Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
prostitutka

Ko boste prebrali, koliko zaslužijo, boste ostali odprtih ust

N.J.
28. april 2018, 07:45
7
Velikost pisave:

Italijanske prostitutke so za oddajo Le Iene, v kateri preiskovalni novinarji razkrivajo zanimive zgodbe, spregovorile o delu doma in v tujini. Najbolje jim je v Švici. Zneski, o katerih so spregovorile, pa ... vrtoglavi.

Prostitutka
(Foto: iStock)

V želji po boljšem zaslužku, marsikdo odide v tujino. Italijani beležijo migracije najrazličnejših delavcev, menedžerjev, inženirjev v Švico, med tistimi, ki svojo priložnost iščejo v tej mali državi sredi gora, pa so tudi italijanske prostitutke. V oddaji Le Iene, ki so jo predvajali 18. aprila, so razkrili, da se tja na delo odpravljajo številne ženske, ki so v Italiji delale kot spremljevalke in prostitutke.

Prva, ki so jo intervjuvali, je Stefania. Ta je povedala, da je kot tujka zelo iskana. Kot je zaupala, zasluži povprečno okoli 100 evrov na pol ure. »Tukaj mi uspe zaslužiti tudi 15–20.000 evrov na mesec. Znesek, o katerem sem v Italiji lahko samo sanjala.« Kot je pojasnila, na ta način hitro odplača sobo, za katero mora odšteti 100 evrov na dan, nato pa na dan zasluži še dodatnih 400500 evrov. »Tukaj smo zaščitene. V Italiji smo morale delati na ulicah zgodilo se je tudi, da za delo nismo bile plačane, delala pa sem vseeno, ker moram preživljati otroke,« je izrazila svojo stisko.

prostitutka
(Foto: iStockphoto)

Kot je še pojasnila, so med prostitutkami, ki delajo v Švici, številna mlada dekleta, ki tega dela niso nikoli opravljala v svoji domovini. »Gre za punce, stare od 18 do 20 let. So neizkušene in nerodne. Veliko jih prihaja z juga države.« Kot je pojasnila, sama to delo opravlja zato, da zasluži dovolj za svoje otroke. »Nič jim ne manjka. Nisem ponosna na to, kar počnem, ampak ko pomislim, da jim na ta način omogočam, da obiskujejo najboljše šole in ne čutijo nobenega pritiska, sem zadovoljna.«

Elena iz Milana je še študentka. Študira ekonomijo. "Zame je to delo kot vsako drugo. Delam večinoma preko vikendov, saj med tednom zaradi obveznosti na fakulteti ne morem. Želim si sama plačati študij, hkrati si želim tudi kaj več privoščiti, potovati, želim si biti neodvisna ... in z delom tu imam lahko vse to. V Italiji te možnosti nimam, vse se mi zdi tako 'umazano," je še dejala. Vseeno to zanjo ni nekaj, s čimer bi se ukvarjala še dolga leta, temveč gre za prehodno delo, s katerim si omogoča boljšo prihodnost. "Rada bi zaključila študij, v tujini opravila magisterij. Zame je to sredstvo, ne cilj," je pojasnila. "V nekem običajnem podjetju bi morda zaslužila okoli 400 evrov na mesec, tukaj enak znesek zaslužim v dveh urah."

Z novinarjem se je pogovarjala tudi Marina iz Sicilije. Kot je zaupala, se nikoli ni prostituirala v Italiji, v Švici pa je videla priložnost za zaslužek in boljše življenje. "Delala sem kot sobarica, kot natakarica, trgovka ... delam tako, da se sama odločim, ali sprejmem stranko ali ne. V Italiji bi lahko kadarkoli spet začela pravljati 'normalno' delo. A zaenkrat ne želim in ostajam tu. Tam so previsoki davki ..." O svoji situacciiji je spregovorila med drugim tudi Giulia iz Neaplja, ki je delala kot grafik. "Delala sem po sedem dni na teden, nato pa mi je prijatelj povedal za ta lokal. Prosila sem ga, če mi lahko pokaže, kako je. Tukaj mi redno plačajo ... mislim, da bi vsaka skakala od veselja, če bi lahko opravljala to delo."

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 4,4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4,4
glasov 7
Komentarjev: 7
 
fairplayy 04.05.2018 07:34:13
men zgleda to kot reklama: zakaj bi cuzala povprečneža če lahko obrok njegovega kredita zaslužiš v 2 urah pa še prenašat ga ne rabiš. Treba poudarit tudi temne strani, ker ene nasedejo...Žal.
 
skradin 04.05.2018 07:27:21
Koliko adrenalina je šele tedaj, ko mož v takem lokalu naleti na svojo ženo.......svoje opravi, ji plača in po službi mu denar prnese nazaj.
kajpavzdevek 30.04.2018 21:01:42
Groza. Kaj pomaga denar in najboljše šole tem otrokom če pa ti otroci sploh nemorejo poznat mame ki se cele dneve vlači. Zaključek....ti isti otroci končajo na cesti kot mame. Na koncu vsi osamljeni in zadeti ....
 
minnaema@yahoo.com 30.04.2018 16:41:01
EJ kako so nekatere ženske NIZKO PADLE- da si služijo denar.z prostitucijo , če so gospe povrh poročene po kakšni materialisti so šele možje, da vse to "duldajo" zares narobe svet v pravem pomenu besede ŽIV OBUP111
skradin 04.05.2018 07:27:16
Koliko adrenalina je šele tedaj, ko mož v takem lokalu naleti na svojo ženo.......svoje opravi, ji plača in po službi mu denar prnese nazaj.
Bučko Štručko 29.04.2018 22:58:57
Ja itak, kak si pa drugač plačujejo frklje za potovanja, torbice in podobno? Ali imajo naloadane tastare ali pa "pade iz neba"... pa vse "nedolžne" ane? Hahahaha komedija.
ni_mi_vse_eno 29.04.2018 21:27:14
Vsaka skaka od veselja, ko opravlja to delo. ☺
Več komentarjev