Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Paul Walker - 6

Odločitev, ki je marsikoga presenetila!

N.J.
08. april 2016, 12:30
6
Velikost pisave:

Porsche ni kriv za nesrečo, v kateri sta umrla ameriški filmski zvezdnik Paul Walker in njegov prijatelj Roger Rodas, je odločilo ameriško zvezno sodišče.

Smrt Paula Walkerja
(Foto: YouTube)

Vdova moškega, ki je vozil porscheja, s katerim se je pripetila grozljiva nesreča, ki je vzela dve življenji, med drugim tudi življenje Paula Walkerja, ne more dokazati, da je proizvajalec avtomobilov odgovoren za nesrečo, je sojenje zaključil sodnik v zadevi, Philip S. Gutierrez.

Kot so dejali, Kristine Rodas in njeni odvetniki niso predložili dovolj trdnih dokazov, na podlagi katerih bi bilo mogoče potrditi, da je imel avtomobil Porsche Carrera GT, v katerem sta se vozila, pomanjkanje številnih ključnih varnostnih zadev. Kot je dejal sodnik, ni nobenega dokaza, da so pred nesrečo zatajile zavore, kot je Rodasova trdila v tožbi. Med drugim je trdila, da športni avtomobil ni imel ustrezne kletke in da so bile težave z gorivnimi celicami. »Tožnik ni priskrbel nobenih trdnih dokazov, da je Rodas umrl zaradi napake, za katero bi bila odgovorna tožena stranka,« je pojasnil Gutierrez v sodbi.

Paul Walker in Meadow
Paul Walker s hčerko Meadow

Walker se je usodnega dne peljal s Porschejem Carrera GT, ki ga je tedaj vozil njegov prijatelj Roger Rodas. Ta je nenadoma izgubil oblast nad vozilom, trčila sta med tri drevesa, kjer sta obtičala, avtomobil pa so zajeli ognjeni zublji. Zgodilo se je novembra 2013 na cesti v kraju Santa Clarita.

Odločitev Gutierreza naj ne bi vplivala na drugi dve tožbi zoper Porsche, ki sta ju vložila Walkerjeva hči in oče. O teh tožbah višje sodišče v Los Angelesu še ni odločalo.

Porsche je sicer zanikal kakršnokoli odgovornost in napake pri izdelavi Carrere GT. Družba med drugim trdi, da je bil avtomobil, s katerim sta se peljala v smrt, neprimerno vzdrževan in predelan in da so prav ti dejavniki vplivali na to, da je sploh prišlo do nesreče.

Preiskava, ki sta jo opravila šerifov urad v Los Angelesu in kalifornijski avtocestni nadzor, je pokazala, da sta se vozila z neprilagojeno hitrostjo in da nesreči niso botrovale mehanske okvare vozila. Preiskovalci so potrdili, da sta se vozila s hitrostjo 151 km/h, ko je voznik izgubil nadzor nad vozilom in trčil. Porschejevi inženirji so pomagali pri ocenjevanju redkega avtomobila in preiskavi. V vseh primerih proti Porscheju tožniki sicer trdijo, da naj bi vozila veliko počasneje – med 101 in 114 km/h. Gutierrez je Rodesovim strokovnjakom sicer očital, da so se zanašali na analize sledi pnevmatik, ki so jih opravili komaj mesec dni po nesreči, namesto na fotografije, ki so jih preiskovalci posneli takoj po nesreči.

Kristine Rodas je tožbo vložila maja 2014. Njen odvetnik je dan po tem, ko je sodišče sprejelo odločitev in opralo avtomobilskega proizvajalca vsake odgovornosti, napovedal pritožbo.

Walker je imel ravno premor med snemanju sedmega dela filma Hitri in drzni, ko je umrl. Pri nadaljevanju snemanja sta namesto Paula Walkerja pomagala njegova brata. S skupnimi močmi jim je uspelo posneti Hitri in drzni 7, s katerim so zaslužili že več kot 1,5 milijarde dolarjev.

Paul Walker z bratoma - 1
Bratje Walker (Foto: Facebook)

 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glasovi 3
Komentarjev: 6
 
kor22 08.04.2016 17:46:48
vozila sta z neprilagojeno hitrostju in tu se stvar konča. za dirkat se gre na dirkališče in ne na ulice. kvečemu bi lahko za kazen pobrali premoženja obeh preminulih, ker sta z tem povzročala nevarnost tudi za ostale udeležence.
lordslayer 08.04.2016 14:17:11
in po čigavi logiki naj to bila presenetljiva odločitev sodišča?
 
Megaclite 08.04.2016 13:52:14
Če ne bi umrl, verjetno film ne bi toliko zaslužil.
ni_mi_vse_eno 08.04.2016 13:43:31
Kot da bi ISIS izjavil, da je bil za pokol v Parizu kriv Kalašnik.
 
Chon 08.04.2016 13:12:23
Najbolje, da svojci vseh preminulih v prometnih nesrečah tožijo proizvajalce avtomobilov.
 
Pilot1975 08.04.2016 08:48:02
Itak, da ni porsche kriv, da so nekateri preveč bahati.....tako ali drugače
Več komentarjev