Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
Iron Maiden

Kultna zasedba pred novim mejnikom!

STA/Ma.K.
22. avgust 2017, 12:10
2
Velikost pisave:

Zasedba Iron Maiden je ena tistih, ki se znajo dobro tržiti tudi zunaj glasbenih voda. Lani so si omislili osebno letalo, s katerim so se podali na turnejo, po njih je že poimenovana videoigra, kmalu pa bo z njihovim imenom v sodelovanju z založbo Heavy Metal Publishing izšel tudi strip, poroča britanski BBC.

Prva uradna serija stripov Iron Maiden bo vključevala pet delov, prvi pa bo izšel 11. oktobra. Strip bo po navedbah BBC vezan na njihovo videoigro Iron Maiden: Legacy Of The Beast, v kateri igralci prevzamejo identiteto strašljive maskote skupine, Eddieja.

Jeff Krelitz iz založbe Heavy Metal Publishing, sam dolgoletni oboževalec skupine Iron Maiden, je povedal, da je zanje privilegij izdati prvi uradni strip, v katerem bo glavni junak Eddie.

Člani Iron Maiden so se v 80-ih letih uveljavili z mračno glasbeno tematiko in besedili, k prepoznavnosti skupine pa je doprinesla tudi njihova že omenjena maskota. Ime skupine, ki jo je v Londonu ustanovil basist Steve Harris, izhaja iz imena srednjeveške mučilne naprave.

Pozneje so se Harrisu pridružili ritemkitarist Tony Parsons, bobnar Doug Sampson in vokalist Paul Di'Anno, ki so jih nato zamenjali Denis Stratton oziroma pozneje še Adrian Smith, Clive Burr in Bruce Dickinson. Ta je skupino s svojim samoniklim slogom in razpoznavnim glasom pripeljal na vrh tedanje rock metalne glasbene scene. Danes skupino poleg Harrisa, Dickinsona in Smitha sestavljajo še Dave Murray, Janick Gers in Nicko McBrain.

The Great Unknown! #IronMaiden #TheBookOfSoulsWorldTour #USA #Lincoln

A post shared by Iron Maiden (@ironmaiden) on

Leta 1980 je zasedba posnela prvi album Iron Maiden in z njim nemudoma osvojila vrhove angleških glasbenih lestvic, nato pa je vsako leto zapored do leta 1984 izdala nov studijski izdelek. Njihova albuma The Number of the Beast (1982) in Powerslave (1984) sta ob izidu obveljala za najvplivnejša rock albuma tistega časa in skupini prinesla svetovno slavo.

Člani skupine so z vsakim novim albumom nadgrajevali svoj prepoznavni slog in raziskovali različne možnosti, od uporabe klaviaturskih učinkov in vložkov, do zgodovinske in pri zadnjem albumu tudi vojne tematike. Njihov najaktualnejši album je The Book of Souls iz leta 2015.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glas 1
Komentarjev: 2
ipsidipsiloreumadministratumidiotum 23.08.2017 12:32:42
Iron maiden imajo letalo, mislim da, že od leta 2008. Lani so samo kupili drugega boljšega.
DeBill 24.08.2017 09:52:14
oni so se z letalom fural okoli že leta 1988, le da so ga takrat najel. zdej so pa že mal out.
Več komentarjev