Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Tretji Grubin memorial

Po strmini za dober namen

N.J.
06. marec 2018, 08:08
0
Velikost pisave:

Minuli vikend je v Kranjski Gori potekal že tretji Grubin memorial, Gre za dobrodelni dogodek, ki ga prirejajo v čast tragično preminulega slovenskega alpskega smučarja Draga Grubelnika, izkupiček denarja od štartnin, prostovoljnih prispevkov in donacij podjetij pa bodo izročili ogroženi družini.

Iz 24UR: Smučali za dober namen

Nalagam..
Grubin memorial
(Foto: 24ur.com)

Prvi dobrodelni snežni spektakel je potekal na pobudo Dragovega prijatelja in dolgoletnega ˝cimra˝ Reneja Mlekuža, ki je na prvem dogodku celotna zbrana sredstva namenil Dragovemu sinu Maksu, na drugem Grubinem memorialu so z zbranimi sredstvi pomagali sedemnajstletnemu Timu. Letos bodo zbrana podarili 7-članski družini iz Radelj ob Dravi (bližina Dragovega doma), ki živi v težkih razmerah in ji bo zbran denar prišel še kako prav. Kar po 2 tisočaka sta v dobrodelni namen podarili podjetji, ki sta tudi glavni pokrovitelj dogodka, Mercator in Generali, temu pa bodo dodali še izkupiček od štartnin in vse prostovoljne prispevke.

Ivica Kostelić
(Foto: 24ur.com)

Letošnjega veleslaloma se je udeležilo več kot 180 smučarjev in smučark, ki so se preizkusili na snežni strmini smučišča Kekec. S plačilom štartnine so tako mnogi pripomogli k lepemu deležu zbiranja sredstev za družino iz Radelj ob Dravi. Prvi se je po smučišču spustil župan Kranjske Gore Janez Hrovat, takoj za njim pa se je na progo podal Ivica Kostelić, legenda hrvaškega smučanja, ki je po prihodu v ciljno ravnino dejal: "Gruba je bil v naši družbi in je naš prijatelj. Z njim sem tekmoval, ko sem bil še otrok. To je bilo eno dolgoletno prijateljstvo. Lepo je, ko se lahko spomnimo nanj na ta način. Zelo plemenito je, da njegova družba, nekdanji reprezentančni kolegi organizirajo ta dogodek". Dobrodelnega dogodka se je udeležil tudi nekdanji avstrijski smučar Christian Mayer: "Lepo je bilo spet tekmovati v Kranjski gori. Drago je bil odličen športnik in tekmovalec. Z veseljem se udeležim takih dogodkov," je povedal ob prihodu v cilj.

Po smučarskem tekmovanju se je dogodek nadaljeval na snežni plaži pod smučiščem, kjer so obiskovalce zabavali DJ Ney, Gruba band (Bečo&co.), Tomi M (Siddharta), Alya, Grega Skočir (Big foot mama), Denis Porčič Chorchyp in Nejc Kofler (Kocka), Matjaž Jelen ter Bor Zuljan (Šank Rock), Trkaj, Rok n Band in številni drugi.

In kdo je stopil na stopničke? Kralj veleslaloma je postal Marko Rudolf, na drugo mesto se je uvrstil Blaž Pečuh, na tretjem mestu pa je tekmo končal Gašper Kemperle. V ženski konkurenci je prvo mesto in naslov kraljice veleslaloma osvojila Anja Polotnik, druga je bila nekdanja naša smučarska lisička Alenka Dovžan, na tretjem mestu pa Tanja Frančič.

Spomnimo ...

Nekdanji uspešni slovenski alpski smučar Drago Grubelnik se je smrtno ponesrečil, ko se je skupaj s tremi sopotniki vračal s treninga na ledeniku Rettenbach, ko je izgubil nadzor nad vozilom. S kombijem je zdrsnil 270 metrov v prepad, reševalne enote pa so skušale ob ekspresnem posredovanju preprečiti najhujše. Kljub številnim medicinskim tehnikom in zdravnikom, ki so prispeli na kraj nesreče, najhujšega niso uspeli preprečiti. Grubelnik je hudo poškodovan umrl v bolnišnici Murnau. Gruba, kot so ga klicali smučarski prijatelji, je smučarsko pot sklenil leta 2007, od leta 2013 naprej pa je deloval kot glavni trener v bolgarski reprezentanci.

Drago Grubelnik
(Foto: Reuters)
Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glas 1
Komentarjev: 0
Več komentarjev