Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Streljanje v Teksasu

Grozljiva resnica o žrtvah streljanj na šolah v ZDA

N.J.
22. maj 2018, 08:10
0
Velikost pisave:

"Je to normalno, da so v ZDA bolj varni poklicni vojaki kot otroci v šolah?" se sprašujejo ameriški mediji. Šokantna statistika namreč kaže, da je v letu 2018 umrlo več otrok v šolah kot vojakov na bojiščih.

Streljanje v Teksasu
(Foto: AP)

Petkov strelski pohod na šoli v Teksasu je še poslabšal že tako grozljivo statistiko smrti med šolarji. V enakem času je, kot kažejo ameriške evidence, več ameriških otrok umrlo v šolah kot ameriških vojakov na bojiščih. Veliko krivdo za to pripisujejo premalo strogim regulativam glede nošenja in uporabe orožja v ZDA. Lani je bila statistika povsem drugačna - med žrtvami je bilo po pričakovanjih veliko več vojakov kot učencev in učiteljev.

Strelski pohod: 19-letnik pred pohodom objavil grozljive fotografije
Intervju s pripadnikom Tujske legije: Kako je, ko smrti zreš v oči?

Kot poročajo ameriški mediji, je v ameriško javno šolstvo vključenih okoli 50 milijonov študentov, v ameriški vojski pa okoli 1,3 mio pripadnikov. Letos so zabeležili kar 29 smrtnih žrtev v 16 streljanjih na ameriških šolah v letu 2018, medtem ko je v enakem obdobju v 7 različnih incidentih po svetu, vključno z nesrečami vojaških helikopterjev, življenje izgubilo 13 ameriških vojakov. Vsako življenje je sveto, a dejstvo, da je umrlo že toliko mladih v strelskih pohodih v ustanovah, ki naj bi bile varne, je naravnost grozljivo. 

 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glas 1
Komentarjev: 0
Več komentarjev