Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ronaldo

Osupljiva dejstva o Cristianu Ronaldu

N.J.
11. maj 2018, 10:25
4
Velikost pisave:

Cristiano Ronaldo je eden najbolj popularnih in najuspešnejših nogometašev. V svoji karieri je premaknil že marsikateri mejnik. Pred vami je nekaj osupljivih dejstev o tem junaku zelenic.

Cristiano Ronaldo na počitnicah
(Foto: Instagram)

Alkohol

Cristiano Ronaldo je očeta izgubil, ko je bil ta star 52 let. Razlog: alkoholizem. Ker je prepričan, da alkohol in kajenje lahko zelo negativno vplivata na njegovo nogometno kariero, tega ne počne. No, občasno popije kakšen kozarec in prižge cigareto, a le ob res izjemnih priložnostih.

Real Madrid
(Foto: AP)

Tetovaže

Čeprav je sodoben trend tak, da ima praktično vsakdo že kakšno tetovažo na svojem telesu, je CR7 nima. Dvakrat letno se udeleži krvodajalske akcije in zato tudi nima tetovaž.

Ime

Ronaldo je ime dobil po ameriškem nekdanjem predsedniku Ronaldu Reaganu. Reagan je bil menda Ronaldovemu očetu močno pri srcu kot igralec in politik. Cristianovo polno ime je Cristiano Ronaldo Dos Santos Aveiro.

Nogomet je doma na Kanalu A! Vse zamujene tekme si lahko ogledate tudi kadarkoli na VOYO.SI

Kariera

Njegov prvi trener je v enem od intervjujev povedal: »Ko je Cristiano dobil žogo, je šel z lahkoto mimo dveh, treh igralcev. Vsi smo vedeli, da je poseben otrok in po vsaki tekmi so se igralci zbirali okoli njega.« Kot pravijo, je bil že ob 11. uri izjemen igralec.

Ga prepoznate? - 5
(Foto: Profimedia)

Ronaldo ni le talentiran, je tudi izjemen 'garač'. Že kot najstnik je treniral z utežmi na nogah in z utežmi vadil preigravanje. S tem je izboljševal tehniko in pridobival na hitrosti.

Telo

Vsak dan bojda naredi 3.000 trebušnjakov, je izjemno hiter v sprintu (premagal je celo Angela Davida Rodrigueza). Ima le okoli 10 odstotkov telesne maščobe.

Njegov odriv je prav tako izjemen. Skoči više od marsikaterega košarkarja, kar 44 cm visoko se odrine z mesta, sicer pa se je z zaletom (iz teka) največ odrinil 78 cm visoko (v zraku je lebdel okoli 7 desetink sekunde) ter presegel višino zgornje prečke gola in z glavo tedaj zabil gol – žoga se je od njegove glave, kakor so izračunali, odbila s hitrostjo 71,3 km/h.

Znanstveniki so izračunali, da imajo njegovi prosti streli 4-krat večji pospešek, kot ga je imel Apollo 11 ob izstrelitvi v vesolje.

Zaslužek

V času predsedovanja Baracka Obame so izračunali, da Ronaldo v samo 6 dneh, 9 urah in 17 minutah in 5 sekundah zasluži toliko kot predsednik v enem letu. Ni slabo, kajne?

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glasovi 4
Komentarjev: 4
 
Tina Zupan 1 14.05.2018 05:56:24
.« Kot pravijo, je bil že ob 11. uri izjemen igralec....???Kaj?
 
KqIqm 13.05.2018 08:14:16
Osupljiva dejstva.Utajil je samo 16 milijonov evrov. A oblasti to prikrivajo Messija pa so zaradi 2 milijonov skoraj poslali v zapor :)
Sentiš 12.05.2018 09:19:22
"Dvakrat letno se udeleži krvodajalske akcije in zato tudi nima tetovaž." buahahahaha kake neumnosti pišete. Kaj ima tetovaža v zvezi z krvodajalskimi akcijami?
KaPi 13.05.2018 07:40:07
hepatitis lahk fašeš, si pa res nerazgledan
Več komentarjev