Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
Netta

Takšna je zmagovalka Evrovizije danes, nekoč pa ...

N.J.
17. maj 2018, 14:29
0
Velikost pisave:

Naša Lea Sirk se je letos izjemno odrezala na 63. Evroviziji, a tokrat je slavila izraelska pevka Netta Barzilai s pesmijo Toy. Njen nastop bi verjetno lahko najlažje opisali z besedo 'drugačen' in marsikdo si verjetno ne more predstavljati, kako je pevka, ki na odru oponaša gibe perjadi, videti v vojaški uniformi.

22 Taken by the great @mozesart

A post shared by netta barzilai (@nettabarzi) on

Netta prihaja iz Izraela, kjer je služenje vojaškega roka obvezno tudi za ženske. Preden je odšla na služenje obveznega vojaškega roka, je leto dni služila tudi v paravojaški organizaciji Nahal. Študirala je sicer elektronsko glasbo na Rimon School of Jazz and Contemporary Music.

Na obdobje, ko je služila vojaški rok, so ostali med drugim tudi spomini na družbenih omrežjih. Iz leta 2012 ima recimo še vedno objavljene fotografije sebe v vojaški uniformi ...

קיקיז 2

A post shared by netta barzilai (@nettabarzi) on

A post shared by netta barzilai (@nettabarzi) on

A post shared by netta barzilai (@nettabarzi) on

O Izraelu in o tem, da morajo vojaški rok obvezno služiti tudi ženske, se je verjetno naveč pisalo v času, ko je bil ameriški filmski igralec Leonardo DiCaprio v zvezi z lepotico Bar Rafaeli - tedaj se je namreč vse v zvezi z njo prodajalo kot vroče žemljice

Ko je bila dovolj stara za služenje, ji je neka izraelska nacionalistična organizacija poslala pismo, ki so ga kasneje objavili tudi javno, v njem pa so jo prosili, naj se "zavoljo vseh Židov ne poroči z 'ne-Židom'". Leta 2007 je ponovno dvignila prah, ko je v javnost prišla novica, da se je Bar poročila z družinskim prijateljem in se nato kmalu ločila, samo da se je izognila služenju vojaškega roka. Izraelsko združenje za enakopravnost je grozilo z bojkotom verige Fox v primeru, da bi sodelovali z Bar Rafaeli, obe strani pa sta se na koncu le sporazumeli – Rafaeli je pristala, da bo obiskala ranjene vojake in da bo promovirala služenje vojaškega roka. "Ne obžalujem, da se nisem pridružila vojski, ker sem imela tako veliko več časa za delo. Tako pač je, svet slave zahteva svoje. Upam, da s tem nisem škodila naši vojski," se je nato opravičevala.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 3,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3,0
glasova 2
Komentarjev: 0
Več komentarjev