Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
hokej

Hokejski svet zavit v črnino

Umrl je Cveto Pretnar, hokejska legenda

STA/N.J.
25. april 2018, 13:33
1
Velikost pisave:

V dvainšestdesetem letu je po kratki in hudi bolezni preminil nekdanji hokejski zvezdnik Cveto Pretnar, so sporočili iz Kluba slovenskih olimpijcev in Športne zveze Jesenice.

Dolgoletni vratar Jesenic in vratar nekdanje jugoslovanske državne reprezentance Cveto Pretnar je igral na olimpijskih igrah leta 1984 v Sarajevu, na osmih svetovnih prvenstvih, zbral je 123 reprezentančnih nastopov in igral tudi na prvi uradni tekmi samostojne slovenske reprezentance.

"Vso svojo bogato športno pot je preživel v jeseniškem rdečem dresu, od hokejske šole, mladinske in članske ekipe. Zagotovo se ga številni jeseniški navijači spominjajo po njegovih odličnih obrambah, večkrat tudi odločilnih. Kolikokrat je s tribun donelo skandiranje navijačev 'Cveto Pretnar, Cveto Pretnar ...' Izjemen je bil tudi kot človek, nanj smo se lahko vedno zanesli. Z Jesenicami je bil sedemkrat državni prvak Jugoslavije, njegov prispevek ob osvojitvi prvega naslova slovenskih prvakov pa je zagotovo nekaj posebnega. Kdo se ne spominja takratne sedme tekme super finala v Ljubljani, ko je nastopil z zlomljenim rebrom in kljub bolečinam zdržal vso tekmo in prispeval odločilni delež pri osvojitvi prve slovenske zvezdice in svoje osme," so zapisali v sporočilu Športne zveze Jesenice.

Cveto Pretnar je zaznamoval hokej na Jesenicah in v Sloveniji, saj je branil barve železarjev med letoma 1975 in 1993, izredno priljubljen je bil tudi v reprezentanci in v slovenski hokejski srenji so si enotni, da je bil eden najboljših slovenskih vratarjev vseh časov.

Ob žalostni vesti izrekamo iskreno sožalje.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glasova 2
Komentarjev: 1
 
mona 26.04.2018 01:08:07
Cveto počivaj v miru,vedno ko gledam hokej se spomnim nate in na Matjaža Žbontarja v Varaždinu.
Več komentarjev