Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Boksarski spektakel

Zavec pred najtežjo preizkušnjo v karieri

N.J.
09. marec 2013, 08:31
7
Velikost pisave:

Dejan Zavec bo 25. marca praznoval že svoj 37. rojstni dan, še prej pa ga čaka največja preizkušnja v profesionalni karieri – v nedeljo 10. marca se bo v ZDA pomeril z do sedaj še neporaženim ameriškim boksarjem Keithom Thurmanom.

Zgodovinski dvoboj med Dejanem Zavcem in Keithom Thurmanom si lahko ekskluzivno ogledate na VOYO in Kanalu A, in sicer 10. marca ob 3.30!

Za slovenskega boksarskega šampiona Dejana Zavca borba proti 24-letnemu Američanu Keithu Thurmanu predstavlja najpomembnejši trenutek v njegovi dolgi in uspešni karieri. 36-letnemu Ptujčanu bi se z zmago v New Yorku, že 33. v karieri, namreč dokončno na stežaj odprla vrata v boksarsko meko, za katero velja prav Amerika. Zmaga bi mu tako odprla prosto pot do obračunov z najboljšimi in najnevarnejšimi boksarji na svetu, kot so Manny Pacquiao, Floyd Mayweather ml. in Kelly Brook, poleg tega pa bi z zmago dobil tudi redko priložnost, da postane naslednji izzivalec Timothyja Bradleya, trenutnega lastnika šampionskega pasu verzije WBO.

Dejan Zavec
10.3. ob 3.30 držite pesti!

Rezultat trdega dela

Čeprav se danes zdi, da je bilo Zavcu vse podarjeno, v resnici ni imel lahkega življenja. Starša sta ga namreč pri komaj treh letih dala v oskrbo teti na sosednjo kmetijo, kjer se je navadil trdo delati na kmetiji. Enostavno pa mu ni bilo niti v času šolanja, saj je od prvega do sedmega razreda živel v internatu.

Kot je sam pred časom dejal za naš portal, sta ga iznajdljivost, ki jo je še kako potreboval, in trdo delo očitno močno utrdila. Pri 16 letih je tako začel uresničevati svoje sanje pod okriljem boksarskega trenerja Ivana Pučka. Štiri leta je treniral in živel pri njemu, predanost treningom, trma in vztrajnost pa so se kmalu obrestovali, saj je začel že zelo hitro nizati uspehe. Dejan je kasneje odšel v Nemčijo, kjer je začel svojo profesionalno boksarsko kariero pod okriljem nemškega promotorja Ulfa Steinfortha v Magdeburgu. Dobil je možnost bojevanja s prvokategorniki in začeti profesionalno tekmovati. Boks je postala njegova služba, vir dohodka. Ker zneski sprva niso bili dovolj visoki za preživetje, je občasno poprijel tudi za druga dela, predvsem zidarska in pleskarska.

Začetek Zavčevega vzpona

Zavčev prvi profesionalni dvoboj je bil z Madžarom Szoltom Tothom 1.3. 2003. Madžara je slovenski as premagal že v prvi rundi s tehničnim nokavtom, to pa je za Dejana pomenilo začetek strmega vzpona v karieri. Zmage so se vrstile ena za drugo, do boja s poljskim boksarskim asom Rafalom Jackiewiczem iz Minska Mazowieckega, ko ga je Poljak v 12. rundi porazil. A Dejana to ni potrlo.

Naslednji prelomni trenutek v njegovi karieri se je zgodil decembra 2008, ko je v JAR s tehničnim nokavtom porazil Isaaca Hlatshwaya. Z zmago je prišel do naslova prvaka IBF in se uvrstil med 10 najboljših v velterski kategoriji (do 66,7 kg) na svetu. Postal je prvi Slovenec s šampionskim pasom. Naslov je uspel ubraniti tudi v ljubljanskem Tivoliju, ko je v 12. rundi premagal Argentinca Rudolfa Martineza. 4. septembra 2010 se je nato v ljubljanskih Stožicah Zavec ponovno bojeval s Poljakom Rafalom Jackiewiczem in ga tokrat premagal ter ubranil naslov IBF prvaka. Toje bila njegova 30. zmaga v karieri. Naslov je Zavec zatem branil 18. februarja 2011 proti Paulu Delgadu. Boj je potekal ponovno v ljubljanskih Stožicah pred 12.000 gledalci in Zavec je v peti rundi zmagal s tehničnim nokavtom.

Dejan Zavec
Zmaga proti Thurmanu bi bila že 33. v Zavčevi karieri, z zmago pa bi Zavec postal nov izzivalec Timothyja Bradleya, aktualnega lastnika šampionskega pasu verzije WBO. (Foto: Damjan Žibert)

3. septembra 2011 je nato ponovno branil svoj naslov prvaka v velterski kategoriji IBF proti Američanu Andreju Bertu, a je v peti rundi zaradi poškodbe obraza izgubil dvoboj – in šampionski pas.

Slovenski boksarski šampion Dejan Zavec (32 zmag, 18 s KO, 2 poraza) bo tako zdaj že drugič v svoji karieri boksal v Združenih državah Amerike. V Brooklynu se bo v velterski kategoriji po verziji WBO v ringu pomeril s 13 let mlajšim boksarjem Keithom Thurmanom (19 zmag, 18 s KO, brez poraza). Zgodovinski dvoboj si lahko ogledate na VOYO in Kanalu A, in sicer 10. marca (v noči iz sobote na nedeljo). Prenos se začne ob 3.30 zjutraj!

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glasov 5
Komentarjev: 7
 
tapox 09.03.2013 22:03:35
go dejan go slovenija je iz tabooooooooooooooo vsi drzimo pesti cela slovenija bo vstala ob 3 .30 da navijamo za nasega sampiona gooo dejan gooooo sesuj gaaaaaaaaaa
Sandi Sterkuš 09.03.2013 19:57:24
Vso srečo.
Kaoswakii 09.03.2013 18:43:05
Dejan, vso srečo, pa arkade merkaj in boš sigurno zmagal !!!
FutureWorld 09.03.2013 17:38:15
ma zavc ga bo ubou
SRECKOH 09.03.2013 21:38:12
to ti je slovnšćina.
 
jio 09.03.2013 16:45:22
vso srečo!!!!!
brainhead007 09.03.2013 14:27:33
GREMO DEJAN...
Več komentarjev