Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

reševanje tajskih dečkov, zadnji dan

Rešeni dečki še zmeraj v smrtni nevarnosti 

U.K.
12. julij 2018, 08:04
0
Velikost pisave:

Dečki še ne smejo priti v stik s starši, saj bi lahko bolehali za smrtonosnimi boleznimi. 

Reševalci so v enem najbolj pretresljivih reševanj iz jame na Tajskem rešili vseh 12 dečkov in učitelja. A zgodba še nima čisto srečnega konca, saj se zdravniki bojijo, da bi se otroci lahko okužili s katero od smrtonosnih bolezni v jami. Zato lahko s svojimi starši komunicirajo samo preko zaščitnega stekla. 

Histoplazmoza 
Največjo nevarnost predstavljajo spore glivic, ki jih najdemo v ptičjih iztrebkih in v iztrebkih netopirjev. Simptomi so navadno sicer blagi, a lahko pri vdihavanju spor pride do komplikacij, v najhujšem primeru pa celo smrti. Sama bolezen se navadno pojavi šele dva tedna po izpostavitvi.   

Leptospiroza 
Za dravje dečkov je lahko zelo nevaren tudi podganji urin, ki bi potencialno lahko povzročil leptospirozo. Bolezen je pogosta po poplavah in lahko povzroči odpoved ledvic. Dečki so pili vodo v jami ako da obstaja nevarnost, da so se okužili.  

Melidoza 
Gre za tropsko bolezen, ki jo povzročajo bakterije. Oseba se okuži preko ranic in ureznin. V skrajnih primerih je bolezen lahko smrtonosna.  In prav na Tajskem je ta bolezen precej pogosta.   

Steklina 
Kjerkoli so netopirji obstaja velika nevarnost stekline. In žal je dovolj že izpostavljenost iztrebkom dovolj, da se oseba okuži. Žal za steklino ni zdravila.  

Bilo bi prav grozno, da bi kateri od dečkov, ki so jih tako spektakularno rešili, sedaj zbolel in vsekakor upamo, da se kaj takšnega ne bi zgodilo.   

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 3,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3,0
glasova 2
Komentarjev: 0
Več komentarjev