Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Hitler

Končno potrjeno, kako je umrl Hitler!

STA/N.J.
21. maj 2018, 08:04
2
Velikost pisave:

Nacistični diktator Adolf Hitler je leta 1945 umrl zaradi zaužite kapsule cianida in strela v glavo, se glasi končna ugotovitev francoske študije, ki je bila v petek objavljena v reviji European Journal of Internal Medicine. Študija temelji na analizi delčkov Hitlerjevega zobovja, ki so jih hranili v Moskvi.

Adolf Hitler
(Foto: Instagram)

"Zobje so pristni, o tem ni dvoma. Naša študija dokazuje, da je Hitler umrl leta 1945," je dejal eden od štirih soavtorjev študije, profesor Philippe Charlier. Ob tem je pripomnil, da lahko zdaj končno ovržemo teorije zarote, ki so med drugim temeljile na domnevah, "da je Hitler pobegnil v Argentino, v skrito oporišče na Antarktiki ali na temno stran Lune".

Temačna skrivnost Hitlerja in njegovih vojakov
Kdo je ukazal pobiti največ ljudi?

Analiza zobovja in številnih protez je odkrila tudi zobni kamen in nobenih sledi mesnih vlaken, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Kot je pojasnil Charlier, je bil Hitler vegetarijanec.

Hitler: Dejstva, ki zgrozijo

Marca lani so ruski državni arhivi in tajna služba FSB prvič po letu 1946 skupini znanstvenikov dovolili analizirati Hitlerjeve kosti. Omejeni so bili le pri delčku lobanje s strelno rano, iz katerega niso smeli vzeti vzorcev, lahko pa so si jo ogledali. Kot so odkrili, je morfologija delčka primerljiva z radiografijo Hitlerjeve lobanje, ki je bila opravljena leto dni pred njegovo smrtjo.

Zgodovinske bitke, ki so spremenile potek vojne

Študija po mnenju znanstvenikov daje nov vpogled v razloge za Hitlerjevo smrt. "Nismo vedeli, ali je uporabil kapsulo cianida ali se je ustrelil v glavo. Najverjetneje je, da je uporabil oboje," je še dejal Charlier.

Analiza zob sicer ni odkrila sledov smodnika, kar nakazuje, da se je Hitler najverjetneje ustrelil v vrat ali glavo, so prepričani znanstveniki. So pa v zobovju odkrili usedline, ki bi lahko nakazovale na reakcijo med cianidom in kovinskimi delci v protezi.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 2,7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2,7
glasovi 3
Komentarjev: 2
TeutonicKnight 21.05.2018 18:51:38
Sieg Heil!
Machetekills007 21.05.2018 08:44:34
HEIL HITLER!
Več komentarjev