Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

orožje

Kdor ne bo predal orožja, ga čaka globa!

N.J.
13. april 2018, 08:03
5
Velikost pisave:

V malem mestu Deerfield v zvezni državi Illinoisu, ki šteje komajda okoli 20.000 prebivalcev, so sprejeli nov sklep, ki (razen v izjemnih primerih) za prebivalstvo prepoveduje posest, nošenje, uporabo ter izdelavo ali prodajo orožja.

orožje
(Foto: iStockphoto)

Po strelskem napadu na srednji šoli v Parklandu, v katerem je umrlo 17 ljudi, se je županja Deerfielda v Illinoisu Harriet Rosenthal odločila za drastičen ukrep, s katerim upa, da bo zgled tudi drugim.

Po sporočilu za javnost, objavljenem na spletni strani mesteca, je županja naročila pristojnim, naj pripravijo poročilo in pripravijo vse za uvedbo prepovedi orožja.

»Verjamem, da je nastopil čas, da ponovno proučimo možnost popolne prepovedi orožja,« je povedala Rosenthalova. Ostali člani odbora so jo podprli in anonimno glasovali o prepovedi orožja, prodaji in izdelavi orožja z večjimi nabojniki v njihovem kraju. Odlok bo v veljavo stopil 13. junija 2018.

V skladu z odlokom bo prepovedano polavtomatsko orožje z okvirji za 10 nabojev ali več, pa tudi orožje z rotirajočim bobničem. V odloku so točno navedli, kateri modeli so prepovedani (celoten seznam najdete TUKAJ), napisali pa so še, da to še pomeni omejitve zgolj na te primerke strelnega orožja.

Vsakega prebivalca, ki do 13. junija ne bo predal orožja oblastem, bodo oglobili. Denarna kazen pa je vse prej kot nizka – za vsak dan zamude 1.000 dolarjev (812 evrov). John Boch, predsednik organizacije Guns Save Life je že napovedal tožbo.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glas 1
Komentarjev: 5
ni_mi_vse_eno 13.04.2018 21:43:06
Federalna država hoče uvesti "gun control", da bodo potem lahko rajo vodili v FEMA zapore. Glej: Guillotines,Martial Law,Fema Camps,NWO,RFID Chips
 
murate 13.04.2018 20:20:12
jaz sem svoje orožje in municijo plačal pošteno,zato ga ne dam nikomur,razen skoz lor lahk kak patron kdo dobi
Frane Šajn 13.04.2018 18:29:18
To laho pomeni samo , da je ožje županstvo povezano s trgovino na črno. Črni trg poskrbi za vse konec koncev vse je vkalkulirano v ceni in kdor ga bo hotel imati ga bo dobil in tudi preplačal. Nič kar še nismo videli in slišali.
baubax 13.04.2018 12:05:55
Dokler so bili samo pravi američani ni bilo problema glede orožja. Dan danes, ko pa je toliko ras in koltur v ameriki pa so prisiljeni nekaj spremeniti. In to tudi američani pravijo.
Frane Šajn 13.04.2018 18:36:43
In kdo je po tvoje brihta čisti američan? ne veš? ti bom povedal, domorodci zaprti v tistih par kvadratnih kilometrov velikih "getih" ne rezervatih. Vse ostalo je nanešeno iz vseh vetrov celo slovenski gastrbajterji so med njimi. Prve zaselke temelje temu skupku zavojevalcev so dali kaznjenci, ki so se začeli pariti tudi na silo če ni šlo drugače s temi revež, ki so jih izstrebili "pravi američani , kot jih imenuješ"!, če ne s svincem pa z njihovimi številnimi boleznimi. Jezus neukega naroda na kupu. Ampak vem kdo si po prepričanju desni temačnik , ki so mu napoti Črni prebivalci in latino Američani, kot , da bi ga kaj prizadevalo pri tem. Skrij se pusti prostor ljuedem , ki bodo kaj pametnega napisali.
Več komentarjev