Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Pivo - 4

Prvi islandski spa s pivom

L.P.
19. april 2018, 08:45
1
Velikost pisave:

Ste že kdaj razmišljali, da bi se kopali v kozarcu piva, ki stoji pred vami na mizi? To je težko izvedljivo, ker je kozarec premajhen. Lahko pa se kopate v pivskem spaju v Bjórböðinu na Islandiji. Njihove ukrivljene lesene kadi so napolnjene z mešanico mladega piva, hmelja, pivskega kvasa in eteričnih olj, ki pomirjajo telo in negujejo kožo.

Bjórböðin je lansko leto odprl svoja vrata in je del Bruggsmidjan Kaldi, ki je bila prva islandska mikropivovarna iz leta 2006. Nahaja se na obrobju Eyjafjörðurskega fjorda na območju Arskógssandurja, približno pol ure vožnje od mesta Akureyri v severni Islandiji.

"Spiti kozarec piva ali dva je enako kot spiti kozarec vina ali dva," pravi Sigurður Bragi Ólafsson, eden od ustanoviteljev. "Pivo ni nezdravo; če spijete preveliko količino, postane nezdravo. Pivo je lahko res zdravo, če je nefiltrirano in pravilno pripravljeno - lahko pomladi vaš prebavni sistem."

Katere sestavine točno se znajdejo v banji? Prvo geotermalna voda, po kateri je znana Islandija. Mešano s tem je "mlado pivo" brez kvasa. Nato dodamo pivski kvas, ki je pakiran z vitaminom B, kar je dobro za kožo. Del hmelja je raztresenega, skupaj z nekaterimi eteričnimi olji, kopalno soljo in nekaj mila za pivo. Skupaj je to 300 litrov pivske mineralne vode.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 0,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0,0
glasov 0
Komentarjev: 1
 
Bananistanec 20.04.2018 14:27:27
Boharina je bliže
Več komentarjev