Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
ruski parlament, duma

Poslancem primanjkuje zraka, volivci pa ...

STA/Ma.K.
13. februar 2017, 11:46
4
Velikost pisave:

Poslancem v spodnjem domu ruskega parlamenta, dumi, primanjkuje zraka, zaradi česar bodo obnovili glavno dvorano za plenarna zasedanja. Glede na odzive, ruski volivci niso pokazali kakšnega velikega razumevanja za tegobe svojih izvoljenih predstavnikov ljudstva.

ruski parlament, duma
(Foto: Thinkstock)

Predsednik dume Vjačeslav Volodin je v pogovoru za ruski dnevnik Kommersant omenil tudi težave, s katerimi se srečujejo poslanci in dejal, da je ena od teh, da jim primanjkuje zraka. "Na spodnji strani dvorane, nasproti stola predsedujočega, je zožen prostor med stropom in tlemi, zaradi česar poslancem, ki tam sedijo, primanjkuje zraka," je pojasnil. Hkrati je napovedal obnovo in širitev poslanskih prostorov na galeriji ter lože.

"Zakaj bi poslanci trpeli v zadušljivih prostorih?" se je ob tem vprašal Volodin, kot povzema hrvaška tiskovna agencija Hina. Zavrnil je namestitev dodatnih klimatskih naprav, ker bi se tako povečala možnost, da bi se poslanci lahko prehladili.

V komentarjih na pogovor bralci dnevnika niso pokazali velikega razumevanja za pomanjkanje zraka, ki naj bi pestilo ruske poslance.

"Za državo bi bilo bolje, če jim v celoti ukinejo zrak," se tako glasi eden od njih.

"Že tako jih je preveč. Dajmo jim priložnost naravne selekcije," je bil drugi komentar.

Tretji je v komentarju opozoril na razvajenost poslancev z luksuznimi avtomobili in službenimi stanovanji ter veliko razliko med poslanskimi in delavskimi plačami. Predlagal je še, da bi imeli poslanci seje v Jakutiji na ruskem Daljnem vzhodu, kjer je svežega zraka na pretek.

"Normalno je, da jim zaradi basanja s črnim kaviarjem morda zmanjka zraka," je bil četrti komentar, še nekdo pa je pripomnil, da je zadušljivost pričakovana, saj so po uvedbi obvezne prisotnosti na sejah parlamenta prisotni vsi poslanci, saj jim v nasprotnem primeru grozijo denarne kazni.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 0,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0,0
glasov 0
Komentarjev: 4
 
mackon08 27.02.2017 08:16:44
Se vidi na sliki da so res utesnjeni, ni kaj. Pravilno je pa to da imajo udeležbo na seji obvezno, ne kot pri nas, če se jim ljubi so prisotni, če pa ne pa ne, plačo itak dobijo.
Kraj Kovac 27.02.2017 12:07:45
ni res, odsotnost je mogoča samo zaradi enakih vzorokv kot v vsaki službi. bolezen ali službena odsotnot -malo preveri.
 
BŠK 16.02.2017 19:55:25
Pri nas kaj takega nis(m)o sposobni narediti, pozabili so pa da sit lačnega nerazume in ga nikoli ne bo
 
RamzesII 16.02.2017 10:48:43
Mirne duše lahko gredo v kakšen park, ali na bližnji stadion, pa bo zraka dovolj.
Več komentarjev