Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Migranti

Italijani svarijo: teroristi potujejo na luksuznih gumenjakih

N.J.
10. april 2018, 14:23
4
Velikost pisave:

Migranti iz Tunizije potujejo na luksuznih gumenjakih. »Tako se izognejo kontrolam, kar predstavlja večje tveganje, da so na njih teroristi,« poroča italijanski Leggo.it.

Kriminalna združba naj bi po poročanju italijanskih medijev oglaševala luksuzna potovanja za migrante iz Tunizije do Sicilije. Potovali naj bi na luksuznih hitrih gumenjakih. Tožilstvo v Palermu je aretirala 13 oseb, ki naj bi sodelovale pri organizaciji prevozov.

Tisti, ki so pristali z luksuznim gumenjakom, naj bi se uspešno izognili vsem pregledom organov pregona in identifikacijskim postopkom, zato ocenjujejo, da obstaja visoko tveganje, da so z omenjenim gumenjakom potovali teroristi.

Potniki so bili pripravljeni plačati visoke zneske za varnejši prevoz. Po podatkih, ki jih navaja italijanska tiskovna agencija Ansa, naj bi na čolnu naenkrat v Italijo pripeljali 10-15 oseb ter jim za prevoz računali 3.000 - 5.000 evrov,tihotapili naj bi med drugim tudi cigarete, namenjene na črni trg v Palermo. Za vsako 'potovanje' iz Tunizije do Italije so tako člani kriminalne združbe prejeli 30.000 - 70.000 evrov. 

Po ocenah preiskovalcev so višje zneske plačali tudi v zameno za to, da jim omogočijo, da se izognejo nadzoru ob vstopu na italijansko ozemlje. V zameno za vrtoglave zneske so organizatorji prevoza lahko zagotovili anonimnost domnevnih teroristov ob vstopu na območje Evrope.

 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 3,7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3,7
glasovi 3
Komentarjev: 4
 
mik1968 12.04.2018 09:57:36
Tole ni noben luksuzni gumenjak, ampak gumenjak, ki je izrecno narejen za prevoz migrantov in gor na čolnu jih je 40-50komadov. Na hitro skupaj zmetano za 1-2 prevoza.
 
dragan krstic 11.04.2018 15:40:15
Naj pridejo v Koper. Tam jih bodo s cvetjem ter kruhom s soljo pričakali Kučan, Fajonka, Škoberne, Kordeš, N,Toko, in violetka, aktivistke iz Metelkove in Roga pa bodo poskrbele za mesene priboljške.
Dule Med 11.04.2018 09:35:34
Plačana vojska tudi od same Evrope.
 
RamzesII 10.04.2018 16:19:47
V takem prepričanju in posploševanju se graničarji lahko lotijo napačnih v luksuznih gumenjakih misleč, da so teroristi.
Več komentarjev