je z njim, čeprav konkretnih informacij ni. Podobno se je zgodilo tudi pred dnevi, ko je Kehmova o tej temi spregovorila v okviru medijskega dogodka v Frankfurtu pred dobrodelno nogometno tekmo v čast Michaelu Schumacherju.

»O Michaelovem zdravstvenem stanju vam ne morem in ne želim povedati nič podrobnega. Spoštovati je treba odločitev njegove družine, da o njegovem stanju ne govori v javnosti. Drugače žal ne gre,« je na vprašanje o zdravstvenem stanju nekdanjega dirkača odgovorila njegova dolgoletna menedžerka in družinska predstavnica za stike z javnostmi. »Vendarle pa želimo Michaelu v čast in veselje nadaljevati  večino projektov, pri katerih je nekoč tako rad sodeloval, saj nam daje vedeti, da si to želi. Če bi lahko, bi danes zagotovo sedel tukaj z nami, bilo bi zelo zabavno.«

Michael in Corinna Schumacher - 1
Corinna Schumacher naj bi bila nenehno ob svojem soprogu Michaelu. (Foto: Profimedia)

V nadaljevanju je Kehmova pojasnila še, da si Michaelova družina ne želi, da bi se njegovi načrti kar razblinili, zato z veseljem priskoči na pomoč pri organizaciji dogodkov, ki se jih je z veseljem udeleževal nekdanji dirkač. »A razumeti morate, da je situacija v družini trenutno tako težka, da ne morejo dati nikomur vpogleda v njihovo intimno sfero.« Na prireditvi sta ob tej priložnosti za javnost poleg menedžerke spregovorila še košarkarski zvezdnik Dirk Nowitzki in nemški strokovnjak formule 1 Heiko Wasser.

Vsega ne morejo skriti pred javnostjo

Čeprav se družina na vse pretege trudi zase obdržati vse podrobnosti o stanju in zdravljenju sedemkratnega svetovnega prvaka v formuli 1, jim to ne uspeva v celoti. Britanski mediji so tako pred nedavnim pisali, da naj bi zdravljenje dirkaške legende stalo kar 191.000 evrov na teden, njegova družina pa naj bi za oskrbo v prvih dveh letih od nesreče zapravila že 15 milijonov evrov. Za zdaj si kritje stroškov še lahko privošči, saj naj bi bilo premoženje hudo poškodovanega dirkača po pisanju revije Bilanz ocenjeno na 700 milijonov evrov, kar Schumija uvršča na drugo mesto lestvice najbogatejših Švicarjev iz sveta formule 1. Pred njim je samo Bernie Ecclestone, čigar premoženje je ocenjeno na 2,8 milijarde evrov.

Jasno je, da je tudi dobri dve leti in pol po tragični smučarski nesreči Schumacherja v Maribelu v Franciji njegovo zdravstveno stanje še vedno zelo slabo, čeprav informacij, kako je z njim, njegova družina, tiskovna predstavnica in zdravniki ter vsi drugi, ki so ga kdaj obiskali, ne dajejo. Za rehabilitacijo na njegovem domu skrbi 15-članska ekipa zdravstvenega osebja, ki ostaja optimistična, čeprav je Luca Montezemolo pred meseci izjavil, da ima "novice o Schumacherju, a žal ne dobrih". Te izjave Schumacherjeva predstavnica za javnost nikoli ni želela komentirati.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 3,8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3,8
glasov 12
Komentarjev: 35
kajpavzdevek 08.07.2016 22:55:11
Gotof je že od tedaj konc leta 2013 ko je udaril ob kamen. Žal tako je in nevem kaj ga mučijo.......
jamajaka 08.07.2016 00:21:28
denar ne šteje ker ti ne more kupit zdravja!
deratizacija 08.07.2016 08:21:14
Res je, denar ti ne da zdravja, zagotavlja pa lahko zdravo življenje in, ko je potrebno, kvalitetno zdravljenje.
nonna 09.07.2016 16:11:51
Kvalitetno zdravljenje že, ampak v njegovem primeru mislim da se ta zdravniška ekipa tudi okorišča. 191.000 eur tedensko za 15 člansko ekipo? To znese več kot 12.000 eur tedensko na enega zdravnika.
Explainator 10.07.2016 15:30:31
in te zdravniki itak nič ne delajo kot da tam sedijo in čakajo..saj ni kaj za počet
vezuv_ 07.07.2016 23:53:14
navedba menedžerke drži, res je situacija težka, a menedžerji in še cel bataljon drugih, ki mu ne morejo pomagati, še vedno vlečejo njegov denar. jaz bi jih odrezala od seskov.
intimnanega 07.07.2016 23:51:03
ga pa skrivajo hujš k Nasa NLPje. in kaj ste novga napisali?? vse že vemo, nč novga, kao
 
prekomeje 07.07.2016 20:08:14
Zakaj F1 ni več zanimiva?? Ne gledam več prenosov, odkar ni več zraven legende Schumija...
olaf45 08.07.2016 11:55:36
Ja on je bil eden zadnjih ,ki so morali uporabljati vse svoje dirkaško znanje in sposobnost, da so preživeli na stezi da ne goverim še prej v času Nikija Laude ko so bili bolidi naviti do skrajnosti z klasičnimi prestavami in brez računanikov in ko so sli na stezo niso vedeli kaj bo-kot gladiatorstvo-sedaj je glavno da obvladaš računalniške igrice-Vidi se po starosti voznikov -dajte no skoraj mladoletni!!Ti pobje v času laude ne bi preživeli prvega ovinka!ZATO JE F1 RATALA NEZANIMIVA!
 
olaf45 07.07.2016 20:03:09
Po vsej verjetnosti je Schumacher še vedno neodziven in tako bo tudi ostalo dokler ga bodo držali na aparatih!In tako velja za vse pri tej tehnologiji ne glede na denar!In v tem primeru k imaš mrtvih 80% možganov je vseeno al imaš milljardo ali pa nič!!!In zaradi mene ali una pove kakšno stvar ali novico o njegovem počutju jaz vem kako je vse kritično in brezizhodno!!
Zatarra 07.07.2016 15:58:09
Čeprav vem, da ljudje lahko zdržijo več let v komi, osebno ne bi vztrajal pri umetnem vzdrževanju življenja (tudi če bi si to "brez občutne gmotne" škode lahko privoščil!). Usoda je "usoda" in v življenju se mnogokrat pokaže (vsaj sam sem to že velikokrat opazil), tudi pri manjši in navidezno nepomembnih dogodkih, da ti ti nekaj sporočajo in te lahko vodijo pri kasnejših odločitvah, torej se (recimo) navidezno prepustiš toku.
Smolapataaaka 07.07.2016 15:33:51
Dvomim, da si Michael ni plačeval kakšnih dodatnih zavarovanj za primer, če bi se mu karkoli zgodilo. In to verjetno niso bile majhne premije. Tako da zagotovo velik del krijejo tudi zavarovalnice.
 
vzdev 07.07.2016 15:32:14
Ne vem zakaj ga ne morejo pustiti, da bi umrl v miru. Enako so storili npr. z Bianchem. Tole ni več življenje. Tako, da včasih je pa res boljše, da imaš manj denarja, pa te vsaj pustijo, da umreš, ne pa životariš na postelji.
komir10 07.07.2016 22:26:52
Če ti svojec kaj pomeni, ne moreš prekiniti njegovega življenja, pa čeprav ni upanja
kleopatra-1 08.07.2016 00:10:18
komir10, to je egoistično dejanje, kajti tak bolnik tega ne bi želel. Svojec, ki ima takega bolnika resnično rad, mu tudi dovoli, da odide.
big_foot 08.07.2016 08:05:16
komir10... če bi bil v moji družini kdao tak brez možnosti ozdravitve bi mu želel najboljše in ga pustil da odide. Tudi zase bi si v takih primerih to želel da z mano storijo moji domači.
vzdev 08.07.2016 08:44:50
komir10, če ti svojec kaj pomeni, mu boš ravno pustil, da lahko v miru umre, ker tole ni več življenje. In tudi za sebe upam, da bi mi svojci, v takem primeru, pustili umreti, ne pa me na silo držati pri življenju.
Jonathan Archer 07.07.2016 13:54:10
Mah ob vsej tehnologiji, ki jih človeštvo premore v 21 stoletju ne morejo sintetizirati zarodnih celic, ki bi jih vbrizgali v poškodovane dele in bi le te nato ponovno vzpostavile pretok podatkov preko povezav in obnovile poškodovane dele . Če pa so poškodbe možganov tako obsežne tako,da je določen del možganov neaktiven, mrtev je to podaljševanje agonije človeka, ki ga družina noče izpustiti iz svojega objema. Z najmodernejšimi MR napravami bi se dejansko videlo stanje njegovih možganov ali se lahko le to stabilizira ali ne? Torej skrivanje informacije je za navadne ljudi kako bi to rekel " pravica do zasebnosti" in ostale pravne fantazije. Vsak specialist, ki deluje na področju poškodb možganov bo po 2 letih in pol vedel povedati bolečo resnico. Če do sedaj niso uspeli stabilizirati njegovega stanja in doseči določen napredek je malo verjetno, da se bo njegovo stanje izboljšalo. Nato pa pride drugi del zgodbe. Moralna odgovornost žene MS, ki je postala njegova izvršiteljica, ko je sam postal pravnomočno nesposoben odločati o svoji usodi. Ali naj ga vtakne v državno bolnišnico rehabilitacijski center kjer bo deležen mogoče 20 % zdravniške oskrbe katere je deležen sedaj doma z 15 člansko ekipo. Ali je čustveno zrela, da prenese obsojanja medijev, navijačev, MS družine, ker bi ga prepustila državnim ustanovam. Denar pri hiši je. 700 Milijonov - 15 milijonov v 2,5 letih 10 let: 60 milijonov. Pa naj živi še 25-30 let. 150 do 200 Milijonov za zdravljenje enega človeka? Koliko drugim ljudem bi se lahko pomagalo z tem denarjem, koliko življenj bi bilo rešenih? Najnovejše naprave MR bodo podale 100% diagnozo ali se bo stanje poškodovanca izboljšalo ali ne. In evtanazija je včasih boljša rešitev. Belgija ena od držav, kjer se lahko človek zavestno odloči za to opcijo in po pregledu zdravniške dokumentacije zdravniška komisija le to odobri. Koliko je vredno človeško življenje ?
Lex11 07.07.2016 14:16:07
a ne štekaš,da je bila njegova nesreča zaigrana??
olafur 07.07.2016 14:48:54
Lex11 ne modruj, teorije zarote so za intelektualno zakrnele ljudi, ki si nenormalnih pojavov ne znajo razlagati na sprejemljiv način.
Lex11 07.07.2016 15:13:09
Kakšne teorije zarote,o tem govoriš ti in ne jaz. Jaz sem napisal samo dejstvo!
unclub 07.07.2016 16:34:31
Lex, s tem stavkom si vse povedal. seveda ti poznaš dejstva iz prve roke!
Damir Sečki 08.07.2016 01:50:43
Jonathan Archer: prevec ugibas... ne mores vedet kako ga oni zdravijo... skoraj 200k evrov na teden ziher ni da placajo nekega negovalca, da ga 2x na dan okopa... ziher preizkusajo vse mogoce, dosegljive metode... problem z zarodnimi celicami je, da vecino terapij ni potrjenih in se ne smejo izvajati, dokler niso vsa klinicna testiranja potrjena in terapije odobrene... kot drugo pa.... a ti gre v nos, da oni porabijo za svojca (njegov) denar? Pa kaj ga kurjio al kaj? A ti bi raje, da bi denar meli na banki? Na tak nacin, denar placujejo nekomu in krozi... torej je 1000x bolje, da ga za nekaj ponucajo kot pa cuvajo na banki! Sej razumem, da ti gre v nos, da ne ves tocno kaj se dogaja in moras spekulirat... ampak malo rispekta pa vseeno lahko pokazes
kajpavzdevek 08.07.2016 22:57:17
Daj LEX11 pejt raje spat da se ti nebodo bogovi smejali...
Lex11 09.07.2016 13:16:45
Kaj sem povedal napačnega oz.nelogičnega? Nobenega posnetka oz.videoposnetka nesreča,nobenega posnetka reševanja,NOBENEGA posneka sploh,niti fotografije,niti videa,odkar je bila prvič objavljena novica o nesreči. In vi vse to verjamete? Nesreča je zaigrana in pika!
Več komentarjev